Ryutaro Otomo is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Tampopo

1985 | Komedie

Japan 1985. Komedie van Juzo Itami. Met o.a. Tsutomu Yamazaki, Nobuko Miyamoto, Kôji Yakusho, Ken Watanabe en Tsutomu Yamakazi.

Goro (Yamazaki) lijkt op een Clint Eastwood-achtig samoerai-personage uit een Kurosawa-film. Zijn doel is echter niet een dorpje te zuiveren van bandieten, maar de perfecte ramen (Japanse noedelsoep) te vinden. In de nerveuze Tampopo (Miyamoto) ziet hij veel potentieel als noedelmaakster en samen met haar zoekt hij de ideale uitspanning en de ideale combinatie van kookmethodes voor het perfecte noedelgerecht. Tampopo is gastronomische spiritualiteit, maar dat je dit onderwerp niet bloedserieus kan nemen snapt scenarist-regisseur Itami ook wel en daarom doorkruidde hij zijn film met humor. Itami vreet zich al refererend en vrij associërend smakelijk een weg door de enige echte 'noodle western'.

Kairyu Daikessen

1968 | Avonturenfilm, Fantasy

Japan 1968. Avonturenfilm van Tetsuya Yamauchi. Met o.a. Hiroti Matsukata, Tomoko Ogawa, Ryutaro Otomo en Bin Amatsu.

Twee geleerden in de occulte wetenschappen proberen elkaar de loef af te steken over de einde van de wereld in het jaar duizend; hun strijd op leven en dood kan pas beslecht worden als zijn een monster veranderen en vechten tot een van hen er dood bij neervalt. Een van de originelere en tot de verbeelding sprekende monster-films, die wonderlijk genoeg minder bekend is gebleven. Sfeer, vormgeving en special effects mogen geslaagd genoemd worden.

Watari

1967 | Avonturenfilm, Actiefilm, Mysterie

Japan 1967. Avonturenfilm van Sadao Funadoko. Met o.a. Ryutaro Otomo, Yoshinobu Kaneko en Chiyoko Honma.

In de 16e eeuw strijden twee groepen ninja's om de macht in Iga. Een heel bescheiden film, die historisch gezien belangrijk is, omdat het een van de eerste ninja-films is. Niet weg te denken uit de martial-arts-films van de periode 1970-1980.

Dai Satsujin

1964 | Avonturenfilm

Japan 1964. Avonturenfilm van Eichi Kudo. Met o.a. Kotaro Satomi, Ryutaro Otomo, Minoru Oki en Shiro Osaka.

Ergens in de 17e eeuw sluit de jonge samoerai Jimbo zich aan bij een volksbeweging tegen de tirannie van Sjogoen Sakai. Typische samoerai-film die alle elementen bevat die voor liefhebbers vereist zijn voor een dergelijke film.