Claudine Auger: cast.
Er zijn 64 films gevonden.

Le Rouge et le Noir

1997 | Romantiek, Historische film, Drama

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1997. Romantiek van Jean-Daniel Verhaeghe. Met o.a. Carole Bouquet, Judith Godrèche, Claude Rich, Bernard Verley en Pierre Vernier.

De slim gecaste Kim Rossi Stuart - die de rol speelt van timmermanszoon Julien Sorel - is zo'n onmiskenbaar mooie jongen, denk aan het type prins William, dat het al vanaf het begin op z'n minst twijfelachtig is of hij ooit priester zal worden. Zelfs al lijkt iedereen, hijzelf incluis, daar van uit te gaan. Als onbedoeld rokkenjager heeft hij in ieder geval een gouden toekomst. Sorel zelf laat zijn ware kwaliteiten in deze eerste aflevering nog zo'n beetje in het midden. Wie 'Le rouge et le noir' nog helder 'op het netvlies heeft', weet wat er gaat volgen, al valt er hier en daar nog wel wat nieuws te beleven. Met fraai versneden beelden, geraffineerde close-ups en een muziekje op z'n tijd levert regisseur Verhaeghe appetijtelijk en eigentijds kostuumwerk af. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Henri Stendhal.

Un orage immobile

1995 | Historische film, Romantiek

Frankrijk​/​​België 1995. Historische film van Jean-Daniel Verhaeghe. Met o.a. Robin Renucci, Laura Morante, Christopher Thompson, Anaïs Jeanneret en Claudine Auger.

Rond 1830 wordt een rustig klein provinciestadje opgeschrikt door de terugkeer uit Engeland van Morante, een jonge weduwe die tijdens de revolutie vluchtte. De gemoederen raken verhit wanneer de jonge vrouw Renucci het hof maakt, die op zijn beurt door Auger, de vrouw van de burgemeester, openlijk wordt versierd. Dan gaat Morante achter Thompson aan, in wie ze een dichterlijke ziel vermoedt. Bakvis-romantiek met schitterende decors en prachtige kostuums, maar met weinig geestdrift. Het scenario van Robert Valey naar een roman van Françoise Sagan sleurt zich met moeite voort en de acteurs raken niet geïnspireerd. Zelfs een stille storm zou een welkome afwisseling geweest zijn. Leuke verpakking zonder inhoud, mooi in beeld gebracht door Roland Dantigny.

Salt on our Skin

1993 | Drama, Komedie, Erotiek

Frankrijk​/​​Canada​/​​Duitsland 1993. Drama van Andrew Birkin. Met o.a. Greta Scacchi, Vincent D'Onofrio, Anais Jeanneret, Petra Berndt en Claudine Auger.

Onafhankelijke, intellectuele Parisienne Scacchi valt voor eenvoudige maar viriele Schotse visser D`Onofrio. Wat begint als een tieneridylle duurt drie decennia lang, hoewel beiden met anderen trouwen en in totaal verschillende werelden terecht komen. Naar de erotische bestseller [KL]Les vaisseaux du coeur[KLE] (vertaald als Zout op mijn huid) van Benoîte Groult, maar een aanfluiting van het boek over zorgeloos genot en meedogenloze commentaar op de vrouwelijke seksualiteit. De film is een damesromannetje geworden met toeristische plaatjes van Schotland, Parijs, Montreal en de Virgin Islands. Europudding op zijn smalst, overgoten met een transcontinentaal, Canadees, sausje. Scenario van Andrew Birkin en Bee Gilbert. Camerawerk van Dietrich Lohmann.

L'ombre du soir

1993 | Drama

Frankrijk​/​​Italië​/​​Portugal​/​​Zwitserland 1993. Drama van Cinzia Th. Torrini. Met o.a. Robin Renucci, Laura Morante, Elisabetta Cavallotti, Eros Pagni en Claudine Auger.

Renucci is onderdirecteur bij de transportfirma van Pagni in Toscane. Hij is verliefd op Morante, een jonge vrouw die gekweld wordt door sombere herinneringen. Juist voor hun huwelijk ontslaat Renucci de werkneemster Cavalotti. Deze neemt wraak door in een radio-uitzending Renucci te beschuldigen van ongewenste intimiteiten. Eva die het programma toevallig hoort, geeft haar verloofde niet de kans de situatie uit te leggen. Ze gaat er vandoor. Renucci tracht haar terug te vinden, maar ondertussen heeft hij ook de politie op de hielen, omdat zijn baas een illegaal giftransport in zijn schoenen probeert te schuiven. Vergezocht drama dat af en toe thriller-achtig lijkt. De acteurs doen hun best het scenario van Marcel Jullian en Massimiliano Governi waar te maken, maar slagen er niet in. Zowel het gegeven van seksuele intimiteiten op het werk als het probleem van het vervoer van giftige stoffen blijft steken op het niveau van 'goed bedoeld'.

La bocca

1991 | Drama, Romantiek

Italië 1991. Drama van Luca Verdone. Met o.a. Tehnee Welch, Rodney Harvey, Claudine Auger, Monica Scattini en Valeria Cavalli.

Het verhaal gaat over een jonge vrouw die op het punt staat te trouwen en in Toscane verblijft om de fresco's in een villa te restaureren. Het verblijf geeft haar de kans om over haar gevoelens en haar aanstaande huwelijk na te denken. De eigenaar van de villa heeft een knappe zoon die doofstom is en tussen hem en de jonge vrouw onstaat een ingewikkelde, maar stimulerende verstandhouding. Over het algemeen behoorlijke spelprestaties, al zijn ze wel ongelijkmatig.

Qui c'est ce garçon ? - Le torchon brûle

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Nadine Trintignant. Met o.a. Marlène Jobert, Ugo Tognazzi, Ingrid Held, Faith Eggerickx en Colette Brosset.

Het laatste deel van de serie Qui c'est ce garçon ?, naar de succesvolle roman van Nicole de Buron. Omdat de echtgenoot, veroordeeld tot een tweederangspositie, jaloers is op het succes van zijn vrouw als scenarioschrijfster, ontstaat er ruzie binnen het gezin. De regisseuse stelt alles in het werk om het alledaagse, oppervlakkige en steriele wereldje van de romancière een beetje boeiend te maken, en slaat daarbij geen enkele modieuze cliché over.

Qui c'est ce garçon ? - Justine a un enfant

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Nadine Trintignant. Met o.a. Marlène Jobert, Ugo Tognazzi, Ingrid Held, Edwige Derache en Faith Eggerickz.

Derde deel in de serie Qui c'est ce garçon ?. De schrijfster Nicole de Buron bewerkte zelf haar onbetekenende bestseller voor deze film, die tegelijkertijd onbeduidend en sympathiek is, want de getalenteerde cineaste levert hier duidelijk een eerlijk en met grote zorg gemaakt stukje werk af. Op basis van een dergelijk boek had ze er dan ook niet meer van kunnen maken.

