Victor Moore: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

The Seven Year Itch

1955 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1955. Komedie van Billy Wilder. Met o.a. Marilyn Monroe, Tom Ewell, Evelyn Keyes, Sonny Tufts en Robert Strauss.

Als zijn vrouw op zomervakantie is, denkt Richard (Ewell) zijn slag te kunnen slaan bij zijn buurvrouw (Monroe). Deze farce is nog altijd de moeite waard omdat er een aardige indruk wordt gegeven van de (seksuele) moraal van de jaren vijftig in Amerika. Verfilming van het gelijknamige, veel gewaagdere toneelstuk van George Axelrod. Bekend geworden door de onsterfelijke scène waarin Monroe boven het rooster van een New Yorkse metrohalte staat waardoor haar jurk opwaait. Al zijn in tegenstelling tot de iconische foto, in de film slechts haar benen te zien.

We're Not Married

1952 | Komedie

Verenigde Staten 1952. Komedie van Edmund Goulding. Met o.a. Ginger Rogers, Fred Allen, Victor Moore, Marilyn Monroe en Paul Douglas.

Een leuk niemendalletje, geserveerd in afleveringen waarin echtparen ontdekken dat hun huwelijk onwettig was. De afleveringen variëren in kwaliteit, maar een puntgave rolbezetting levert het geheel af in prima staat.

A Kiss In the Dark

1949 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1949. Komedie van Delmer Davis en Delmer Daves. Met o.a. David Niven, Jane Wyman, Victor Moore, Wayne Morris en Broderick Crawford.

Een druilerige komediepoging met pianist Niven die meer krijgt dan waar hij om vroeg als hij een appartementengebouw erft.

On Our Merry Way

1948 | Drama

Verenigde Staten 1948. Drama van King Vidor en Leslie Fenton. Met o.a. Burgess Meredith, Paulette Goddard, Fred MacMurray, Hugh Herbert en James Stewart.

Een film opgebouwd uit op zichzelf staande delen met als beste gedeelte Stewart-Fonda, terwijl de kudde sterren er niet in slaagt de middelmatige stukken waarin verslaggever Meredith verschillende mensen vraagt naar hun verstandhouding met kinderen, de baas te worden. Het Fonda-Stewart-deel werd geschreven door John O'Hara en geregisseerd door George Stevens.

It Happened on 5th Avenue

1947 | Komedie

Verenigde Staten 1947. Komedie van Roy Del Ruth. Met o.a. Don Defore, Ann Harding, Charles Ruggles, Victor Moore en Gale Storm.

Een te lange komedie over een riant huis in New York dat door een bedachtzame nietsnut wordt betrokken die er horden vrienden en ook de echte eigenaar (die vermomd is) als gasten inviteert.

It's in the Bag

1945 | Komedie

Verenigde Staten 1945. Komedie van Richard Wallace. Met o.a. Fred Allen, Binnie Barnes, Robert Benchley, Sidney Toler en Jack Benny.

Een verhaal dat op THE TWELVE CHAIRS lijkt met een vlooiencircuspromotor Allen die aanspraak kan doen gelden op een erfenis. Het verhaal raakt zijn draad kwijt in ruil voor episoden die niets met elkaar te maken hebben, maar die best amusant zijn. Inclusief een grappige ontmoeting tussen Allen en Benny.

True to Life

1943 | Komedie

Verenigde Staten 1943. Komedie van George Marshall. Met o.a. Mary Martin, Franchot Tone, Dick Powell, Victor Moore en Mabel Paige.

Een aangenaam blijspel over radioschrijver Powell die bij een Amerikaanse familie Doorsnee intrekt om materiaal voor een van zijn damesdrama's te verzamelen.

The Heat's On

1943 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1943. Western van Gregory Ratoff. Met o.a. Mae West, Victor Moore, William Gaxton, Lester Allen en Mary Roche.

De hitte is eraf in deze western, die niet meer dan een flauwe komedie is. Mae gaat ten onder in deze goedkope nachtclubmusical; haar laatste echte hoofdrol.

Riding High

1943 | Musical

Verenigde Staten 1943. Musical van George Marshall. Met o.a. Dorothy Lamour, Dick Powell, Victor Moore, Gil Lamb en Cass Daley.

Liedjes die niets om het lijf hebben, een vlak scenario en goed spel vormen met elkaar twijfelachtig vermaak. Powell is bezeten van een zilvermijn terwijl hij Lamour het hof maakt.

Star Spangled Rhythm

1942 | Musical

Verenigde Staten 1942. Musical van George Marshall. Met o.a. Bing Crosby, Ray Milland, Bob Hope, Veronica Lake en Dorothy Lamour.

