Jean-Paul Carrère

Regisseur

Jean-Paul Carrère is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Anthelme Collet

1990 | Avonturenfilm, Historische film, Komedie

Frankrijk 1990. Avonturenfilm van Jean-Paul Carrère. Met o.a. Bernard Crommbe, Elisabeth Huppert, Jacques Jouanneau, Jacques Rispal en Jacques Monod.

Anthelme Collet, een niet-adelijke onderluitenant in het leger van Napoleon, bemerkt dat de adellijke titel veel voordelen biedt. Vanaf dat moment laat hij zich doorgaan voor de zoon van de markies van Collet en leidt het leven van een avonturier, met alle voor- en nadelen vandien. Een ietwat langdradig scenario en de lengte is sowieso aan de overdreven kant. Daarentegen een goede tijdsreconstructie dankzij het knappe gebruik van natuurlijke decors. Pure ontspanning.

Lorenzaccio

1989 | Drama

Frankrijk 1989. Drama van Jean-Paul Carrère. Met o.a. Francis Huster, Geneviève Casile, Louis Seigner, Jacques Eyser en Michel Etcheverry.

Het toneelstuk van Alfred de Musset in een bewerking van Franco Zeffirelli. Een vrij simpele registratie, dus filmisch van weinig belang. Redenen om te kijken zijn de eersteklas acteurs, de fantastische decors en de fascinerende muziek van Maurice Jarre.

Maigret voyage

1986 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1986. Misdaad van Jean-Paul Carrère en Jean-Paul Carrere. Met o.a. Jean Richard, Jacques François, Katia Tchenko en Ivan Desney.

In haar luxueuze hotelsuite in Parijs neemt gravin Palmieri een enorme dosis Gardenal in. Prima (om het zo maar eens te zeggen) maar waarom waarschuwt ze dan meteen een piccolo zodat deze een dokter kan halen? Dat wil commissaris Maigret ook weten. Correcte en strakke regie. Goed acteerwerk. Van de produktieve serie [KL]Les enqu[KA4]etes du commissaire Maigret[KLE], die Richard (Maigret) zo populair maakte.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Paul Carrère op televisie komt.

Reageer