Liu Chia-Liang

1936 Regisseur, Acteur

Liu Chia-Liang (1936) is regisseur en acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Seven Swords

2005 | Actiefilm

Hongkong SAR van China/Zuid-Korea/China 2005. Actiefilm van Tsui Hark. Met o.a. Donnie Yen, Leon Lai, Charlie Yeung, Sun Honglei en Liu Chia-Liang.

In het China van de 18de eeuw, komt er een strikt martial arts-verbod, op straffe van de dood. Een meedogeloze premiejager ziet daar wel brood in, want iedere gedode vechtkunstenaar levert geld op. Hij slacht in zijn geldlust ook onschuldige kinderen en vrouwen af. Zijn laatste doel is een grensdorpje, maar de oude man Fu Qingzhu wil een stokje voor dit bloederige onrecht steken. Hij vormt een groep van zeven zwaardvechters om de dorpsbewoners te redden van de dood. Ambitieus project van 'de Aziatische Spielberg' mislukte deels door een rommelig script en overdreven lengte.

The Legend of Drunken Master

1994 | Komedie, Misdaad, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1994. Komedie van Liu Chia-Liang. Met o.a. Jackie Chan, Ti Lung, Anita Mui en Felix Wong.

Klassieke kungfu-komedie boordevol doldwaze gevechten, bizarre stunts en slapstick-humor. Superster Chan speelt een dokterszoon die het begin twintigste eeuw in China aan de stok krijgt met een stel snoodaards van de Britse ambassade. Ver in de minderheid en zonder geavanceerde wapens lijkt hij kansloos, maar Chan is een meester in zui quan, oftewel dronken kungfu. Het epische slotgevecht in een staalfabriek, dat ruim een kwartier duurt, behoort tot de absolute hoogtepunten uit de martial arts-geschiedenis.

Les arts martiaux de Shaolin

1986 | Actiefilm

Hongkong SAR van China/China 1986. Actiefilm van Liu Chia-Liang. Met o.a. Jet Lee, Hu Chien Chang en Yue Chen Wei.

De jonge shaolin-monnik Ji-Ming (Lee) in het Noorden wil zich wreken op Hi Sou (Yue Chen Wei), de moordenaar van zijn ouders. Hiervoor bekwaamt hij zich in de kung-fu. In het Zuiden treffen Zho Wei (Hu Chien Chang) en Sima voorbereidingen voor hetzelfde doel. Onderweg ontmoeten ze elkaar, maar de grote schurk Hi Sou blijkt onverslaanbaar. Klassiek getinte martial-artsfilm tegen exotische decors en prachtige natuuropnames van Chao An Sun. De obligate, langdurige choreografische scènes zijn van regisseur Liu Chia Liang hoogst persoonlijk. Het scenario bevat voor de genrefans de juiste ingrediënten en het werd geschreven door Sze Yeung Ping.

The Shaolin 36th Chamber

1978 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1978. Actiefilm van Liu Chia-Liang. Met o.a. Liu Chia-hui, Hang Yu, Lo Lieh, Liu Chia-yung en Hsu Shao-chiang.

Als in de 15e eeuw delen van China door Mandsjoerije bezet zijn, wordt de bevolking bloederig onderdrukt. De monniken der Shaolin, kungfu-grootmeesters, gaan in verzet. Wie tot de orde wil toetreden moet 35 kamers doorlopen en is daarna meester. Lo Tieh is een Shaolin grootmeester die een gehate vijand overwint in een heftige tweekamp, waarna hij de 36ste kamer sticht; een volkshaard in heldhaftige strijd tegen de wrede onderdrukkers. Een kungfu-film over zelfdiscipline, reactievermogen, volharding en taaiheid met de gebruikelijke kleurige soepele gevechtsscènes.

The 36th Chamber of Shaolin

1978 |

Hongkong SAR van China 1978. Lau Kar-Leung. Met o.a. Liu Chia-Liang, Chia Hui Liu, Lo Lieh, Chia Yung Liu en Gordon Liu.

Het is een klassieker binnen het genre, deze Hong Kongse martial arts film die in 1978 in eigen land een hit was en de laatste jaren weer op allerlei festivals te zien is geweest. De 19de-eeuwse San Te (Gordon Liu) wordt aangezet tot wraak nadat zijn ouders zijn vermoord door een krijgsheer. Hij betreedt een Shaolin tempel voor een opleiding die hem in staat zal stellen terug te slaan. Daar wordt hij onderworpen aan een serie loodzware beproevingen. Stevige actie die internationaal onder verschillende titels bekend staat, waaronder The Master Killer en The 36th Chamber of Shaolin.

Fists From the Spirit World

1976 | Komedie, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1976. Komedie van Liu Chia-Liang. Met o.a. Lin Chen-Chi, Ti Lung en Chen Kuan-Tai.

Ching-Dynastie. Volksverlakker, die voorwendt door geest van demon te worden bezeten, wordt tot zijn schrik daadwerkelijk door kwade geest besprongen. Interessante occulte mogelijkheden verwateren in spasmodische bekkentrekkerij.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Liu Chia-Liang op televisie komt.

Reageer