Véra Plivová-Šimková: regie.
Er zijn 5 films gevonden.

Artus, Merlin a Prchlici

1995 | Komedie, Familiefilm

Tsjechië 1995. Komedie van Véra Plivová-Šimková, Drahomira Králova, Vera Plívová-Simková en Drahomíra Králová. Met o.a. Pavel Novy, Veronika Jeniková, Valerie Kaplanová, Magdalena Reifová en Rostislav Marek.

Rap gemaakte BEETHOVEN ('S SECOND)-kielzogvaarder met een vleugje Disney op z'n Tsjechisch. Grootmoeder laat op een gegeven moment een zwervende Dalmatische hond binnen, terwijl het gezin Prchlic er al een heeft: Artus. De beesten zijn gelukkig, ravotten en halen een boel overhoop, zodat besloten wordt dat de indringer, Merlin gedoopt, weer moet gaan, maar dan heeft de familie Prchlic buiten de waard gerekend met de schrandere dieren, die nog een leuke verrassing in petto hebben. Onschuldig en onschadelijk vermaak, waarnaar men kan kijken als men zich geen raad meer weet, maar waar eigenlijk niks aan. Het pretentieloze scenario is van Katerina Priscáková. Het camerawerk is van Antonin Holub.

Nefnukej, veverko!

1988 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechoslowakije 1988. Familiefilm van Véra Plivová-Šimková. Met o.a. Helena Vitovská, Jiři Schmitzer, Veronika Freimanová, Ondřej Havelka en Marie Rosúlková.

Een klein meisje droomt ervan ooit prinses te worden. Ze vangt allerlei dieren in het bos in de hoop een betoverde prins te ontdekken. Ze breekt de eentonigheid van het leven op het platteland door zich terug te trekken in een fantasiewereld waarin geen plaats is voor volwassenen. Wanneer mama een tweeling krijgt, betrekt ze deze in haar spelletjes die steeds gevaarlijker worden. Wat een boeiende reis had moeten worden door de verbeeldingswereld van een kind, werd een langdradig en vervelend schouwspel dat slecht gespeeld wordt en zonder de minste fantasie in beeld is gebracht. Plivovà- Šimkovà en Marcela Pittermannovà zijn verantwoordelijk voor het wankele scenario. Fotografie is van Antonín Holub.

Brontosaurus

1979 | Familiefilm

Tsjechoslowakije 1979. Familiefilm van Véra Plivová-Šimková. Met o.a. Tomáš Šimek, Dana Vávrová, Lukáš Bech, Michal Hofbauser en Jaroslav Kolísek.

Het knaapje Šimek probeert als Tomas, bijgenaamd 'Brontosaurus', met zijn eigen beperkte middelen iets te doen aan de milieuverontreiniging. Geduldig ruimt hij bos en wegen op en lijkt aanvankelijk wel op een soort Don Quichote. Hij wordt door zijn klasgenootjes uitgelachen en de leraren moeten tussenbeide komen om te wijzen op zijn nobele bedoelingen. Met enkele kameraden, die dan gaan meedoen bespioneert hij illegale vuilstorters in het bos. Bij wijze van tegenactie binden zij een zak met vuil aan een auto vast die hem zojuist geloosd heeft. Het blijkt toevallig de auto van de humorloze schooldirecteur te zijn, die danig de pest in heeft over het feit dat hij door zijn leerlingen betrapt is. Aan het slot werkt zijn geestdrift aanstekelijk op de anderen en met een zelfgebouwde Brontosaurus, in Tschechoslowakije het symbool van milieubewuste campagnes, wordt een optocht georganiseerd. Interessante film-met-een- boodschap. Vanaf acht jaar.

Prijelwa nam pout

1973 | Familiefilm

Tsjechoslowakije 1973. Familiefilm van Véra Plivová-Šimková. Met o.a. Renata Mašková, Ivetta Kornová, Roman Cada en Zuzana Bydzovská.

De Nederlandstalige titel vertelt alles over de film: 'Daar komt de kermis'. Kermistijd is de beste tijd voor de jeugd en dit wordt duidelijk benadrukt in deze prachtige film. Komische situaties worden afgewisseld met romantische en opgefleurd met prachtige liedjes. Een must voor kinderen.

Tony, tobé preskocilo

1968 | Familiefilm

Tsjechoslowakije​/​​Tsjechië 1968. Familiefilm van Véra Plivová-Šimková, Drahuse Králová, Drahuse Krçlovç en Vera Plívová-Simková. Met o.a. Ludvík Króner, Josef Filip, Jozka Masnicák, Zdena Smrcková en Jirina Solcová.

Norse boer Tony trekt zich het lot aan van twee ouderloze belhamels, die als ongedisciplineerde zwervertjes erop los leven. Ze overtuigen Tony met veel moeite om een klein weesmeisje als hulp in huis te nemen. Hij ontpopt zich ineens tot een begrijpende vader. Een sociaal werkster dreigt de kinderen echter weg te laten halen als er geen verandering komt in de chaos op de boerderij. Tedere naïeve kinderfilm over een soort dorpsgek, die plotseling verantwoordelijk wordt. Het magere scenario van Plivová-Šimková en Drahuše Kr[KA1]lov[KA1] geeft een simplistische kijk op een belangrijk probleem, zodat de film alleen geloofwaardig is voor de allerkleinsten. Camerawerk van Vladimír Skalsky.