Maria Luisa Bemberg: regie en scenario.
Er zijn 5 films gevonden.

Di questo non si parla

1993 | Drama

Argentinië​/​​Italië 1993. Drama van Maria Luisa Bemberg. Met o.a. Marcello Mastroianni, Luisina Brando, Alejandra Podesta, Betiana Blum en Roberto Carnaghi.

Een hartstochtelijk, excentriek en ongeloofwaardig liefdesverhaal, dat zich afspeelt in een kleine Argentijnse stad in de jaren 1920-30. Charlotte (Brando) is intelligent en gecultiveerd maar ze heeft een groeistoornis. Haar moeder is een weduwe die weigert de realiteit van het lichamelijke gebrek van haar dochter te aanvaarden. Ze voedt haar op in een ogenschijnlijk normale omgeving. Als anderen Charlotte's lengte aankaarten, snoert ze hen de mond met haar vastbesloten houding en dreigende toon. In deze beschermde sfeer kan Charlotte ongestoord volwassen worden. Ze wordt zelfs verliefd op een rijpere man van Italiaans-Argentijnse komaf, een gaucho met een geheimzinnig verleden. Hun romance is evenmin bespreekbaar; rond deze oprechte liefde houdt de bourgeois-hypocrisie stand. Een lief verhaaltje, voorzien van een slecht scenario en ondermaats geregisseerd. Naar een verhaal van Julio Llinas door Bemberg en Jorge Goldenberg tot scenario bewerkt. Camerawerk van Felix Monti.

Yo, la peor de todas

1990 | Historische film, Biografie, Drama

Frankrijk​/​​Argentinië 1990. Historische film van Maria Luisa Bemberg. Met o.a. Assumpta Serna, Dominique Sanda, Héctor Alterio, Lautaro Murúa en Alberto Segado.

De verfilming van het boek van Nobelprijswinnaar Octavio Paz [KL]Juana In[KA1]es de la Cruz[KLE] over het leven van de beeldschone non, die het klooster inging om zich aan wetenschappelijke arbeid te kunnen wijden, terwijl de Spaanse vice-koning (Alterio) haar het hof probeerde te maken. In de 17e eeuw was het echter ongehoord dat vrouwen intelligent zouden kunnen zijn, laat staan zich met wetenschap zouden kunnen inlaten en de aartsbisschop van Mexico (Caicedo) zorgde er dan ook voor dat zij door de Inquisitie werd berecht. Vernederd en uitgeblust na twee jaar procesvoering overleed zij op 44-jarige leeftijd. Ten opzichte van de historische roman heeft de film zich beperkt tot de figuur Juana Inés, gespeeld door Serna, maar het is een boeiend verslag en een representatief voorbeeld van de Zuid- Amerikaanse cinema.

Miss Mary

1986 | Komedie

Argentinië​/​​Verenigde Staten 1986. Komedie van Maria Luisa Bemberg. Met o.a. Julie Christie, Nacha Guevara, Tato Pavlovsky, Donald McIntire en Sofia Viruboff.

Christie speelt een Britse gouvernante die de kinderen van een rijke aristocratische Argentijnse familie (die aan hun eigen decadentie en corruptie dreigt ten onder te gaan) enige beschaving moet bijbrengen. Ze wordt ontslagen op de beschuldiging dat ze de oudste zoon des huizes verleid zou hebben. Bijtend ironisch en zwarte humor temidden van een verhit drama vol ingehouden passie en verlangens. De handeling vindt plaats in de periode 1938-1945 en wie wat van die geschiedenis (de opkomst van Peron) afweet, beleeft nog meer genoegen aan het schouwspel.

Camila

1984 | Drama, Romantiek

Spanje​/​​Argentinië 1984. Drama van María Luisa Bemberg en Maria Luisa Bemberg. Met o.a. Susú Pecorado, Imanol Arias, Héctor Alterio, Elena Tasisto en Susu Pecoraro.

Een aristocrate wordt verliefd op een priester en gaat er met hem vandoor. De kerk en de autoriteiten laten hen echter niet met rust. Een nieuwe aanpak van het thema van de verliefde priester, nu echter vanuit feministisch gezichtspunt gefilmd.

Señora de Nadie

1982 | Drama

Argentinië 1982. Drama van Maria Luisa Bemberg. Met o.a. Luisina Brando, Chira Zorilla, Julio Chávez, Susu Peco Raro en Rudolfo Ranni.

Als een vrouw ontdekt dat haar man haar al jaren bedriegt, trekt zij daaruit de uiterste consequentie en vertrekt. Hoewel het thema van deze film al heel oud is, lijkt het of het een tijdverschijnsel is om er films over te maken. Vrouwenfilms als deze zijn een trend rondom 1980.