Noël Godin

Acteur

Noël Godin is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Peccato

1997 | Komedie, Mysterie, Fantasy

België 1997. Komedie van Manuel Gómez. Met o.a. Jacques De Bock, Lio, Noël Godin, Luc Herman en Boris Lehman.

Middeleeuws architect, il signore Peccato (De Bock), tracht in een soort lange reis doorheen wereld van zonde zijn droom te realiseren: een kathedraal bouwen. Hiervoor moet hij zeven beproevende avonturen doorstaan. Omgevormd tot iconoclastische moordenaar en geprojecteerd naar twintigste eeuw neemt Peccato wraak door te proberen de bron van zijn lijden - Jeroen Bosch` mysterieuze schilderij [KL]De Zeven Doodzonden[KLE] - uit te roeien. Maar de gramschap, hoogmoed, begeerte, de luiheid, de gulzigheid, de gierigheid en de afgunst maken korte metten met onze na[KA3]ieve rechtspleger. Een mislukte mystieke roadfilm, geschreven door regisseur Gomez, in beeld gebracht door niet minder dan vier cinematografen (Gomez, Aldo Piscina, Michel Bertiaux en Nikolas Cladakis). Allemaal niet bijzonder origineel, Gomez draaide eerder een korte animatiefilm (IRA) waarin ongeveer hetzelfde verhaal wordt verteld. Schoenmaker blijf bij je leest: Gomez, hou je aan het maken van kortfilms.

Camping Cosmos

1996 | Komedie

België 1996. Komedie van Jan Bucquoy. Met o.a. Jean-Henri Compère, Eva Ferrari, Noël Godin en Antje de Boeck.

De Belgische kust in de jaren 1980. Jan (Comp[KA2]ere) is de culturele animator van Camping Cosmos en tracht tevergeefs de vakantiegangers Bertolt Brecht bij te brengen. Er is totaal geen belangstelling voor zijn programma en zelfs een bezoek van auteur Pierre Mertens kan enkel op onverschilligheid rekenen. De uitbater van de camping eist dat hij een meer populair programma samenstelt, zoals een miss-verkiezing of een playback-show. Mislukte opvolger van het anarchistische LA VIE SEXUELLE DES BELGES. Een onsamenhangende reeks grappen en grollen die kritiek spuien op van alles en nog wat, maar die in totaal amper geestig te noemen zijn. Zelfs de cameo`s van een hele reeks bekende Belgen (o.a. Jan Decleir, Arno, Jean-Pierre Coopman, Herman Brusselmans, Marcel Vanthilt en Freddy De Kerpel) kunnen het geheel niet opschroeven. Alles is zoals de rondborstige Eve Ferrari: opgeschroefd en fake. Bucquoy schreef zelf het scenario en hij deed beroep op Michel Baudoir voor de fotografie.

La vie sexuelle des Belges

1994 | Komedie

België 1994. Komedie van Jan Bucquoy. Met o.a. Jean-Henri Compère, Isabelle Legros, Noël Godin, Noé Franck en Pascale Binnert.

Voor een jonge vent is een vlucht naar de hoofdstad, het kruispunt van deugd en zonde, de enige manier om te ontsnappen aan de verstikkende kleinsteedse mentaliteit. Maar de weg naar de onafhankelijkheid is niet eenvoudig, en onze jonge held heeft alle moeite om niet in de hinderlagen van de grote stad te vallen. De vraag rijst dan of hij daarmee niet de belangrijke zaken van het leven mist. Gedeeltelijk autobiografische film van een van Belgiës meest kleurrijke en anarchistische kunstenaars. Een film die, hoe eigenzinnig en rechtlijnig ook, veel meer vertelt over de Belgen dan de epische verfilming van HET VERDRIET VAN BELGIË. Je houdt ervan of je vindt het vreselijk, maar door zijn herkenbaarheid laat deze film geen enkele Belg onberoerd. Bedoeld als het eerste deel van Bucquoy's filmbiografie, die de periode van 1950 tot 1978 beslaat. Het scenario is van zijn hand, en Michel Baudour stond in voor het cinematografische gedeelte.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Noël Godin op televisie komt.

Reageer