Oggi ho vinto ench'io

1990 | Drama, Biografie

Italië 1990. Drama van Lodovico Gasperini. Met o.a. Franco Nero, Barbara De Rossi, Paolo Bonacelli, Claudine Auger en Yves Collignon.

Waar verhaal over een spoorwegingenieur die een hartaanval krijgt tijdens het voetballen. De dokter geeft hem de raad het roken, het drinken en het voetballen op te geven. Hij weigert als een invalide te leven. Na een tweede hartaanval krijgt hij een donorhart van een jongeman, die bij een ongeluk gedood is. Na zijn herstel doet hij mee aan de marathon van New York. Goed maar niet op elkaar afgestemd spel, soms wat traag, maar wel de moeite waard.

Les amours de petite Chérie

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Nadine Trintignant. Met o.a. Marlène Jobert, Ugo Tognazzi, Ingrid Held, Edwige Derache en Faith Eggerickx.

De sentimentele en tegelijkertijd komische twisten tussen Marie (Jobert) en haar opgroeiende dochter Jos[KA1]ephine (Eggerickx), die naar zelfstandigheid streeft. Het eeuwige generatieconflict dus, maar het sop is de kool niet waard. De filmmaakster heeft een eerlijk stukje werk afgeleverd en de bezetting is heel sympathiek, maar de intense onbeduidendheid en de modieuze clichés uit de boeken van Nicole de Buron kunnen er toch niet door verheeld worden. Nicole de Buron heeft trouwens zelf haar roman Qui est ce garçon ? bewerkt.

La piovra 5 - Il cuore del problema

1990 | Misdaad, Thriller

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1990. Misdaad van Luigi Perelli. Met o.a. Vittorio Mezzogiorno, Patricia Millardet, Remo Girone, Claudine Auger en Ray Lovelock.

Deze serie, een produktie van topkwaliteit, waarin knap geacteerd wordt, pakt de draad van de vorige serie op bij de dood van commissaris Cattani. De vrouwelijke rechter Silvia Conte onderzoekt de mafia als clandestiene multinational en probeert te achterhalen wie opdracht gaf tot de moord op Cattani. De nieuwe held is ex-politieman Davide Licata, gespeeld door Mezzogiorno. Girone speelt een sublieme rol als de krankzinnige kwade genius Tano Carriddi. Het verhaal gaat over het witwassen van zwart geld, heroïne- en wapensmokkel en corruptie in de politiek. Ook bekend als THE OCTOPUS 5 - THE STARTING POINT.

Haute tension: Secret de famille

1990 | Mysterie, Thriller

Frankrijk 1990. Mysterie van Danièle J. Suissa. Met o.a. Bibi Andersson, Michael Sarrazin, Marc de Jonge, Claudine Auger en Yves Brainville.

Andersson speelt een succesvolle architecte, die na een lang verblijf in het buitenland terugkeert naar Parijs. Ze is bezwaard door haar verleden: als kind moest zij op haar debiele zusje passen, maar ze ging liever met haar vriendje wandelen en toen heeft het kind het ouderlijke huis in brand gestoken, waarbij het omkwam. Een nogal ingewikkeld, gecompliceerd, verwarrend en nauwelijks geloofwaardig scenario, waarin een deur centraal staat, dat zich verder afspeelt in het milieu van de 'beau monde', en grote Parijse couturiers die het helemaal maken, etc. Dus veel mooie toiletten. Is toch wel het bekijken waard vanwege de acteurs, waaronder de niet te evenaren Andersson, die met kop en schouder boven de rest uitsteekt.

Grand-mère ou pas

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Nadine Trintignant. Met o.a. Marlène Jobert, Ugo Tognazzi, Ingrid Held, Faith Eggerickz en Colette Brosset.

Uit de wisselvallige serie [KL]Qui c`est ce gar[KA10]con?[KLE] naar de roman van Nicole de Buron, die ook het scenario schreef. In deze aflevering denkt Marie (Jobert) dat ze eindelijk van een welverdiende rust kan genieten. Op dat moment duiken echter Justine (Held) en zijn gezinnetje op met een karrevracht verwijten, een grootmoeder onwaardig. Terwijl de regisseur en de acteurs over voldoende talent beschikken zijn de dialogen en de gekunstelde situaties nauwelijks te verteren. En dat voor de successchrijfster van de Parijse incrowd, die weer een heel blik verschrikkelijk afgezaagde modeclichés heeft opengetrokken. Eerder onbenullig dan

Il Frullo del passero

1989 | Erotiek

Frankrijk​/​​Italië 1989. Erotiek van Gianfranco Mingozzi. Met o.a. Philippe Noiret, Ornella Muti, Nicola Farron en Claudine Auger.

Een niet onaardige erotisch getinte fantasie over het kleurloze leven van een nog jonge vrouw die haar geliefde door een verkeersongeluk moest missen. Haar leven wordt opgefleurd door een oudere heer, die haar zijn gelegenheidsminnares maakt om haar zijn avontuurtjes te kunnen vertellen, waar hij (uiteraard) met zijn eigen vrouw niet over praten kan. De vrouw bloeit op en wordt verliefd op een jongeman. Als haar oudere vrijer over een telefoongesprek met een jongeman vertelt, gaat bij haar de telefoon. De sfeervolle film heeft een verward open einde en net iets teveel aandacht voor laarzen en leer. Ook bekend als MOMENTS OF LOVE.

Un Amore di donna

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Nelo Risi. Met o.a. Laura Morante, Bruno Ganz, Claudine Auger, Ivan Desny en Cinzia De Ponti.

Het verhaal speelt in Milaan, Varese en Genève en gaat over een fascinerende, maar gestoorde vrouw van dertig. Materieel is zij van haar veel oudere echtgenoot afhankelijk, van wie ze gescheiden leeft. Dan ontmoet zij Franco, met wie zij een relatie krijgt, maar iets over haar verleden houdt ze verborgen. Vrij goed spel in een verder middelmatige film.

Les Exploits d'un jeune Don Juan

1987 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1987. Komedie van Gianfranco Mingozzi. Met o.a. Claudine Auger, Serena Grandi, Marina Vlady, Fabrice Josso en François Perrot.

Verfilming van de erotische roman van Apollinaire. Een moeilijke en gewaagde onderneming die goed gelukt is: de scenarioschrijvers Carrière en Fleischmann hebben er geen pornofilm van gemaakt. Mingozzi brengt voortdurend de kunst van de suggestie in praktijk, hetgeen enigszins de pit aan het originele werk ontneemt met inbegrip van het vrijgevochten woordgebruik. Wat rest is een eerlijke poging zonder banaliteiten en met enkele venijnige kanttekeningen aan het adres van de burgerij anno 1914.

