Denise Péronne: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Un Journée bien remplie

1972 | Thriller

Frankrijk​/​​Italië 1972. Thriller van Jean-Louis Trintignant. Met o.a. Jacques Dufilho, André Falcon, Vittorio Caprioli, Luce Marquand en Franco Pesce.

Een vijftigjarige bakkerszoon brengt op zondag brood rond en pleegt tegelijk met kalm voorbereide systematiek een reeks moorden. Het regiedebuut van acteur Trintignant sluit meer aan bij de Britse traditie van zwarte humor dan bij Franse en weet - ook door een minimum aan dialoog - te verrassen tot halverwege het verhaal te voorspelbaar wordt. Een dankbare hoofdrol voor Dufilho die te vaak in mallotige bijrollen werd misbruikt.

Tant qu'on a la santé

1966 | Komedie

Frankrijk 1966. Komedie van Pierre Étaix. Met o.a. Pierre Étaix, Véra Valmont, Denise Péronne, Simone Fonder en Claude Massot.

Gejaagdheid en geluidsoverlast in de grote stad worden een jongeman te veel en leiden door een misverstand tot een breuk met zijn geliefde. Een te hulp geroepen arts heeft nóg ergere trauma's van het moderne leven; de camping waar hij rust gaat zoeken is al even overbevolkt en lawaaiig. De episodische opbouw van satire met het accent op mimische en visuele humor is niet ieders smaak, evenmin als de komische persoonlijkheid van Etaix zelf, maar de film heeft een persoonlijke toon en in elk geval een aantal aansprekende grappen.

Le soupirant

1962 | Komedie

Frankrijk 1962. Komedie van Pierre Étaix. Met o.a. Pierre Étaix, France Arnell, Laurence Lignères, Claude Massot en Denise Péronne.

Aan Buster Keaton en Max Linder schatplichtige, sterk met het oeuvre van Étaix-mentor Jacques Tati verwante komedie vol verfijnde visuele en andere geestigheden. Étaix is Pierre, een astronomieverdwaasde, wereldvreemde bourgeoisjongeling die op zoek gaat naar zijn droomvrouw, met hoogst vermakelijke gevolgen. Dit heerlijke bioscoopdebuut van multitalent Étaix - illustrator, decorontwerper, regisseur, illusionist, circusclown - behoort tot zijn vijf films met coscenarist Jean-Claude Carrière die vanwege een rechtendispuut jarenlang onzichtbaar waren. Prix Louis Delluc 1962. Samen met de vier andere 'verloren' titels gerestaureerd en in 2010 heruitgebracht.