Carsta Löck: cast.
Er zijn 44 films gevonden.

Frau Juliane Winkler

1983 | Drama

Duitsland 1983. Drama van Michael Günther. Met o.a. Inge Meysel, Axel von Ambesser, Wolfgang Wahl, Eleonore Weisgerber en Edith Schollwer.

Juliane Winkler (Meysel) is weduwe geworden. Na een teleurstellende ervaring in een bejaardentehuis komt ze terecht in het pension Coppelia van een voormalige balletdanser (Wahl), met wie het meteen klikt. Ze leert er G[KA3]unther Sillmann (Von Ambesser) kennen en Günther valt voor haar en begint zijn verovering. Juliane is gevleid, maar wil niet met hem gaan hokken. Ze heeft een beter idee: samen ondernemen en ze beginnen een grootouderdienst. Ze gaan hun klanten via kleine advertenties werven. Het resultaat is echter een grote janboel. Allemaal teveel van het goede voor de verliefde Günther, die in de armen van zijn Juliane sterft. Juliane laat zich niet uit het veld slaan, want ze barst nog van de energie. Als Coppelia, zo noemt zij haar pensionhouder, in de financiële problemen geraakt, wordt zij partner in de zaak. De 72-jarige Meysel in de hoofdrol laat zien dat er ook nog in de levensavond heel veel lol te beleven valt en zij zou nog lang, tot op zeer hoge leeftijd, dergelijke rollen spelen. Ze heeft een beroep, waarin je gelukkig nooit te oud bent - heerlijk. Het scenario is van Peter M. Thouet. Het camerawerk is van Dieter Perschke.

Neues vom Räuber Hotzenplotz

1979 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1979. Familiefilm van Gustav Ehmck. Met o.a. Peter Kern, Peter Traxler, Barbara Valentin, Wolfgang Katzer en Carsta Löck.

Hotzenplotz is uit de gevangenis ontsnapt en neemt zijn grootmoeder mee naar een schuilplaats. Maar ook deze keer zijn Kasperl en Seppel hem te slim af en hij wordt aan de politie uitgeleverd. Vervolg op de film met Gert Fröbe, die ondanks de toegevoegde slapstick niet zo leuk is als de eerste film.

Emil and the Piglet

1973 | Familiefilm

Zweden​/​​Duitsland 1973. Familiefilm van Olle Hellbom. Met o.a. Jan Ohlsson, Lena Wisborg, Allan Edwall, Emy Storm en Björn Gustafson.

Derde film over de kleine Emil, eveneens naar een verhaal van Astrid Lindgren. Weer haalt de kleine Emil allerlei streken uit; zo wil hij de meid helpen, die kiespijn heeft en liever niet naar de tandarts gaat. Hij is steeds tot hulp bereid, maar dikwijls loopt er iets mis.

Emil i Lönneberga

1971 | Familiefilm

Zweden​/​​Duitsland 1971. Familiefilm van Olle Hellbom. Met o.a. Jan Ohlsson, Lena Wisborg, Allan Edwall, Emy Storm en Björn Gustafson.

Hellbom verfilmde ook dit verhaal van Astrid Lindgren. Altijd brengt de kleine Emil zijn ouders en de inwoners van het dorp aan het schrikken. De ene keer steekt hij zijn kop in een ketel die dan met geweld verwijderd moet worden, de andere keer laat hij op zijn verjaardag vuurwerk ontploffen. Er gebeurt altijd wel wat. Een eenvoudig prettig filmpje voor de kleinste kijkers.

Vier Stunden auf Elbe I

1968 |

Duitsland 1968. Eberhard Fechner. Met o.a. Carsta Löck, Helga Feddersen en Klaus Höhne.

Hellbom verfilmde ook dit verhaal van Astrid Lindgren. Altijd brengt de kleine Emil zijn ouders en de inwoners van het dorp aan het schrikken. De ene keer steekt hij zijn kop in een ketel die dan met geweld verwijderd moet worden, de andere keer laat hij op zijn verjaardag vuurwerk ontploffen. Er gebeurt altijd wel wat. Een eenvoudig prettig filmpje voor de kleinste kijkers.