L'iniziazione

1987 | Drama

Frankrijk​/​​Italië 1987. Drama van Gianfranco Mingozzi. Met o.a. Fabrice Josso, Serena Grandi, Claudine Auger, Marina Vlady en Rosette.

Roger (Josso) is zeventien en komt na drie jaar universitaire studie weer thuis. Zijn moeder woont in een groot landhuis met twee bediendes, zijn tante en zuster. Later komen ook zijn vader en oudere zus plus een Engelse gouvernante. Roger leert het landleven kennen, met seks als het enige middel tegen verveling. De oorlog breekt uit en alle mannen moeten in militaire dienst. Roger is de enige overgebleven man in het huis en de sexy Ursula (Grandi), een van de bediendes, wijdt hem in de liefde in. Daarna volgen de andere vrouwen, behalve zijn moeder. De terugkeer van de mannen is tragikomisch, in die zin dat allen een lichaamsdeel of een oog verloren hebben. Het acteren is in orde en de seksscènes zijn smaakvol.

Les amours de Justine

1986 | Komedie

Frankrijk 1986. Komedie van Nadine Trintignant. Met o.a. Marlène Jobert, Ugo Tognazzi, Ingrid Held, Edwige Derache en Colette Brosset.

Een film die deel uitmaakt van een serie op basis van de roman van Nicole de Buron, een veelschrijfster met een vlotte, levendige pen, die ogenschijnlijk gedurfde, maar bij nadere beschouwing oppervlakkige en conventionele boeken schrijft. Derhalve kan de maakster van deze televisiefilm haar oneindig veel meer persoonlijke bioscoopprodukties (zoals DÉFENCE DE SAVOIR) hiermee niet doen vergeten. Deze intimistische kroniek over een zeventienjarig meisje dat van Parijs naar Larzac gaat, heeft geen enkele andere ambitie dan pittoresk en ontspannend te zijn en slaagt daar ook perfect in.

Secret Places

1985 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1985. Drama van Zelda Barron. Met o.a. Marie-Therese Relin, Tara MacGowran, Claudine Auger, Jenny Agutter en Cassie Stuart.

Twee schoolmeisjes met een heel verschillende achtergrond sluiten een vriendschap, die in gebroken harten resulteert. Speelt zich af aan de vooravond van WO II in een klein Engels dorpje. Een warme, vaak roerende film, die toch iets tekort komt. De hoofdrollen worden knap gespeeld door Relin (dochter van Maria Schell) en MacGowran (dochter van Jack MacGowran)

Il Pentito

1985 | Misdaad

Italië 1985. Misdaad van Pasquale Squitieri. Met o.a. Franco Nero, Tony Musante, Max von Sydow, Erik Estrada en Rita Rusic.

Een ambitieuze film over mafia-corruptie in de VS, waarin het Sindona-schandaal, dat de Franklin Bank onderuit haalt, en de moord op Ambrosoli aan de orde komen. Het is een fictief verhaal dat gebaseerd is op ware gebeurtenissen en dat door Squitieri kundig wordt geregisseerd met een strak scenario dat het tempo erin houdt. Kijkers die niet bekend zijn met het nieuws over het schandaal dat de financiële centra van Milaan en New York deed schudden, zullen versteld staan van de intriges en het web van de corruptie.

Black Jack

1981 | Misdaad

Spanje 1981. Misdaad van Max H. Boulois. Met o.a. Peter Cushing, Claudine Auger, Hugo Stiglitz, Max H. Boulois en Brian Murphy.

De Engelse gentleman-boef Sir Thomas beraamt een slimme overval op het casino van Santander. Maar hij is niet de enige, die zijn oog heeft laten vallen op deze enorme buit: ook de maffia wil een flinke winst incasseren in het casino. Een middelmatige misdaadfilm van Spaanse makelij.

Prestami tua moglie

1980 | Komedie

Italië 1980. Komedie van Giuliano Carmineo. Met o.a. Lando Buzzanca, Claudine Auger, Janet Agren, Daniela Poggi en Massimo Boldi.

Een Zuiditaliaan leeft in Milaan met een rijke vrouw, maar plotseling wil zijn vrouw van hem scheiden. Om geen alimentatie te betalen doet hij net of hij arm is. Dank zij Buzzanca een grappige film met, zoals gebruikelijk in Italiaanse films, wat overbodig bloot. De kijkers zullen dit echter wel op prijs stellen.

Fantastica

1980 | Musical, Avonturenfilm, Drama, Komedie

Frankrijk​/​​Canada 1980. Musical van Gilles Carle en Giles Carle. Met o.a. Carole Laure, Lewis Furey, Serge Reggiani, Claudine Auger en John Vernon.

Curieuze ecologische musical met Laure als de vedette van een rondtrekkend muzikaal spektakel die op een dag ontroerd wordt door en vervolgens verliefd wordt op Reggiani, een soort mystieke cowboy die in een zelfgemaakt natuurgebied woont. Industrieel Vernon wil echter een fabriek bouwen op de grond van Reggiani en er ontstaat een gewelddadig conflict. Noch de sterke cast, noch de luxueuze produktie kan deze goedbedoelde, maar hopeloos naïeve en flets geregisseerde film redden van de verveling. Hoofdacteur Furey schreef tevens de muziek.

Antarctica

1980 | Documentaire, Komedie

Canada 1980. Documentaire van Gilles Carle. Met o.a. Lewis Furey, Serge Reggiani, Carole Laure en Claudine Auger.

Curieuze ecologische musical met Laure als de vedette van een rondtrekkend muzikaal spektakel die op een dag ontroerd wordt door en vervolgens verliefd wordt op Reggiani, een soort mystieke cowboy die in een zelfgemaakt natuurgebied woont. Industrieel Vernon wil echter een fabriek bouwen op de grond van Reggiani en er ontstaat een gewelddadig conflict. Noch de sterke cast, noch de luxueuze produktie kan deze goedbedoelde, maar hopeloos naïeve en flets geregisseerde film redden van de verveling. Hoofdacteur Furey schreef tevens de muziek.

Viaggio con Anita

1979 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1979. Komedie van Mario Monicelli. Met o.a. Laura Betti, Goldie Hawn, Aurore Clément, Claudine Auger en Andréa Ferréol.

Een veertiger die zich door opleiding en status van zijn eigen milieu heeft vervreemd hoort dat zijn vader op sterven ligt. Op de reis naar zijn geboortedorp neemt hij de Amerikaanse vriendin van een van zijn minnaressen mee. Dit scenario dat onmiddellijk na LA DOLCE VITA door Fellini werd geschreven voor Mastroianni en Ekberg, kreeg achttien jaar later een andere regisseur en rolbezetting die ondanks hun kwaliteiten de stof geen recht doen. Ontmoetingen van de personages onderweg geven aanleiding tot satirische episodes die meer overtuiging krijgen dan hun geleidelijke bewustwording. Het scenario is van Paul Zimmerman en de regisseur. Het camerawerk is van Tonino Delli Colli.

