Ramin Bahrani

Regisseur, Scenarist, Producer, Editor

Ramin Bahrani is regisseur, scenarist, producer en editor.
Er zijn 3 films gevonden.

99 Homes

2014 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 2014. Drama van Ramin Bahrani. Met o.a. Andrew Garfield, Michael Shannon, Laura Dern en Clancy Brown.

Als alleenstaande vader Dennis (Garfield) zijn huis aan de bank verliest sluit hij een pact met de duivel. Hij treedt in dienst bij vastgoedmagnaat Rick Carver (een diabolische Shannon), dezelfde man die hem eerder zonder een greintje wroeging zijn woning uitzette. Getweeën beginnen ze de overheid, de banken en arme huizenbezitters te belazeren voor hun eigen gewin. Actuele zondeval à la Wall Street (1987), al probeert regisseur Bahrani (Chop Shop) iets te krampachtig van zijn drama ook een spannende thriller te maken.

Goodbye Solo

2008 | Drama

Verenigde Staten 2008. Drama van Ramin Bahrani. Met o.a. Souleymane Sy Savane, Red West, Jim Babel en Diana Franco Galindo.

De Senegalese dertiger Solo is al een paar jaar taxichauffeur in een deprimerend Amerikaans industriestadje. Hij zou liever iets anders doen, maar blijft immer optimistisch. Wanneer een sombere oude man hem duizend dollar biedt voor een enkele reis naar een verlaten bergtop, zet Solo alles op alles om hem op andere gedachten te brengen. De Iraans-Amerikaanse scenarist/regisseur en zijn formidabele hoofdrolspelers werken het eenvoudige gegeven uit tot een diep ontroerend humanistisch drama. Bekroond met de prijs van de internationale filmkritiek in Venetië.

Man Push Cart

2005 | Drama

Verenigde Staten 2005. Drama van Ramin Bahrani. Met o.a. Ahmad Razvi, Leticia Dolera, Charles Daniel Sandoval en Ali Reza.

Portret gemaakt door Ramin Bahrani van een Iraanse koffie- en bagelverkoper die een moeizaam bestaan leidt in het hektische New York.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ramin Bahrani op televisie komt.

Reageer