Dan Turgeman

Acteur

Dan Turgeman is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

In The Name Of Love

1994 | Drama

Israël/Italië 1994. Drama van Idit Shechori. Met o.a. Michael Vered, Shifra Misitain, Ya'akov Alperin, Dori Neomenko en Dan Turgeman.

Vijf mensen vertellen elkaar de waarheid tijdens een witte zomernacht; na de pijnlijke uiteenzettingen voelen zij zich allen opgelucht. Een dochter is in verwachting van de echtgenoot van haar beste vriendin en haar moeder houdt haar de spiegel voor van leugens, bedrog, schuld en boete, maar de dochter meent dat de pot de ketel verwijt dat hij zwart is. Scenario van de regisseur en Tzipora Dolan.

Hostages

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van David Wheatley. Met o.a. Jay O. Sanders, Josef Sommer, Colin Firth, Natasha Richardson en Ciarán Hinds.

Deze film van documentair karakter geeft een scherp beeld over het lot van de gegijzelden van de Hezbollah in Libanon rond 1986. Het `gezelschap` bestaat o.a. uit: de Engelse tv- verslaggever John McCarthy (Firth), AP chef-de-bureau in Beiroet Terry Anderson (Sanders) en de afgezant van de Anglicaanse kerk Terry Waite (Asquith). De kijker krijgt een helder idee over wat er zich achter de schermen moet hebben afgespeeld, waarom politici zich niet met de zaak wilden bemoeien en bovenal de uiterst benarde positie waarin de gevangenen verkeerden. Ook de nimmer aflatende strijd van het thuisfront komt aan bod, de motieven van de kidnappers, alsmede schandalige deals zoals wapens in ruil voor de bevrijding van de slachtoffers. Sterk spel, goede regie en een strak scenario (van Bernard MacLaverty). De fotografie is van John Hooper. Tony Ham monteerde heel effectief tussen het drama de echte journaalopnamen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dan Turgeman op televisie komt.

Reageer