Sol sangriento

1979 | Actiefilm

Frankrijk​/​​Spanje 1979. Actiefilm van Aldo Sambrell. Met o.a. Christopher Mitchum, Claudine Auger, Aldo Sambrell, José Canalejas en Luis Induni.

Een confrontatie tussen een avonturier en een bende misdadigers. E[KA1]en van de nevenprodukties, geproduceerd, geregiseerd en geschreven door de hoofdrolspeler, de produktieve Spaanse karakter-speler Aldo Sambrell (pseudoniem van Sánchez Brell).

L'associé

1979 | Komedie

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Hongarije 1979. Komedie van René Gainville. Met o.a. Michel Serrault, Claudine Auger, Catherine Alric, Judith Magre en Mathieu Carrière.

Dreutelige zakenman Julien (Serrault) verzint een zelfverzekerde compagnon in de hoop de handel aan te wakkeren. Het verzinsel werkt zo goed dat zijn vrouw verliefd wordt op de daadkrachtige hersenschim en zoonlief de verzonnen compagnon als vader wil. Een aardige satire met nostalgische bruinoranje beelden van zakendoend Parijs eind jaren 70. Gebaseerd op Roberto Roberti's Il socio invisible (1939), op zijn beurt gedestilleerd uit het geestige Chileense boekje El socio van Jenaro Prieto. In de VS werd de materie opnieuw gedraaid als The Associate, maar dan met een zwarte vrouw (Whoopi Goldberg) die opklimt dankzij haar gefingeerde witte partner.

Burro E Marmellata Pane

1979 | Drama

Italië 1979. Drama van Giorgio Capitani. Met o.a. Enrico Montesano, Rossana Podesta en Claudine Auger.

Dreutelige zakenman Julien (Serrault) verzint een zelfverzekerde compagnon in de hoop de handel aan te wakkeren. Het verzinsel werkt zo goed dat zijn vrouw verliefd wordt op de daadkrachtige hersenschim en zoonlief de verzonnen compagnon als vader wil. Een aardige satire met nostalgische bruinoranje beelden van zakendoend Parijs eind jaren 70. Gebaseerd op Roberto Roberti's Il socio invisible (1939), op zijn beurt gedestilleerd uit het geestige Chileense boekje El socio van Jenaro Prieto. In de VS werd de materie opnieuw gedraaid als The Associate, maar dan met een zwarte vrouw (Whoopi Goldberg) die opklimt dankzij haar gefingeerde witte partner.

Aragosta a colazione

1979 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1979. Komedie van Giorgio Capitani. Met o.a. Enrico Montesano, Claude Brasseur, Janet Agren, Claudine Auger en Silvia Dionisio.

Een huis-aan-huis verkoper ziet tijdens zijn werk een oude schoolvriend terug die juist een slippertje wil maken met een stewardess. De vroegtijdige terugkeer van de echtgenote noodzaakt de verkoper en de minnares om gehuwden te spelen, als tijdens een sjiek diner de vrouw van de verkoper zich als serveerster presenteert. Met vaart maar zonder originaliteit gemaakte boulevardklucht - die tijdens de soiree schaamteloos THE PARTY plagieert - geeft komisch talent van Montesano uitbundige kansen, maar laat zijn goede tegenspelers in de kou staan.

Un papillon sur l'épaule

1978 | Thriller, Drama

Frankrijk 1978. Thriller van Jacques Deray. Met o.a. Lino Ventura, Claudine Auger, Paul Crauchet, Nicole Garcia en Laura Betti.

Wanneer Roland Fériaud (Ventura) in de Barcelonese hotelkamer naast de zijne verontrustende geluiden hoort, gaat hij kijken. Dan wordt het zwart. Fériaud ontwaakt, confuus, in een vreemdsoortige psychiatrische kliniek. En over welk zwart koffertje hebben ze het? Cineliteraire grootmeesters Jean-Claude Carrière en Tonino Guerra bewerkten John Gearons roman The Velvet Well uit 1946 tot een sublieme 'Alleman in Kafkaland'. Veel scènes werden in guerrillastijl geschoten in de zonoverstroomde straten van Barcelona, waardoor deze noir-nagelbijter zowel vervreemding als authenticiteit ademt. Nevenrol van Nicole Garcia.

Pane, burro e marmellata

1977 | Komedie

Italië 1977. Komedie van Giorgio Capitani. Met o.a. Enrico Montesano, Rossana Podestà, Claudine Auger, Rita Tushingham en Adolfo Celi.

Een drietal vrouwen dat in hun mannen teleurgesteld is, gaat samenwonen. De buurman raakt door het vertrek van zijn vrouw in een depressie en wekt hun moedergevoel, hoewel ze vervolgens ieder voor zich proberen hem te verleiden boven zijn ingebeelde impotentie uit. Na de ontdekking van het drievoudig bedrog krijgt hij opnieuw de bons. De ietwat feministische boulevard-komedie van Françoise Dorin Les bonhommes kreeg in een filmbewerking alle aandacht voor de mannenrol, van de Italiaanse sterkomiek Montesano, maar bleef toch doorzichtig door de theateroorsprong. Komt het door de taalbarrière van de multinationale rolbezetting dat de spelers ieder voor zich maar raak lijken te doen?

Il Triangolo Delle Bermude

1977 | Actiefilm

Spanje 1977. Actiefilm van René Cardona Jr.. Met o.a. Claudine Auger en John Huston.

Een drietal vrouwen dat in hun mannen teleurgesteld is, gaat samenwonen. De buurman raakt door het vertrek van zijn vrouw in een depressie en wekt hun moedergevoel, hoewel ze vervolgens ieder voor zich proberen hem te verleiden boven zijn ingebeelde impotentie uit. Na de ontdekking van het drievoudig bedrog krijgt hij opnieuw de bons. De ietwat feministische boulevard-komedie van Françoise Dorin Les bonhommes kreeg in een filmbewerking alle aandacht voor de mannenrol, van de Italiaanse sterkomiek Montesano, maar bleef toch doorzichtig door de theateroorsprong. Komt het door de taalbarrière van de multinationale rolbezetting dat de spelers ieder voor zich maar raak lijken te doen?

El Triángulo diabólico de las Bermudas

1977 | Thriller, Fantasy

Italië​/​​Verenigde Staten​/​​Mexico 1977. Thriller van René Cardona Jr.. Met o.a. John Huston, Claudine Auger, Andrès Garcia, Hugo Stiglitz en Gloria Guida.