Vier Stunden auf Elbe 1

1968 | Drama

Duitsland 1968. Drama van Eberhard Fechner. Met o.a. Klaus Höhne, Helga Feddersen, Carsta Löck, Dorothea Thiess en Evelyn Hamann.

De tocht door het Nord-Ostsee-Kanal, dat aan de zuidzijde bij Brunsb[KA3]uttelskoog begint naar de noordelijke uitgang in Holtenau bij Kiel duurt een dikke vier uur. De vrouwen van de zeelieden die op de wilde vaart zijn, profiteren van de korte tijd om hun mannen te zien door het reisje mee te maken, of als dat niet kan, in de zeemanstehuizen bij de sluizen met hun kerels te spreken. Daar duurt het schutten een half uur. In het zeemanshuis in Br[KA3]unbuttelskoog is Klara Andresen (L[KA3]ock) de baas en haar zwager Gustav (Höhne), ooit kok op de wilde vaart, hoopt in deze 'haven' een bruidje te vinden. Op een bijna documentaire manier wordt het zeemansbestaan rond 1970 geschilderd door het realistische scenario van Helga Feddersen, die zelf de rol speelt van Lore Elvers. Hamann die later veel hogere ogen zou gooien en lang op het Duitse beeldscherm zou aanblijven is te zien als Elke Hansen. Gevolgd door een drietal afleveringen. Het camerawerk in zwart-wit van Rudolf Körösi laat mooie beelden uit lang vervlogen dagen zien en is bijna nostalgisch.

Dem Täter auf der Spur - Einer fehlt beim Kurkonzert

1968 | Misdaad

Duitsland 1968. Misdaad van Jürgen Roland. Met o.a. Hans Putz, Lale Andersen, Karin Hardt, Carsta Löck en Anita Höfer.

Ouderwetse wie-is-de-dader met een olijk kantje. Clich[KA1]ecommissaris Leo Klipp (Putz), is incognito op een clichévakantie op een clichéwaddeneilandje en geeft zich uit voor een clichéleraar. In het clichépension wordt een clichéplayboy vermoord en er zijn acht clichétypes aanwezig. Leo Klipp moet nu combineren en deduceren, maar één schone dame heeft een hele bijzondere alibi, of is het toch nog een cliché-alibi? Van dit soort maken ze ze niet meer, gelukkig maar. Voor amateurspeurneuzen en genrefans toch nog te genieten, met alle respect. Het scenario is van Hansjörg Martin en regisseur Roland. Het camerawerk is van Frank A. Banuscher.

Mein Schulfreund

1960 | Drama

Duitsland 1960. Drama van Robert Siodmak. Met o.a. Heinz Rühmann, Loni von Friedl, Hertha Feiler, Ernst Schröder en Hans Leibelt.

Een postbode schrijft aan zijn vroegere schoolmakker Göring: 'Kun je er niet voor zorgen dat het weer vrede wordt?' De postbode wordt officieel krankzinnig verklaard. Maar na de oorlog moet de man nog maar zien hoe hij het gekkenhuis weer uitkomt, want zo gaat dat. Een schitterende rol van Rühmann. Het scenario is van J.M. Simmel en R.A. Stemmle. Het camerawerk is van Helmuth Ashley.

Der Mann im Strom

1958 | Drama

Duitsland 1958. Drama van Eugen York. Met o.a. Hans Albers, Gina Albert, Jochen Brockmann, Helmut Schmid en Hans Nielsen.

Een verfilming van Siegfried Lenz' roman over een duiker die zijn leeftijd vervalst om maar met zijn werk door te kunnen gaan. Een erg aardig en aangrijpend Albers-drama, hoewel het gegeven niet bijster origineel is.

Drei Birken auf der Heide

1956 | Drama, Romantiek

Duitsland 1956. Drama van Ulrich Erfurth. Met o.a. Sonja Sutter, Helmuth Schneider, Albert Matterstock, Margit Saad en Rolf Wanka.

