Michio Kaku

Acteur

Michio Kaku is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Synthetic Pleasures

1996 | Documentaire

Verenigde Staten 1996. Documentaire van Iara Lee. Met o.a. John Perry Barlow, Jeffrey Baxter, Scott Bukatman, Robert Ettinger en Scott Frazier.

VV.

Einstein

1996 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1996. Documentaire van Peter Jones. Met o.a. Andrew Sachs, Robert Schulmann, Fran├žoise Balibar, Julian Barbour en Martin Klein.

Boeiende en begrijpelijke documentaire over Albert Einstein (1879-1955), een van de belangrijkste wetenschappelijke onderzoekers van de twintigste eeuw. Al was hij slechts een middelmatig student (hij leed aan dislexie), toch blonk hij uit in wiskunde en wou hij weten wat dingen doet bewegen. Zo ontdekte hij al op jonge leeftijd het electro-magnetische veld. Licht fascineerde hem en hij zou er de snelheid van vaststellen. Dan volgden traagheid, versnelling en zwaartekracht, het kurven van het licht door invloed van de zwaartekracht, de relativiteitstheorie. Zijn formule E=mc[KA15]2 veranderde de hele fysica. Hij was de eerste superster uit de wereld van de wetenschap, maar zijn liefdesleven was een puinhoop. In 1933, bij de opkomst van het nazisme, emigreerde hij naar Amerika en zou de Duitse bodem nooit meer betreden. Acteur Andrew Sachs speelt de rol van Einstein om bepaalde verklaringen duidelijk te maken. Zijn ontdekkingen worden op verstaanbare wijze getoond d.m.v. animatiefilm. Thomas Levenson schreef het scenario en commentaar werd ingesproken door Jo Unwin. Brian McDairmant filmde het origineel beeldmateriaal. Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michio Kaku op televisie komt.

Reageer