Een schip met aan boord onderzoekers, die een verzonken stad willen opsporen, wordt ter hoogte van de Bermudadriehoek geconfronteerd met allerhande onverklaarbare verschijnselen. Een onbeholpen en bijzonder slordig gemaakte onzinfilm. Ook bekend als IL TRIANGOLO DELLE BERMUDE en THE BERMUDA TRIANGLE.

Cuando los maridos se iban a la guerra

1976 | Komedie, Historische film, Erotiek

Spanje 1976. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Arturo Fernández, Karin Schubert, Ira von Fürstenberg en Claudine Auger.

Een middeleeuwse leenheer wordt gekweld door de gedachte dat hij zijn geslacht moet voortzetten. Dit erotisch blijspel in middeleeuwse sferen doet denken aan de DECAMERONE en onderscheidt zich van andere Spaanse komedies door het optreden van drie buitenlandse actrices van naam.

L'intrépide

1975 | Komedie

Frankrijk 1975. Komedie van Jean Girault. Met o.a. Louis Velle, Claudine Auger, Juliette Mills, Michel Galabru en Roger Hanin.

De scenarioschrijver Jacques Vilfrid heeft zich niet moegemaakt toen hij een verhaal van Andr[KA1]e Versini bewerkte. Het resultaat is een verwarde komedie vol persoonsverwisselingen met groteske (en verliefde) moordenaars, die zich deels afspeelt in een slaapwagon. De sporadische goede idee[KA3]en verzuipen in de onbenulligheid, terwijl de gebruikelijke clich[KA1]es, waaronder de stereotiepe homo, allemaal aanwezig zijn. Een film die typerend is voor de produktieve carri[KA2]ere van deze regisseur (1924-1982). Ook bekend als LE GARDE DU CORPS.

Flic story

1975 | Misdaad, Thriller

Frankrijk​/​​Italië 1975. Misdaad van Jacques Deray. Met o.a. Alain Delon, Jean-Louis Trintignant, Claudine Auger, Renato Salvatori en Maurice Barrier.

Inspecteur Roger Borniche (Delon) slaagt er maar niet in de uit de psychiatrische afdeling van de gevangenis ontsnapte misdadiger Emile Buisson (Trintignant) te vangen, tot chagrijn van zijn chef. Na de zoveelste moord komt hij hem weer op het spoor en zet een ingenieuze val voor hem op. Spannende en efficiënt gemaakte politiefilm - naar de memoires van de echte inspecteur Borniche - met mooie, ingehouden dreiging in het spel van Trintignant. Delon, die de film ook produceerde, is zoals gebruikelijk bijzonder cool.

Summertime Killer

1973 |

1973. Antonio Isasi-Isasmendi. Met o.a. Christopher Mitchum, Raf Vallone, Claudine Auger en Karl Malden.

Inspecteur Roger Borniche (Delon) slaagt er maar niet in de uit de psychiatrische afdeling van de gevangenis ontsnapte misdadiger Emile Buisson (Trintignant) te vangen, tot chagrijn van zijn chef. Na de zoveelste moord komt hij hem weer op het spoor en zet een ingenieuze val voor hem op. Spannende en efficiënt gemaakte politiefilm - naar de memoires van de echte inspecteur Borniche - met mooie, ingehouden dreiging in het spel van Trintignant. Delon, die de film ook produceerde, is zoals gebruikelijk bijzonder cool.

Un Peu de soleil dans l'eau froide

1972 | Drama

Frankrijk 1972. Drama van Jacques Deray. Met o.a. Claudine Auger, Marc Porel, Bernard Fresson, Barbara Bach en Judith Magre.

Een depressieve journalist gaat bij familie in de provincie logeren en wordt verliefd op een getrouwde bourgeoise die hem volgt naar Parijs. Terug in zijn oude leventje wordt de geliefde een blok aan zijn been en verzandt hun relatie in de sleur. De middelmatige roman van Françoise Sagan werd als scenario iets meer uitgediept en kreeg een attente en elegante filmvorm. Grootste zwakte is het nukkig acteren van de jonge Porel, waardoor de definitief fatale aanhankelijkheid van zijn minnares wezenloos wordt.

Ricatto alla mala

1972 | Drama

Italië​/​​Frankrijk​/​​Spanje 1972. Drama van Antonio Isasi-Isasmendi. Met o.a. Christopher Mitchum, Olivia Hussey, Karl Malden, Raf Vallone en Claudine Auger.

De jonge Amerikaan Christopher (Mitchum) spoort een machtige gangster op in Spanje, die de dood van zijn ouders op zijn geweten heeft. Hij ontvoert de dochter van de gangster (Hussey) en houdt haar in een woonboot verborgen. Na enige tijd worden ze verliefd en hij doodt haar vader niet. Malden wordt vanuit de VS gestuurd om Mitchum gevangen te nemen, maar als hij ziet hoe verliefd het jonge stel is, laat hij hen gaan. Wanneer hij terugkeert naar de VS wordt hij neergeschoten door de gangsters die hem hadden ingehuurd. Mooie locaties, goede actiescènes en Mitchum en Hussey vormen een uitzonderlijk liefdespaar. Ook bekend als SUMMERTIME KILLER.

Gli Ordini sono ordini

1972 | Komedie

Italië 1972. Komedie van Franco Grimaldi. Met o.a. Monica Vitti, Orazio Orlandi, Claudine Auger, Gigi Proietti en Luigi Diberti.

De vrouw van een bankdirecteur woont een feministencongres bij en luistert sindsdien alleen nog naar de `innerlijke stem van feminisme` die haar bedrog, een moordpoging en de scheiding van haar man influistert, een aan-en-uit-relatie met een ge[KA3]engageerd kunstenaar, en tenslotte gewond in het ziekenhuis doet belanden. Logge humor maakt de satire op de uit de hand gelopen emanicipatiebeweging demagogisch in plaats van zinnig en ontleent het voornaamste effect aan de intrigerende commentaarstem (als de stem van god in DON CAMILLO). Vitti houdt zich elegant staande temidden van alle ongein, de andere acteurs gaan er onderdoor.

Ecologia del delitto

1972 | Horror, Thriller

Italië 1972. Horror van Mario Bava. Met o.a. Claudine Auger, Claudio Volonté, Laura Betti, Isa Miranda en Anna Rossati.

Om een villa aan zee te erven, is een echtpaar verantwoordelijk voor elf moorden en het wordt als het doel bereikt is, per ongeluk zelf doodgeschoten door hun spelende kinderen. Nogal korte film lijkt geen ander doel te hebben dan te tonen op hoeveel verschillende wijzen moordsc[KA2]enes in beeld kunnen worden gebracht. Dat gebeurt inderdaad inventief, verrassend, sfeervol (en bloederig) met de regisseur zelf aan de camera, maar het pover scenario zonder - zwarte - humor is onvoldoende.

la Tarantola dal ventro nero

1971 | Thriller, Horror

Italië​/​​Frankrijk 1971. Thriller van Paolo Cavara. Met o.a. Giancarlo Giannini, Stefania Sandrelli, Claudine Auger, Barbara Bouchet en Barbara Bach.