Houtvester Hans Freese (Schneider) ontmoet in zijn geboortedorp zijn vroegere jeugdvriendin Rose Heidk[KA3]amper (Sutter) en beider ogen gaan weer fonkelen. Maar er is ook nog de uitgever Jan Wedekinf (Matterstock), een man van de wereld, die een oogje heeft op Rose. Hans van zijn kant wordt op handen gedragen door het zigeunermeisje Susanna (Saad), dat hij uit de klauwen van een 'aanbidder' heeft gered. Alsof dat nog niet volstaat, is er ook nog een soort zigeunerprins. De heide bloeit en de berkebomen groeien erop los in deze mooi gefotografeerde heimat-idylle met een naïef liefdesdrama. De strekking van de film is kritisch beschouwd, bedenkelijk. Scenario van Erich Engels en Wolf Neumeister. Camerawerk van Willy Winterstein.

Oberwachtmeister Borck

1955 | Misdaad, Drama

Duitsland 1955. Misdaad van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Gerhard Riedmann, Annemarie Düringer, Hilde Sessak, Ralph Lothar en Bum Krüger.

Een gemoedelijke opper van de rijkspolitie - geliefd in zijn buurt - maakt een vrouw het hof, die bij hem past; deze wordt door haar ex-verloofde gechanteerd en als die meent dat ze hem aan de politieman wil verraden, vermoordt hij haar. De diender wordt verdacht, maar weet tijdig de misdaad op te lossen. De laatste speelfilm van de gecultiveerde veteraan Lamprecht, die ondanks de 'commerciële' formule van na WO II in het geheel niet aansloeg. Scenario van W.F. Fichelscher.

Heideschulmeister Uwe Karsten

1954 | Romantiek, Drama

Duitsland 1954. Romantiek van Hans Deppe. Met o.a. Barbara Rütting, Claus Holm, Hans Quest, Carola Höhn en Wolfgang Lukschy.

Remake van het gelijknamige melodrama uit 1933 toen onder regie van Carl Heinz Wolff naar een zwijmelige roman van Felicitas Rose, die omstreeks 1900 werd geschreven. Peter Francke zorgde dat het scenario de populaire Heimat- en liefdeselementen inclusief een zingende schoolklas bevatte, zodat het geheel beter zou passen bij de smaak en behoefte van Duitsland dat nog bezig was de puinhopen van WO II (1939-45) op te ruimen. Het verhaal aldus gereduceerd tot een hopeloze draak gaat over een jonge vrouw, Ursula Diewen (R[KA3]utting), die op het sterfbed van haar vader belooft met zijn compagnon te trouwen. Gewaarschuwd voor de man in kwestie, ziet ze er vanaf, waarop hij zelfmoord pleegt. Ze gaat uit wanhoop naar de eenzame, uitgestrekte L[KA3]uneburger Heide, waar ze schoolmeester Uwe Karsten (Holm) ontmoet. Ze worden het onderwerp van de dorpsroddel en ondanks heldhaftig gedrag schijnt hun liefde niet te mogen - of toch? De jonge Br[KA3]uhl speelt Sternchen, de doodzieke dochter van zuiplap Jan (Sieber), die door Karsten gered werd toen hij zich in een brandende schuur bevond. Het camerawerk is van Fritz Arno Wagner.

Eine Frau von heute

1954 | Drama

Duitsland 1954. Drama van Paul Verhoeven. Met o.a. Luise Ullrich, Curd Jürgens, Carsta Löck, Robert Freitag en Annie Rosar.

Terwijl haar echtgenoot Heinz (J[KA3]urgens) in krijgsgevangenschap is, slaat Toni Bender (Ullrich) zich er doorheen met het importeren van fruit. Als Heinz naar huis is teruggekeerd, komt hij als architect niet aan de slag. Heinz voelt zich waardeloos.

Bei Dir war es immer so schön

1954 | Musical, Drama, Muziek

Duitsland 1954. Musical van Hans Wolff. Met o.a. Heinz Drache, Georg Thomalla, Ingrid Stenn, Grethe Weiser en Albrecht Schoenhals.

Een schlager-componist heeft groot succes, maar verwaarloost vrouwlief, die wegloopt, waarna hij troost zoekt in de fles. Typisch Duitse ongeloofwaardige, valse schmalz. Het scenario is van Paul H. Rameau naar een idee van Hans Wolff. Het camerawerk is van Hans Schneeberger.

