Marie Colbin

Acteur

Marie Colbin is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Keine Zeit für Tränen

1984 | Drama

Duitsland 1984. Drama van Hark Bohm. Met o.a. Marie Colbin, Michael Gwisdek, Christine Limbach, Angela Schmidt en Werner Rehm.

Een jonge, gescheiden vrouw moet haar tijd verdelen tussen een eigen bar en haar dochtertje. De gewelddadige dood van het meisje brengt de moeder uiteindelijk tot een wanhoopsdaad. Door de gechargeerde dramatiek en het gebrek aan spanning krijgt het tragische thema te weinig lading om te overtuigen, al is het een waar verhaal.

Der Fall Bachmeier - Kein Zeit für Tränen

1984 | Drama, Documentaire

Duitsland 1984. Drama van Hark Bohm. Met o.a. Marie Colbin, Michael Gwisdek, Christine Limbach, Angela Schmidt en Werner Rehm.

Eén van de twee films over het geval Marianne Bachmeier, de jonge vrouw die de moordenaar van haar dochtertje in de rechtszaal doodschoot. In Bohms versie staat het onafwendbare van haar daad centraal. Bij het vragen van begrip voor haar gedrag komen echter bepaalde nuances en problemen in het gedrang.

Das Gold der Liebe

1983 | Horror

Duitsland 1983. Horror van Eckart Schmidt. Met o.a. Alexandra Curtis, Allegra Curtis, Marie Colbin, Andre Heller en Regina van Tom.

In een nachtmerrie begeeft de jonge Patricia zich op pad om twee popidolen te zoeken. Ze beleeft allerlei horrorvisioenen en spookachtige figuren achtervolgen haar door nachtelijk Wenen. Een wat zwaar aangezette horrorfilm, die via onduidelijke metaforen op de bedreigingen in het leven van de jeugd wijst.

Sei zärtlich, Pinguin

1982 | Romantiek, Erotiek, Komedie

Duitsland/Oostenrijk 1982. Romantiek van Peter Hajek. Met o.a. Marie Colbin, Heinz Hönig, Rainer Hunold, Debbie Neon en Helga Uhlig.

Een jonge vrouw, die een bureau voor relatiebemiddeling runt, heeft zelf relatieproblemen. Haar seksuele wensen komen niet met die van haar partner overeen. Na enige tijd gescheiden geleefd te hebben keren de twee weer bij elkaar terug. De film pleit voor openheid en tederheid in relaties maar vervalt vaak tot het niveau van een doorsnee seksfilm.

Karambolage

1982 | Drama

Oostenrijk 1982. Drama van Kitty Kino. Met o.a. Marie Colbin, Renée Felden, Gerhard Rühmkorf, Florentín Groll en Helfried Edlinger.

Een vlot gemaakte, zij het ietwat onbenullige film met Colbin als een vrouw die in de lokale kroeg alle mannen de loef afsteekt bij het biljarten. Dat heeft een aantal kleine conflicten tot gevolg. Ze legt zich nog meer toe op het biljarten zodat ze zelfs plaatselijk kampioene wordt. Dan komt een nationaal vermaarde biljartspeler naar het dorp om met haar een partijtje te spelen. Kitty Kino is het pseudoniem van de vooral voor de televisie actieve Kitty Gschöpf.

Malou

1981 | Drama

Duitsland/Frankrijk/Nederland 1981. Drama van Jeanine Meerapfel. Met o.a. Ingrid Caven, Grischa Huber, Helmut Griem, Ivan Desny en Marie Colbin.

Een jonge vrouw duikt in het verleden van haar moeder die met een joodse zakenman trouwde en met hem voor de nazi's vluchtte. Maar de man bedroog haar en zij stierf aan de drank. De dochter heeft ook steeds problemen met haar vriend. Een onduidelijk damesdrama in de vorm van een feministische film. Het scenario is van regisseuse Meerapfel. Het camerawerk is van Michael Ballhaus.

Die Reinheit des Herzen

1980 | Drama

Duitsland 1980. Drama van Robert van Ackeren. Met o.a. Elisabeth Trissenaar, Matthias Habich, Marie Colbin, Heinrich Giskes en Isolde Barth.

Een soms melig melodrama over een samenlevend intellectueel stelletje dat een ruige, zinnelijke arbeider te gast krijgt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marie Colbin op televisie komt.

Reageer