Vrouwen worden gewurgd gevonden, nadat met acupunctuur hun zenuwstelstel is verlamd. Een jonge politiecommissaris ontdekt dat alle slachtoffers gechanteerd werden, maar ook dat de verantwoordelijke daarvoor wordt gedood. Hij komt op het spoor van de moordenaar op het moment dat deze zijn vrouw wil aanvallen. Deze thriller in de Italiaanse traditie van moorden - op - mooie - vrouwen, heeft soms suggestieve spanning en rolbezetting boven het gemiddelde, maar het scenario rammelt aan alle kanten en is nogal onfris door de sensatie. Ook bekend als THE BLACK BELLY OF THE TARANTULA.

Equinozio

1970 | Sciencefiction, Mysterie

Italië 1970. Sciencefiction van Maurizio Ponzi. Met o.a. Claudine Auger, Paolo Pitagora, Delia Boccardo, Olimpia Carlisi en Lea Padovani.

Een aantal mannen wordt bezeten door de vreemde aandrang om te vertrekken naar een kennelijk niet-bestaand oord en ze worden door de autoriteiten in psychiatrische inrichtingen opgesloten. Een arts vergezelt een jonge pati[KA3]ent naar het kasteel, waar zich tijdens WO I een liefdestragedie afspeelde, en ontdekt dat deze de re[KA3]incarnatie is van de toenmalige kasteelheer. Deze film van een ex-criticus is een experimentje over de aard van fictie (en fictie-film), dat zich aangenaam geïntegreerd laat aanzien dank zij de elegante fotografie en de fraaie en goede actrices, maar is uiteindelijk weinig meer dan een zeepbel.

Liebesvögel

1969 | Drama, Erotiek, Thriller

Italië​/​​Duitsland 1969. Drama van Mario Caiano. Met o.a. Christine Kaufmann, O.W. Fischer, Claudine Auger, Tony Kendall en Lidia Alfonsi.

Twee jonge echtparen schuilen op een nacht voor het onweer in het huis van een graaf en diens zuster. Op geheimzinnige wijze worden de vier jonge mensen door de erotische sfeer bevangen, zodat er geen ontkomen meer aan is. O.W. Fischer en Christine Kaufmann spelen de oversekste huiseigenaren.

I Bastardi

1969 | Misdaad, Drama

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1969. Misdaad van Duccio Tessari. Met o.a. Giuliano Gemma, Rita Hayworth, Klaus Kinski, Claudine Auger en Margaret Lee.

Gangster wordt na een juwelenroof bedrogen door medeplichtige broer en zijn vriendin en raakt verminkt. Na een moeizame revalidatie bezint hij zich op wraak, nog zonder van het dubbele spel van de geliefde te weten. De ontdekking daarvan doet hem zijn wraak pas echt doorzetten. (Waarna hij in de oorspronkelijke versie zelf door zijn moeder wordt gedood - scène die in de meeste exportversies werd gecoupeerd, maar Hayworth nog enig bestaansrecht in de film geeft die haar voor het overige als een wazige alcoholiste alleen maar door het beeld laat lopen.) Eigentijdse misdaadfilm met de pretenties van een noodlotsdrama, werd gefilmd in de barokke stijl van spaghettiwestern, met de Spaanse hoogvlakte als de prairie rond Phoenix.

The Devil In Love

1968 |

1968. Ettore Scola. Met o.a. Ettore Manni, Claudine Auger, Mickey Rooney en Vittorio Gassman.

Gangster wordt na een juwelenroof bedrogen door medeplichtige broer en zijn vriendin en raakt verminkt. Na een moeizame revalidatie bezint hij zich op wraak, nog zonder van het dubbele spel van de geliefde te weten. De ontdekking daarvan doet hem zijn wraak pas echt doorzetten. (Waarna hij in de oorspronkelijke versie zelf door zijn moeder wordt gedood - scène die in de meeste exportversies werd gecoupeerd, maar Hayworth nog enig bestaansrecht in de film geeft die haar voor het overige als een wazige alcoholiste alleen maar door het beeld laat lopen.) Eigentijdse misdaadfilm met de pretenties van een noodlotsdrama, werd gefilmd in de barokke stijl van spaghettiwestern, met de Spaanse hoogvlakte als de prairie rond Phoenix.

Scusi, facciamo l'amore?

1968 | Komedie, Erotiek

Frankrijk​/​​Italië 1968. Komedie van Vittorio Caprioli. Met o.a. Pierre Clémenti, Claudine Auger, Valentina Cortese, Edwige Feuillère en Massimo Girotti.

Een aantrekkelijke wees gaat bij zijn Milanese oom wonen en ontdekt dat het gebruik van zijn charmes op welgestelde dames lucratiever is dan werken, al weet hij zo ook voordelige zakentransacties voor zijn voogd tot stand te brengen. Als hij ontdekt dat de vrouwen alleen voor hun eigen bevrediging in hem geïnteresseerd zijn verlegt hij zijn attenties naar een rijke Duitser. Acteur-regisseur Caprioli schenkt meer aandacht aan de satirische dialoog-humor dan aan het etaleren van pikanterieën. De opmerkelijke rolbezetting kan de eentonigheid niet altijd compenseren. Behalve door zijn uiterlijk is Clémenti ook door een combinatie van naïviteit en arrogant zelfbewustzijn ideaal voor de rol van gigolo.

Games of Desire

1968 | Erotiek, Drama

Verenigde Staten 1968. Erotiek van Hans Albin. Met o.a. Ingrid Thulin, Claudine Auger en Paul Hubschmid.

Thulin is getrouwd met de Zweedse ambassadeur in Griekenland en wordt gedwongen met verscheidene mannen de liefde te bedrijven, omdat haar echtgenoot te kooi gaat met zijn secretaris. Lauw verhaal over seksuele ontaarding met niet veel openhartige scènes; voor uitzending op tv zal er dus niet veel uitgeknipt hoeven worden, waardoor de film ook dan langer zal duren dan ook maar iemand wenst.

Flammes sur l'Adriatique

1968 | Oorlogsfilm, Drama

Joegoslavië​/​​Frankrijk 1968. Oorlogsfilm van Alexandre Astruc. Met o.a. Gérard Barray, Claudine Auger, Antonio Passalia, Relja Basic en Raoul Saint-Yves.

Een Joegoslavische torpedojager wordt in 1941 op zee aangevallen door de Luftwaffe, zonder dat officieel de oorlog is verklaard. Na zware averij ontstaat een conflict tussen twee officieren, waarvan de een het schip tot elke prijs weer zeevaardig wil maken en de ander het als wrak wil achterlaten. Verbazend conventionele oorlogsfilm van een regisseur die ooit de theoreticus en voorloper van het Nieuwe Filmen was. Het beperkte budget stond een minimum aan spectaculaire actie toe. Wel wordt er eindeloos gediscussieerd over plichtsbesef en nationale eer.

