David Hockney

Acteur

David Hockney is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

A Bigger Splash

1974 | Documentaire, Drama, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk 1974. Documentaire van Jack Hazan. Met o.a. David Hockney, Mo McDermott, Kasmin, Celia Birtwell en Ossie Clark.

Een intimistisch portret van de (toen) 37-jarige Britse pop- art kunstenaar die door zijn geliefde vriend, favoriet model en collega in de kunst Peter Schlesinger na een idyllisch samenzijn van drie jaar in de steek gelaten wordt. Hij raakt daardoor in een diepe crisis. Hockney gaat naar New York voor een tentoonstelling, maar zondert zich af in een hotel met een vreemde vrouw. Deels documentaire, deels fiction, een unieke film met cult-status in vooral homokringen, want de hoofdrollen spelen zichzelf nĂ¡ de pijnlijke gebeurtenissen. Regisseur Hazan en David Mingay schreven het scenario. 16 mm. Bekroond met zilver op het filmfestival van Locarno.

Tonite Let's All Make Love in London

1967 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1967. Documentaire van Peter Whitehead. Met o.a. Michael Caine, Mick Jagger, David Hockney, Alan Aldridge en Julie Christie.

Een beeld van Londen op het hoogtepunt van de Swinging Sixties, gezien door de ogen van enkele van de hoofdrolspelers uit die periode. Een flitsende documentaire, geheel overeenkomstig de stijl van die tijd. Een interessant historisch document waarin het gekunstelde, maar ook de opwinding van die periode goed tot uiting komt. De fantastische soundtrack (Pink Floyd, The Animals, The Rolling Stones) en de goed doordachte montage maken de film zeer de moeite waard.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Hockney op televisie komt.

Reageer