Jakob Ziemnicki

Regisseur, Scenarist, Producer

Jakob Ziemnicki is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

1. Mai

2008 | Drama

Duitsland 2008. Drama van Jan-Christoph Glaser, Carsten Ludwig, Sven Taddicken en Jakob Ziemnicki. Met o.a. Benjamin Höppner, Jacob Matschenz, Cemal Subasi, Ludwig Trepte en Torsten Michaelis.

Op de Dag van de Arbeid gonst het in Berlijn van de potentiële relletjes – een mooie setting voor een ensemblefilm met een explosieve climax. In de diverse verhaallijnen ontmoeten we onder meer een dronken anarchist, een opgefokte agent en een Turkse puber die droomt van een carrière als gangster. De lowbudgetfilm werd grotendeels in één dag opgenomen - op 1 mei 2007 - met verschillende filmploegen. Dat de makers er zo’n gesmeerd, grotendeels boeiend geheel van wisten te maken (op een enkel kabbelmoment na) mag een knappe prestatie worden genoemd.

Dark

1998 | Horror, Thriller

Duitsland 1998. Horror van Philipp Stennert en Jakob Ziemnicki. Met o.a. Lutz van der Horst, Carolin Conrad, Martin Klempnow, Jochen Bentz en Steffen Bohn.

Het einde van het schooljaar is in het zicht en dat betekent vakantie. Maar Tim, Evelyn en Niclas, drie laatste jaarsstudenten, moeten nog een examen afleggen alvorens het zover is. Dan verdwijnt eensklaps de prof en de buitenwereld wordt in een dreigende duisternis gehuld. De deuren zijn gesloten en telefonisch krijgen ze geen contact met de buitenwereld. Als ze dan nog een mysterieus in het zwart gekleed personage opmerken dat door de gangen zwerft slaat hun verbeelding helemaal op hol. De school lijkt in het luchtledige te zweven. Bij het spaarzame licht van enkele kaarsen trachten ze tussen de schaduwen door de geheimzinnige man in het zwart te ontwaren. Gemaakt met uiterst beperkte middelen baadt de film in een nachtmerrie-achtige sfeer die de rillingen over je rug jagen. Toch was de film beter wat meer ingekort zodat het gevoel van spanning en onbehagen efficiënter was opgebouwd. Nu zitten er heel wat fragmenten in de film die duidelijk bedoeld zijn om de speelduur te rekken. Maar niemand zal ontkennen dat de twee filmende studenten die verantwoordelijk zijn voor de regie, het scenario en de productie, beloftevolle perspectieven in zich hebben voor de toekomst. Ze bedienden tevens zelf de camera, samen met Dirk Meier.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jakob Ziemnicki op televisie komt.

Reageer