Escalation

1968 | Komedie, Thriller

Italië 1968. Komedie van Roberto Faenza. Met o.a. Claudine Auger, Lino Capolicchio, Gabriele Ferzetti, Didi Perego en Leopoldo Trieste.

De fascinerende debuutfilm van Faenza (die in 1982 de psycholische thriller en cultachtige film ORDER OF DEATH zou draaien) over de luie pot-puffende hippie-zoon van een industrieel, die door een bijzonder uitgekookte zelfzuchtige psychologe in het huwelijk wordt ingepakt. Vader moet al zijn list en macht inzetten om een eind aan de ongewenste toestand te maken. Het scenario is van regisseur Faenza. Het camerawerk van Luigi Kuveiller is effectieve en fraai. Mono.

Anyone Can Play

1968 |

1968. Luigi Zampa. Met o.a. Brett Halsey, Marisa Mell, Claudine Auger, Ursula Andress en Virna Lisa.

De fascinerende debuutfilm van Faenza (die in 1982 de psycholische thriller en cultachtige film ORDER OF DEATH zou draaien) over de luie pot-puffende hippie-zoon van een industrieel, die door een bijzonder uitgekookte zelfzuchtige psychologe in het huwelijk wordt ingepakt. Vader moet al zijn list en macht inzetten om een eind aan de ongewenste toestand te maken. Het scenario is van regisseur Faenza. Het camerawerk van Luigi Kuveiller is effectieve en fraai. Mono.

The Killing Game

1967 |

1967. Alain Jessua. Met o.a. Michel Duchaussoy, Jean-Pierre Cassel en Claudine Auger.

De fascinerende debuutfilm van Faenza (die in 1982 de psycholische thriller en cultachtige film ORDER OF DEATH zou draaien) over de luie pot-puffende hippie-zoon van een industrieel, die door een bijzonder uitgekookte zelfzuchtige psychologe in het huwelijk wordt ingepakt. Vader moet al zijn list en macht inzetten om een eind aan de ongewenste toestand te maken. Het scenario is van regisseur Faenza. Het camerawerk van Luigi Kuveiller is effectieve en fraai. Mono.

Le dolci signore

1967 | Komedie, Erotiek

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1967. Komedie van Luigi Zampa. Met o.a. Virna Lisi, Ursula Andress, Claudine Auger, Marisa Mell en Jean-Pierre Cassel.

Een getrouwde bourgeoise gaat in Rome haar oude vriendinnen opzoeken, die ondanks welstand en huwelijk nogal wat seksuele onvrede verbergen. Ze besluiten een avontuurlijk en swingend leventje te leiden met feestjes, flirts, striptease en mooie jonge minnaars. Deze episodisch opgebouwde film biedt weinig verrassingen of echte humor, al geeft de hoogst modieuze aankleding uit die tijd van de fraaie sterren nu enige extra aanleiding tot lachen. Het verhaaltje stelt niks voor maar de vrouwen zijn allemaal mooi en sexy.

Jeu de massacre

1967 | Komedie, Avonturenfilm, Misdaad

Frankrijk 1967. Komedie van Alain Jessua. Met o.a. Jean-Pierre Cassel, Claudine Auger, Michel Duchaussoy, Anna Gaylor en Eléonore Hirt.

Het striptekenende en -schrijvende echtpaar Pierre (Cassel) en Jacqueline Meyrand (Auger) heeft weinig succes, maar vindt een fan in wereldvreemde rijkeluiszoon Bob Neuman (Duchaussoy) die zich met hun held identificeert. Ze gaan bij hem inwonen, maar de vereenzelviging van de gastheer met hun verzinsels leidt bijna tot echte misdaden. Deze vernuftige film haakte met stripverbeeldingen in op de toenmalige pop-art-rage, die nu doorzichtig modieus is en de humor met leedvermaak is even vaak doeltreffend als hoogst irritant. De Comédie Française acteur Duchaussoy maakt een sterk filmdebuut als de stripfan. Het scenario is van regisseur Jessua, die daarvoor in Cannes werd gelauwerd. Het camerawerk is van Jacques Robin. Eastmancolor, Mono.

Il Padre di famiglia

1967 | Drama, Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1967. Drama van Nanni Loy. Met o.a. Nino Manfredi, Leslie Caron, Claudine Auger, Ugo Tognazzi en Mario Carotenuto.

Twee architectuurstudenten worden na de oorlog verliefd op elkaar en trouwen, hoewel zijn idealisme botst met haar pragmatisme. Doordat ze een reeks niet geplande kinderen krijgen moet zij haar carri[KA2]ere opgeven, terwijl hij door een confrontatie met bouwspeculaties steeds meer van zijn uitgangspunten vervreemdt. Hij verwijt zijn gezin z[KA1]i[KA1]jn mislukking; haar pogingen om hem te steunen en te stimuleren resulteren in een zenuwinstorting. Zeker voor het Italiaans patriarchaatsbesef is dit een zinnige en kritische tragikomedie, vooral dankzij het acteren van Manfredi en - heel verrassend - Caron. Een treffend bijrolletje van Tognazzi (als de oude huisvriend) die de tijdens de opnamen overleden Totò verving.

Triple Cross

1966 | Oorlogsfilm, Thriller, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1966. Oorlogsfilm van Terence Young. Met o.a. Christopher Plummer, Romy Schneider, Trevor Howard, Gert Fröbe en Claudine Auger.

De avonturen rond een Britse brandkastkraker op de Kanaaleilanden, die zich door nazi's laat betalen om te spioneren, en later de Britten overhaalt hem te belonen voor dubbelspionage, is gebaseerd op de ware ervaringen van Eddie Chapman. Toch komt de film Triple Cross niet zo echt over. Plummer speelt ongeïnteresseerd de hoofdrol, de nazi's zijn karikaturen en eigenlijk voelt alles zo afstandelijk als een James Bond-film, waar regisseur Young er niet toevallig veel van heeft gemaakt. Het is wel altijd aangenaam om acteurs Brynner, Schneider en Fröbe (hij speelde Goldfinger) te zien, om het even in welke rol.

Operazione San Gennaro

1966 | Komedie, Misdaad

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1966. Komedie van Dino Risi. Met o.a. Nino Manfredi, Senta Berger, Mario Adorf, Claudine Auger en Totò.

Een trio Amerikaanse gangsters wil de schat uit de San Gennaro-kerk in Napels stelen en zoekt contact met de lokale onderwereld, met name Dudu (Manfredi) die liever lui dan moe is. Deze onderhoudende combinatie van misdaadkomedie en Italiaanse zedensatire is het sterkst in de laatste aspecten, ondanks de beoogde flirt naar de internationale bioscoopmarkt. De gemengde rolbezetting heeft de nodige verve.