Hollandmädel

1953 | Komedie, Muziek

Duitsland 1953. Komedie van J.A. Hübler-Kahla en J. A. Hübler-Kahla. Met o.a. Sonja Ziemann, Gunnar Möller, Hans Moser, Grethe Weiser en Rudolf Platte.

De film speelt in Holland: een tulpenkweker en een kaasfabrikant staan elkaar jarenlang naar het leven, maar de zoon van de een en de dochter van de ander worden verliefd op elkaar en dat brengt hen - na de nodige strubbelingen - bij elkaar. Oppervlakkig blijspel vol clichës. Sonja Ziemann probeert haar succes van SCHWARZWALDMÄDEL uit te melken.

Insel ohne Moral

1950 | Komedie, Familiefilm, Erotiek

Duitsland 1950. Komedie van Volker von Collande. Met o.a. Albert Florath, Erna Sellmer, Carl Voschgerau, Carsta Löck en Paul Henckels.

Had oorspronkelijk een film over de jeugd rond 1950 moeten worden. Het werd slechts een onbedoeld lachwekkende tienerklucht over een schoonheidswedstrijd op een vakantie-eiland in de Noordzee. De film toont voor de toenmalige begrippen verbazend veel bloot.

Hochzeit mit Erika

1950 | Komedie, Muziek

Duitsland 1950. Komedie van Eduard von Bosordy. Met o.a. Marianne Schönauer, Wolfgang Lukschy, Dorit Kreysler, Hans Holt en Charlott Daudert.

Liefdesperikelen en intriges tussen arm en rijk leiden tot een happy end voor drie gelukkige paren. Zij worden door de muziek begeleid... Onbenullig naoorlogs vermaak met stomme schlagers.

Die Buntkarierten

1949 | Drama, Historische film

Oost Duitsland 1949. Drama van Kurt Maetzig. Met o.a. Camilla Spira, Werner Hinz, Friedrich Gnass, Lotte Lieck en Carsta Löck.

De lotgevallen van een meisje dat als 'onecht' kind ter wereld kwam, later politiek bewust wordt, maar haar zoon een nietsnut ziet worden. Haar kleindochter gaat later naar de universiteit. Een levendige film over iemand die in het liefdeloze Victoriaanse tijdperk buiten haar schuld een 'getekende' was. Scenario van Berta Waterstadt naar haar hoorspel Während der Stromsperre. Camerawerk van Friedl Behn-Grund en Karl Plintzner.

Der große Mandarin

1949 |

Duitsland 1949. Karl Heinz Stroux. Met o.a. Paul Wegener, Christiane Felsmann, Carsta Löck, Hubert von Meyerinck en Rudolf Reiff.

Een chinese gelijkenis tussen zeven boeren, die een varken achterhouden bij de telling voor de jaarlijkse heffingen is bedoeld als een grappige parodie op de toestand (van illegaal slachten en zwarte handel) in Duitsland na WO II. Dat is niet helemaal uit de verf gekomen. De laatste rol van Wegener, die de machtige Mandarijn speelt.

Film ohne Titel

1948 | Komedie, Drama

Duitsland 1948. Komedie van Rudolf Jugert. Met o.a. Hildegard Knef, Hans Söhnker, Willy Fritsch, Irene von Meyendorff en Peter Hamel.

Een vroegere rijke kunsthandelaar uit Berlijn en een eenvoudig boerenmeisje vonden elkaar. Heeft de oorlog klassen en rangen weggevaagd? In dit geval wel. Een charmante, soms wat onevenwichtige lichte komedie naar een scenario van Jugert, Helmut Käutner en Ellen Fechner. Zonnig camerawerk van Igor Oberberg en schitterend spel van Knef als boerenmeisje Christine.

Zwischen Gestern und Morgen

1947 | Drama

Duitsland 1947. Drama van Harald Braun. Met o.a. Viktor de Kowa, Willy Birgel, Hildegard Knef, Sybille Schmitz en Carsta Löck.

Een onthutsend hypocriet verhaal over een kunstenaar, die na de oorlog uit Zwitserland terugkeeert, die nu door zijn vroegere Duitse collega's ervan beschuldigd wordt de sieraden van een omgekomen joodse vrouw te hebben 'meegenomen'. En dat gespeeld door acteurs die kort tevoren nog schitterden in nazifilms. Het scenario is van regisseur braun en Herbert Witt naar een idee van Jacob Geis. Het camerawerk is van Günther Anders.

