Mariana Rodríguez

Editor

Mariana Rodríguez is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

La vida precoz y breve de Sabina Rivas

2012 | Drama, Avonturenfilm, Romantiek

Mexico 2012. Drama van Luis Mandoki. Met o.a. Greisy Mena, Fernando Moreno en Joaquín Cosio.

Drama over twee jonge Hondurese vluchtelingen (zij zangeres, hij bendelid), die beiden wanhopig op zoek zijn naar een beter leven.

Club Sandwich

2013 | Komedie

Mexico 2013. Komedie van Fernando Eimbcke. Met o.a. Lucio Giménez Cacho, María Renée Prudencio en Danae Reynaud.

Introverte puber Hector en zijn alleenstaande moeder Paloma zijn in het laagseizoen op vakantie gegaan. Dat is lekker goedkoop, maar spannend is anders: hun hotel is uitgestorven. Dan arriveert de charmante tiener Jazmin in het hotel, die Hector om haar vinger windt terwijl Paloma hulpeloos toekijkt. Laconiek verteld, komisch drama uit Mexico, vol lange, fraai gestileerde shots waarin meer wordt verzwegen dan gezegd. Het drama speelt zich af op microniveau, maar is herkenbaar, menselijk en vaak pijnlijk geestig.

Temporada de patos

2004 | Komedie

Mexico 2004. Komedie van Fernando Eimbcke. Met o.a. Daniel Miranda, Diego Cataño, Danny Perea en Enrique Arreola.

De veertienjarige vrienden Flama (Miranda) en Moko (Cataño) zijn op zondagmiddag alleen in huis. Ze hebben een ruime voorraad cola en gewelddadige videospelletjes. Het kan niet meer stuk. Tot de stroom uitvalt. Iets later wipt buurmeisje Rita langs en arriveert pizzakoerier Ulyses elf seconden te laat, waarna het toch nog een bijzonder interessante dag wordt. Droogkomisch speelfilmdebuut van de Mexicaanse regisseur Eimbcke, die waarschijnlijk goed naar het vergelijkbare 25 Watts heeft gekeken. Rake observaties over scheidende ouders, vriendschap, eenzaamheid en ontluikende seksualiteit geven de film precies voldoende body. Won tien Ariels (de Mexicaanse Gouden Kalveren).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mariana Rodríguez op televisie komt.

Reageer