L' Homme de Marrakech

1966 | Avonturenfilm, Misdaad

Italië​/​​Spanje​/​​Frankrijk 1966. Avonturenfilm van Jacques Deray. Met o.a. George Hamilton, Claudine Auger, Daniel Ivernel, Alberto de Mendoza en Tiberio Murgia.

De directeur van een goudmijn in Marokko beraamt zelf een overval op een goudtransport. De man die het goud probeert terug te winnen ontdekt het komplot, wordt bedrogen door een medeplichtige en krijgt gangsters en politie op zijn dak. Het slordig uitgewerkte scenario diende als vehikel voor de held uit VIVA MARIA en de heldin uit THUNDERBALL, die deze eer niet waard blijken. De vaart van de regie en de toeristische opnamen van Marokko en Spanje bieden onvoldoende compensatie.

L' Arcidiavolo

1966 | Historische film, Komedie, Experimenteel, Drama

Italië 1966. Historische film van Ettore Scola. Met o.a. Vittorio Gassman, Claudine Auger, Mickey Rooney, Gabriele Ferzetti en Giorgia Moll.

Belfagor moet in opdracht van de duivel de zonde terugbrengen in het al te vredige Italië van 1486. Door vrouwen te verleiden weet hij vete tussen Rome en Florence aan te wakkeren tot hij echt verliefd wordt op Maddalena de Medici. Opmerkelijke kostumering en decoratie zijn voornaamste kwaliteiten van film die inhoudelijk achterblijft bij verhaal van Macchiavelli. Rooney als komische hulpduivel is zeer misplaatst.

Yoyo

1965 | Komedie, Drama, Familiefilm

Frankrijk 1965. Komedie van Pierre Étaix. Met o.a. Pierre Étaix, Philippe Dionnet, Claudine Auger, Luce Klein en Siam.

Het in een drieakterstructuur gegoten cirkelverhaal van een puissant rijke, eenzame jongeman die op een dag in een circusamazone zijn verloren liefde herkent. Deze vertelt hem dat het jongste clowntje van de troupe zijn zoontje is en hij verlaat zijn landgoed voor het circus. Betoverend, weemoedig en vol fijnzinnige gags is het meesterstuk van de grote Franse cinemaclown Étaix. Samen met zijn vaste coscenarist Jean-Claude Carrière schreef hij de eerste akte als zwijgende film inclusief geluidseffecten: pas wanneer het verhaal 1929 heeft bereikt, wordt er gesproken.

Thunderball

1965 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Actiefilm, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1965. Sciencefiction van Terence Young. Met o.a. Sean Connery, Claudine Auger, Adolfo Celi, Luciana Paluzzi en Rik Van Nutter.

In deze vierde Bond-film moet 007 op zoek naar twee kernwapens, gestolen door de internationale misdaadorganisatie SPECTRE, die dreigt grote steden in de as te leggen als er geen enorm bedrag aan losgeld wordt betaald. Bond belandt op de Bahama's, waar hij het aan de stok krijgt met misdaad-hotemetoot Emilio Largo (Celi). Financieel zeer succesvolle aflevering speelt zich voor een belangrijk deel onder water af, waar haaien en boeven met harpoengeweren de boel onveilig maken. Sfeervol, maar niet zo goed als voorganger Goldfinger. In 1983 verscheen een remake, weer met Connery als 007: Never Say Never Again.

Kali Yug, la dea della vendettà

1963 | Avonturenfilm, Romantiek

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1963. Avonturenfilm van Mario Camerini. Met o.a. Paul Guers, Senta Berger, Lex Barker, Sergio Fantoni en Ian Hunter.

Een Britse arts in India rond de eeuwwisseling weet de autoriteiten niet te overtuigen van verdwijningen en moordaanslagen die hij heeft gezien en wordt zelf gearresteerd. Na zijn ontsnapping weet hij de indruk te wekken dat hij door een tijger is gedood en duikt hij onder bij een tempeldanseres. Dan wordt een kleinzoon van de maharadja ontvoerd. Deze kleurrijke exotische avonturenfilm houdt de aandacht meer geamuseerd dan geboeid vast door een overmaat van intriges en complicaties. Internationale rolbezetting. Scenario van Guy Elmes, Leo Benvenuti en Piero de Bernardi. Camerawerk van Aldo Tonti. Vervolgfilm: IL MISTERO DEL TEMPIO INDIANO.

In the French Style

1963 |

Verenigde Staten 1963. Robert Parrish. Met o.a. Jean Seberg, Stanley Baker, Addison Powell, James Leo Herlihy en Philippe Forquet.

Twee korte verhalen van Irwin Shaw zijn de basis voor dit te lange verslag van een Amerikaans meisje dat tot de ontdekking komt dat haar kortstondige liefdesaffaires hun sporen achterlaten.

Il mistero del tempio indiano

1963 | Avonturenfilm, Romantiek

Duitsland​/​​Italië​/​​Frankrijk 1963. Avonturenfilm van Mario Camerini. Met o.a. Paul Guers, Senta Berger, Lex Barker, Sergio Fantoni en Ian Hunter.

In het vervolg op KALI YUG, LA DEA DELLA VENDETTA ontdekt de held dat de kleinzoon van de Maharadja is ontvoerd door de sekte van de Thugs, die ook zijn getrouwde geliefde gevangen hebben genomen. In de daarop volgende strijd sneuvelt zowel de op de held verliefde tempeldanseres als de militaire echtgenoot van de vrouw, zodat een meervoudige happy ending mogelijk is. Nogal spectaculair uitgevallen actiescènes in het exotisch decor van India. Scenario van Guy Elmes, Leo Benvenuti, Piero de Bernardi, naar Robert Westerby. Camerawerk van Aldo Tonti.

Le masque de fer

1962 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek, Actiefilm

Frankrijk​/​​Italië 1962. Avonturenfilm van Henri Decoin. Met o.a. Jean Marais, Sylva Koscina, Jean-François Poron, Enrico Maria Salerno en Giselle Pascal.

Musketier Charles d'Artagnan moet de Man in het IJzeren Masker, alias de tweelingbroer van Louis XIV, naar Parijs loodsen. De staatsgevangene blijkt echter ontsnapt en een complot om de koning te onttronen in volle gang. Werk aan de maillotwinkel voor de met charme en kwinkslagen gewapende Marais, die zich met een vette knipoog door het jongensboek duelleert. Het scenario is een potpourri van succesnummers en Decoin was wel eens geïnspireerder, maar vooral dankzij Marais is dit passabel cape-en-degenvermaak uit de gloriedagen van de buurtbioscoop. Sfeerrijke zwart-witfotografie van Pierre Petit.