Bill Rice

Regisseur, Acteur

Bill Rice is regisseur en acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Last Supper

1992 | Drama, Experimenteel, Muziek, Korte film

Verenigde Staten/Zwitserland 1992. Drama van Robert Frank. Met o.a. Zohra Lampert, Bill Youmans, Bill Rice, Taylor Mead en John Larkin.

Een aantal mensen, die niets met elkaar gemeen hebben, komen bij elkaar voor een garden-party op 97 Park Avenue. Terwijl ze wachten op de man die hen uitnodigde, i.v.m. de presentatie van een nieuw boek, praten ze allen naast elkaar, zonder echt te communiceren. Ze hebben het over eten, literatuur, kunst, liefde, geld en andere alledaagse items, maar nooit wordt de aanvang van een dialoog aangegaan. Iedereen praat over weggaan, maar uiteindelijk verlaat niemand de tuin. Tot het avond wordt en een groep zwarten een jazz-reconstructie geeft van het 'laatste avondmaal'. Een kruising tussen Wachten op Godot en Huis-clos. Voor mensen die regisseur Frank niet kennen is de film hermetisch gesloten, maar voor hem was dit een gelegenheid om de draak te steken met alle profiteurs die in naam van de 'kunst' zich overal aanbieden om te eten en te drinken. Het is een ensemblefilm zonder echte hoofdrollen en behoort tot het meest professionele dat de cineast ooit maakte. Frank schreef het scenario samen met Sam North en Michael Rovner. Fotografie is van Kevin Kerslake.

The Vineyard

1989 | Horror

Verenigde Staten 1989. Horror van James Hong en Bill Rice. Met o.a. James Hong, Karen Witter en Michael Wong.

Hong schreef voor zichzelf dit bloedstollende verhaal waarin hij een 'dokter' is die verjongingsserum distilleert uit het bloed van jonge mensen, die eenmaal uitgeperst als zombie herrijzen. Doorspoelen met lekkere Franse bourgogne is de oplossing voor deze wijngaardproductie.

The Big Blue

1988 | Drama

Verenigde Staten/Duitsland 1988. Drama van Andrew Horn. Met o.a. David Brisbin, Taunie Vrenon, Sheila McLaughlin, Jim Neu en Bill Rice.

Privé-detective Jack Kidd wordt door Myrna Monroe ingehuurd om haar overspelige man Harry te schaduwen en hem te betrappen, zodat zij bij de echtscheiding er een flink slaatje uit kan slaan. Jack ontdekt dat Harry zich inlaat met een zekere Max, een gangster die in de drugshandel zit en zijn liefje Carmen aan grote gevaren blootstelt als hij haar gebruikt voor koeriersdiensten. Jack valt voor Carmen.

It Don't Pay to Be an Honest Citizen

1984 | Drama

Verenigde Staten 1984. Drama van Jacob Burckhardt. Met o.a. Reed Bye, Allen Ginsberg, William Burroughs en Bill Rice.

De debuutfilm van Burckhardt van een wat ongebruikelijke strekking, waarin veel gebeurt zonder dat er reden toe is over een jonge cineast die dertig dollar uit de muur trekt en daarvan beroofd wordt alsmede van zijn filmblik met een documentaire over een duivemelker uit Brooklyn. De rol celluloid komt nimmer terecht, terwijl coryfeëen als Ginsberg en Burroughs de revue passeren. Samen met hoofdrolspeler Bye en Rochelle Kraut werkte hij aan het scenario. Een kwasi-intellectuele film, die niet ieders kop thee zal blijken te zijn.

Decoder

1984 | Mysterie, Sciencefiction, Drama, Muziek, Experimenteel

Duitsland 1984. Mysterie van Muscha. Met o.a. Christiane Felscherinow, F.M. Einheit, Bill Rice, Matthias Fuchs en Ralf Richter.

Excentrieke, futuristische punkfilm waarin een geflipte geleerde experimenteert met `muzak` (de achtergrondmuziek die je hoort in liften, supermarkten, hamburger-restaurants e.d.) en de totale chaos ontketent. Boordevol originele idee[KA3]en, maar bewust grillig en uitermate vermoeiend om naar te kijken. De hoofdrolspeelster is de [KA1]echte Christiane F. uit CHRISTIANE F. - WIR KINDER VOM BAHNHOF ZOO (1981) van Uli Edel (en in die film realistisch vertolkt door Natja Brunckhorst). De film uit de titel werd na NEONSTADT (1982) het laatste filmoptreden van de 22-jarige Felscherinow. Het scenario is van de producenten Volker Sch[KA3]afer, Trini Trimpop, regisseur Muscha (die ook produceerde) en medecameraman Klaus Maeck, die ook produceerde en het verhaal schreef. Het camerawerk is o.a. van Johanna Heer, die voor Amos Poe bij SUBWAY RIDERS (1981) achter de camera stond en de montage deed. Verder was het camerawerk in handen van Peter Christopherson, Christoph Doering, Knut Hofmeister, Klaus Maeck en Heiner Mühlenbrock. Op de soundtrack horen we o.a. Soft Cell. Mono.

Wild Style

1983 | Muziek, Drama

Verenigde Staten 1983. Muziek van Charlie Ahearn. Met o.a. 'Lee' George Quinones, Sandra 'Pink' Fabara, Fred Brathwaite, Patti Astor en Chief Rocker Busy Bee.

Deze film is een lofzang van een onafhankelijk filmmaker op zulke typische jaren 1980 verschijnselen als graffiti-kunst, break-dancing en rap-music. Centraal staat Zoro (Quinones), die met zijn spuitbus metrotreinstellen bewerkt in de South Bronx. Voor sociologen een interessante film, die in dramatisch opzicht echter te simpel is opgezet - en het muziekgedreun klinkt nog lang door. Met medewerking van: The Cold Crush Four, The Fantastic Five, Double Trouble en Rock Steady Crew. Camerawerk van Clive Davidson en John Foster. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Ich möchte Teil einer Jugendbewegung sein.

Subway Riders

1981 | Drama, Misdaad, Experimenteel

Verenigde Staten 1981. Drama van Amos Poe. Met o.a. Robbie Coltrane, Charlene Kaleina, Cookie Mueller, John Lurie en Amos Poe.

Een Newyorkse cult-film van underground-filmmaker Poe, zelden vertoond maar veel besproken. Zes vreemde types dwalen rond in de grote stad en ontmoeten elkaar af en toe. Eén van hen is een massamoordenaar die achtervolgd wordt door een door het geval geobsedeerde detective. De intrige is minder belangrijk dan de sfeer, en die sfeer is zowel irritant als fascinerend. Afgezien van Tyrell en Coltrane bestaat de cast uit vrienden en collega's van Poe, wat de film ook nog een enerverend 'gezellige-jongens-onder-elkaar-en-verder-kan-het-ons-niet-schele n-toontje geeft. Zwaar overschat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bill Rice op televisie komt.

Reageer