Een met sterren afgeladen buitenissige film van Paramount, volgepropt met liedjes en schetsen, zonder verbindende draad. Onder de goede nummers: 'That Old Black Magic' en 'Time To Hit The Road To Dreamland'

Louisiana Purchase

1941 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1941. Komedie van Irving Cummings. Met o.a. Bob Hope, Vera Zorina, Victor Moore, Irene Bordoni en Dona Drake.

Een luidruchtige muzikale komedie van Irving Berlin met Hope's humor die heel erg leuk is, vooral de beroemde scène waarin een langdurige obstructie in het Congres wordt gepleegd door een lange redevoering. De openingsscène met koormeisjes die zingen dat de karakters fictief zijn, is waarschijnlijk voor het eerst... en het laatst.

Radio City Revels

1938 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1938. Komedie van Ben Stoloff. Met o.a. Jack Oakie, Ann Miller, Bob Burns, Kenny Baker en Milton Berle.

Oakie en Berle als twee mislukte songwriters, die op handige wijze aan materiaal van Burns komen. Er was veel werk van gemaakt, maar deze musical was ondanks een leuke, piepjonge Miller geen succes. Matt Brooks schreef het verhaal, de zwakke liedjes waren van Herb Magidson en Allie Wrubel.

The Life of the Party

1937 | Romantiek, Muziek, Komedie, Musical

Verenigde Staten 1937. Romantiek van William A. Seiter. Met o.a. Gene Raymond, Harriet Hillard, Ann Miller, Joe Penner en Parkyakarkas.

De jonge Barry Saunders (Raymond) zal drie miljoen dollar toevallen als hij voor zijn dertigste trouwt met Mitzi Martos (Hilliard). Dat gaat natuurlijk niet zomaar. Penner speelt zichzelf, en was dé inspiratie voor de toekomstige Jerry Lewis. Miller, die Betty speelt, geeft een aardig nummertje tapdansen weg. Toch een tweederangs musical.Het scenario is van Bert Kalmar, Harry Riby, Viola Brothers Shore, George Jeske en Jack Mintz naar een verhaal van Joseph Santley. Jeske en Mintz staan niet vermeld op de eindaftiteling. Het camerawerk is van J. Roy Hunt. Mono, RCA Victor System.

Make Way For Tomorrow

1937 | Drama

Verenigde Staten 1937. Drama van Leo McCarey. Met o.a. Victor Moore, Beulah Bondi, Fay Bainter, Thomas Mitchell en Porter Hall.

Een gevoelige film over een ouder echtpaar in financiële moeilijkheden en op een zijspoor geschoven door hun kinderen. Ze worden niet bemind en ze zijn overbodig. Verschrikkelijk waar en prachtig gebracht.

Swing Time

1936 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1936. Musical van George Stevens. Met o.a. Fred Astaire, Ginger Rogers, Victor Moore, Helen Broderick en Eric Blore.

Het verhaal eromheen is een excuusgammeltje, maar de choreografieën van Hermes Pan en Astaire zijn een pièce de résistance in deze vooroorlogse RKO-musical. Dansende gokker Lucky (Astaire) arriveert te laat voor z'n bruiloft met Margaret (Betty Furness). Haar geschoffeerde pa eist dat Lucky 25.000 dollar ophoest als blijk van goede intenties. Platzak in de Big Apple met kompaan Pop (Moore), komt onze geluksvogel pittige danslerares Penny (Rogers) tegen en: boem. De scène waarin Fred, in Al Jolson-vermomming, op 'Bojangles of Harlem' danst met zijn drie reuzenschaduwen is een ragtimefeestje.

Gold Diggers of 1937

1936 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1936. Musical van Lloyd Bacon. Met o.a. Dick Powell, Joan Blondell, Glenda Farrell, Victor Moore en Lee Dixon.

De derde GOLD DIGGERS-film heeft nauwelijks een verhaallijn. Het gaat over enkele vertegenwoordigers in verzekeringen die een Broadway-show financieel willen steunen. Gelukkig is choreograaf Busby Berkeley weer aanwezig om de film te redden door zijn sprookjesachtige balletten, die de toeschouwer keer op keer verbazen door de fantasie waarmee die man te werk gaat. Powell wordt weer bijgestaan door Blondell. Voor de deze keer minder sterke songs tekenden niet alleen Harry Warren en Al Dubin, maar ook Harold Arlen en E.Y. Harburg. Arthur Edeson hanteerde de camera. Met de volgende GOLD DIGGER IN PARIS (1938) zou de reeks afgesloten worden.