Ivan Barnev

Acteur

Ivan Barnev is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Posoki

2017 | Drama

Bulgarije/Macedonië/Duitsland 2017. Drama van Stephan Komandarev en Nina Altaparmakova. Met o.a. Haralan Alexandrov, Dimitar Banenkin, Ivan Barnev, Assen Blatechki en Sofia Bobtcheva.

Nadat hij zijn dochter op school heeft afgezet, treft een taxichauffeur een geldschieter. De ontmoeting leidt tot een incident dat de rest van de dag op de radio wordt besproken. Dat is de rode draad in deze mozaïekfilm, die de wederwaardigheden volgt van een aantal taxichauffeurs (onder wie een bijklussende gymleraar en priester) en hun klanten in Sofia, het bloedende hart van leegloopland Bulgarije. Van begin tot eind boeiende, tsjechoviaanse zedenschets over de waardencrisis van het kapitalisme.

The Lesson

2014 | Drama

Bulgarije/Griekenland 2014. Drama van Kristina Grozeva en Petar Valchanov. Met o.a. Margita Gosheva, Ivan Barnev en Ivan Savov.

Een gestolen portemonnee is voor een lerares Engels op een kleine school in Bulgarije het begin van een reeks plagen van oudtestamentische proporties. The Lesson heeft iets van een j'accuse. Van een protest tegen een wereld waarin niemand om anderen geeft en waarin volgens de regels spelen je alleen maar op achterstand zet. Pas wanneer de lerares dat beseft, ziet ze mogelijkheden om zich te bevrijden. Met de laatste wending lijken regisseurs Grozeva en Valchanov misschien cynisch, maar ze lijken daar een dreigend moreel failliet mee aan te willen tonen.

I Served the King of England

2006 | Komedie, Romantiek, Oorlogsfilm

Tsjechië/Slowakije 2006. Komedie van Jirí Menzel. Met o.a. Ivan Barnev, Oldrich Kaiser, Julia Jentsch en Martin Huba.

Hij droomde ervan miljonair te worden. Hij werd ober in het beste restaurant van Praag waar hij de rijken bezig zag en de juiste vrouwen leerde kennen. De Tweede Wereldoorlog dwarsboomde de ambities van de energieke, wat naïeve Jan Dite (Ivan Barnev). Begin jaren zestig kijkt hij, na vijftien jaar gevangenisstraf, terug op zijn leven. Regisseur Jirí Menzel, die in 1966 een Oscar kreeg voor zijn Closely Watched Trains, verfilmde opnieuw een roman van Bohumil Hrabal en serveert een ironische, politieke tragikomedie met veel bier en seks.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ivan Barnev op televisie komt.

Reageer