Vangelis Papathanassiou

Componist

Vangelis Papathanassiou is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Chariots of Fire

1981 | Sportfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1981. Sportfilm van Hugh Hudson. Met o.a. Ben Cross, Ian Charleson, Nigel Havers, Nick Farrell en Alice Krige.

Een uiterst emotionele beschouwing over het leven van twee Britse atleten, Eric Liddell (Charleson) en Harold Abrahams (Cross), die Groot-Brittanni[KA3]e vertegenwoordigden op de Olympische Spelen van 1924 te Parijs. De film spitst zich vooral toe op de sociale achtergronden van de jonge sporters in een tijd waarin fascisme sterk de kop opsteekt. Schitterend beeld van twee jongens die via sport hun stem laten horen. De een is de zoon van een Schotse missionaris die op zondag weigert te lopen. De ander is joods en ondervindt het ijskoude antisemitisme van de gevestigde orde aan den lijve. Bekroond met vier Oscars: beste film, beste scenario (van Colin Welland), beste muziek (van Vangelis) en beste kostuums (van Milena Canonero). Prachtig camerawerk van David Watkin.

Entends-tu les chiens aboyer?

1973 | Drama

Frankrijk/Mexico 1973. Drama van François Reichenbach. Met o.a. Juan Dolores, Ahui Camacho, Ana de Sade, Salvador Gomez en Patrick Penn.

Een totaal vergeten werk in de filmografie van deze cineast. Deze film is nooit uitgekomen in de bioscopen (in Europa tenminste) en dat is jammer, want het gaat hier om één van de weinige fictionele films van deze beroemde documentarist, die een andere kant van zijn talent aan het licht brengt. Het onderwerp is buitengewoon hard: een Mexicaanse boer onderneemt een wanhopige tocht met zijn zieke kind, maar kan nergens een dokter vinden. Naar een novelle van Juan Rulto en Carlos Fuentes. Een somber, pessimistisch en aangrijpend werk, dat gefilmd werd met de camera in de hand. Zou deze film, die toch een uiterst droevig beeld schetst van Mexico, niet om diplomatieke redenen buiten de publiciteit zijn gehouden?

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vangelis Papathanassiou op televisie komt.

Reageer