Willy Russell: cast, scenario en muziek.
Er zijn 5 films gevonden.

Shirley Valentijn

1997 | Komedie

Nederland 1997. Komedie van Shireen Strooker. Met o.a. Anne Will Blankers en Anne-Wil Blankers.

Film over een volkomen vastgelopen Rotterdamse huisvrouw, die een poging doet haar leven een nieuwe wending te geven

Dancin' Thru the Dark

1990 | Drama, Muziek, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van Mike Ockrent. Met o.a. Claire Hackett, Con O'Neill, Colin Welland, Willy Russell en Julia Deakin.

In Dublin komen de jongens op hun bokkenavond en de meisjes op hun kippekransje in dezelfde nachtclub terecht. Daar speelt een rockband die geleid wordt door het vroegere vriendje van de aanstaande bruid, Hackett. Ze wordt opnieuw op hem verliefd maar het gevolg is dat ze zal moeten kiezen tussen een saai, wellicht grauw huwelijk of een onregelmatig bestaan. Con O'Neal als de zanger-vlak-voor-de-grote-doorbraak en Claire Hackett als het meisje dat zich te vroeg in het huwelijk wil storten doen het fraaie scenario van Willy Russell alle recht, die zijn toneelstuk Stags and Hens voor de film bewerkte. Niet ontzettend origineel, maar goed geobserveerd en levendig geregisseerd. Camerawerk van Philip Bonham-Carter.

Shirley Valentine

1989 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1989. Komedie van Lewis Gilbert. Met o.a. Pauline Collins, Tom Conti, Bernard Hill, Alison Steadman en Julia McKenzie.

Lieve `kleine` komedie met Collins die als wijsgeworden huisvrouw van een jaar of veertig direct tegen het publiek praat over haar onvrede over haar eentonige leven in het regenachtige, Britse Liverpool. Ze doet dat overigens heel vrolijk, overtuigend en aanstekelijk. Zij vergezelt een vriendin naar een romantisch Grieks eiland waar zij hotelhouder Conti leert kennen die over de vissersboot van zijn broer beschikken mag op zijn vrije dag. Ze maken een hele romantische tocht. Naar het gelijknamige succesvolle toneelstuk van Willy Russell, die zijn eigen filmscenario schreef: het is wat gewoontjes en doet denken aan de vroegere Britse Ealing-komedies, maar Collins (op herhaling, want ze stond ook op het toneel) is schitterend en haar monologen zijn ontwapenend. Dezelfde ploeg maakte ook EDUCATING RITA.

Mr. Love

1985 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1985. Komedie van Roy Battersby. Met o.a. Barry Jackson, Maurice Denham, Margaret Tyzack, Linda Marlowe en Christina Collier.

Na 28 jaar huwelijksleven probeert een tuinier de ware liefde te vinden via een reeks verhoudingen die hem na zijn plotselinge dood tot een plaatselijke beroemdheid maken. Een aardige, enigszins gedateerde komedie waar meer in had gezeten. Barry Jackson speelt de hoofdrol wat al te passief en de show wordt gestolen door zijn vrouwen, met name door de filmgekke bioscoopoeuvreuse die, als de film breekt, het toneel opstapt om het eind van CASABLANCA na te spelen. Niet slecht, maar ook niet goed.

Educating Rita

1983 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1983. Komedie van Lewis Gilbert. Met o.a. Michael Caine, Julie Walters, Maureen Lipman, Michael Williams en Jeananne Crowley.

Deze ­onderhoudende komedie – over een kapster (Walters) die privéles krijgt van een drankzuchtige docent Engels (­Caine) – wordt vaak vergeleken met Pygmalion van Shaw en de daarop gebaseerde musical My Fair Lady. Maar Caine liet zich naar eigen zeggen juist niet inspireren door de ‘charmante’ professor Higgins (die in My Fair Lady valt voor zijn pupil Eliza Doolittle) maar door de rol die Emil Jannings speelde in Der Blaue Engel: de dikke docent die valt voor Marlene Dietrich. De rol leverde Caine, die voor de gelegenheid 15 kilo aankwam, een Golden Globe op. Ook nieuwkomer Walters mocht die prijs mee naar huis nemen.