Aud Schönemann

Acteur

Aud Schönemann is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Bryllupsfesten

1989 | Komedie

Noorwegen 1989. Komedie van Svend Wam en Petter Venneröd. Met o.a. Knut Huseby, Eli Anne Linnestad, Ernst-Hugo Järegård, Julie Wiggen en Jon Eikemo.

De rijke vader van een bruidje maakt misbruik van het huwelijksfeest van zijn dochter om heimelijk te mikken op een verzekeringspremie nadat op het feest (valse) Munch-schilderijen worden ontvreemd. De echte schilderijen zitten veilig in de kelder opgeborgen. Mislukte klucht met te voorspelbare anecdotes van het links georiënteerde filmduo Wam-Venneröd dat de slapsticktoer opgaat maar blunderend faalt, vooral in de hakkelende montage en dialogen die te luidruchtig in de overacting worden gebulderd.

Olsenbanden og Dynamitt-Harry gar amokkkkkk

1974 | Komedie

Noorwegen 1974. Komedie van Knut Bohwin. Met o.a. Arve Opsahl, Sverre Holm, Carsten Byhring, Harald Heide Steen jr. en Elsa Lystad.

Noorse versie van de Deense Olsenbende-klucht OLSEN-BANDEN GAR AMOK met een domme race tussen de knettergekke bendeleden, geholpen door 'Dynamiet-Harry' en de politie. Het scenario is al vanouds van het duo Balling-Bahs. Vierde film uit de Noorse Olsenbende-reeks.

Olsenbanden tar gull

1973 | Komedie, Misdaad

Noorwegen 1973. Komedie van Knut Bohwin. Met o.a. Arve Opsahl, Sverre Holm, Carsten Byhring, Aud Schönemann en Ole Jörgen Nielsen.

De Noorse bewerking van Erik Balling`s knotsgekke OLSEN- BANDEN I JYLLAND, maar later gedraaid. De derde van (helaas nog) dertien films; in Denemarken waren het er veertien. Het verhaal over een goudschat in een oude bunker, de helpende hand van de plaatselijke bevolking en oplichters is identiek, en het blijft flauwe, gedateerde kost, die kennelijk in het barre, hoge Noorden van Europa zeer gewaardeerd werd. Gebaseerd op de Deense scenario's van Erik Balling en Henning Bahs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Aud Schönemann op televisie komt.

Reageer