Oskar Hoby

Acteur

Oskar Hoby is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Theo gegen den Rest der Welt

1980 | Actiefilm, Komedie

Duitsland 1980. Actiefilm van Peter F. Bringmann. Met o.a. Marius Müller-Westernhagen, Guido Gagliardi, Claudia Demarmels, Peter Berling en Ursula Strätz.

Theo (M[KA3]uller-Westernhagen) en Enno (Gagliardi) steken zich diep in de schuld bij de aanschaf van een schitterende 38- tonner die zij zo snel mogelijk proberen af te betalen met het rijden van zwarte vrachtjes, waarna hun trotse bezit wordt gestolen. Samen met een studente reizen ze het gevaarte tot in Italië na. Met een glansrol van Müller-Westernhagen als Theo is dit een schitterende 'road-movie' van Duitse bodem. Scenario van Matthias Seelig. Camerawerk van Helge Weindler.

Grauzone

1979 | Fantasy, Drama

Zwitserland 1979. Fantasy van Fredi M. Murer. Met o.a. Giovanni Früh, Olga Piazza, Jürgen Brügger, Georg Reinhart en Ernst Kühni.

Als medewerker van een afluisterdienst in een industrieel complex ontdekt Alfred (Fr[KA3]uh) met zijn passie voor geluiden dat de bewoners van zijn land aan een epidemische vorm van zwaarmoedigheid of depressiviteit lijden, die zorgvuldig geheim gehouden wordt door de experimentele censuur. Er is maar [KA1]e[KA1]en alternatief: wegvluchten of een mutant worden. Alfred maakt van zijn beroep gebruik om een compromitterende montage in elkaar te zetten en de mensen tot opstand aan te zetten. Men zou kunnen denken dat het hier om een enigszins linkse parabel gaat, maar dat is zeker niet het geval. We duiken in het wereldje van de etnologische SF met deze in alle opzichten en op alle niveau`s zeer verzorgde film. Haar originaliteit blijkt verder vooral uit de voorbeeldige dosering van de angst voor de realiteit en de onverwacht opdoemende droombeelden. Bovendien beoordeelt de auteur zijn personages nooit: dat moet de kijker doen (of proberen). Murer is ongetwijfeld de 'vader van de nieuwe Zwitserse film'!

op televisie
2 uitzendingen

Theo gegen den Rest der Welt (1980) is deze week tweemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zondag 02 december
WDR Fernsehen
12:50 - 14:30
zaterdag 01 december
WDR Fernsehen
21:40 - 23:25

Reageer