Stimme des Herzens

1942 | Drama

Duitsland 1942. Drama van Johannes Meyer. Met o.a. Marianne Hoppe, Carl Kuhlmann, Ernst von Klipstein, Eugen Klöpfer en Fritz Odemar.

Hoewel Felizitas getrouwd is met de veel oudere reder Iversen, behoort haar hart toe aan haar jeugdvriend, de schilder Paul Ohlsen. Een verzorgde verfilming van een enigszins ouderwets gegeven. De binnenopnamen werden in de destijds door de UFA geannexeerde filmstudio's in Amsterdam en Den Haag gemaakt.

Ÿber alles in der Welt

1941 |

Duitsland 1941. Karl Ritter. Met o.a. Carl Raddatz, Hannes Stelzer, Berta Drews, Marina von Ditmar en Fritz Kampers.

De niet te stuiten opmars van de nazi-legers. Ritter in zijn element in een film waarvan de titel alle twijfel omtrent aard en bedoeling uitsluit.

U-Boote westwärts!

1941 | Oorlogsfilm

Duitsland 1941. Oorlogsfilm van Günther Rittau. Met o.a. Ilse Werner, Herbert Wilk, Joachim Brennecke, Heinz Engelmann en Josef Sieber.

Voor de zoveelste keer de stof van het onderzeebotendrama, ditmaal vakkundiger geënsceneerd dan in MORGENROT, maar met uiterst kwalijke propagandistische ondertonen. Regisseur Rittau was cameraman bij Langs NIBELUNGEN en METROPOLIS.

Männerwirtschaft

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van Johannes Meyer. Met o.a. Karin Hardt, Volker von Collande, Carsta Löck, Paul Henckels en Josef Sieber.

Ilske wil best vrouw van Hinnerk worden, maar dan moet hij haar zelf ten huwelijk vragen en niet via een koppelaar. Voordat ze uiteindelijk toch haar jawoord geeft laat ze hem dat goed voelen. Een eenvoudige dorpskomedie met aardige rollen van Hardt en Von Collande.

Kleine Mädchen, grosse Sorgen

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van Boleslav Barlog. Met o.a. Hannelore Schroth, Geraldine Katt, Hermann Braun en Carsta Löck.

Ursula ziet het huwelijk van haar ouders door haar beste vriendin in gevaar gebracht. Een geslaagde komedie met ernstige ondertonen.

Kampfgeschwader Lützow

1941 | Oorlogsfilm, Sciencefiction

Duitsland 1941. Oorlogsfilm van Hans Bertram. Met o.a. Christian Kayssler, Hermann Braun, Heinz Welzel en Carsta Löck.

Heinz Jarworsky en Walter Rosskopf waren als vliegdeskundigen verantwoordelijk voor de stunts in Bertrams film die zelf twee jaar tevoren in deze functie was begonnen bij D III 88, waarvan deze film een vervolg is. Het eskader (Geschwader) ontdekt ditmaal hoe de Duitsers door de Polen worden vervolgd. Misselijk makende anti-Poolse hetze; een Nazi-propagandafilm.

Kadetten

1941 | Historische film

Duitsland 1941. Historische film van Karl Ritter. Met o.a. Mathias Wieman, Andrews Engelman, Carsta Löck, Theo Shall en Claus Detlef Sierck.

In het jaar 1760 wordt een groep zeer jonge Pruisische cadetten door de Russen gevangengenomen, maar de knapen slagen erin te ontvluchten. Nazi-propaganda in een historische vermomming. De bedoeling was overduidelijk: jonge mensen op te roepen om voor het vaderland te strijden en desnoods te sterven.

Mädchen im Vorzimmer

1940 | Drama

Duitsland 1940. Drama van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Magda Schneider, Heinz Engelmann, Richard Häussler en Carsta Löck.

Een secretaresse zorgt ervoor dat het geld op tafel komt dat nodig is om een aan de grond geraakte uitgeverij er weer bovenop te helpen. Zorgvuldig door Lamprecht geregisseerd en met een goede hoofdrol van Magda Schneider.

Ihr Privatsekretär

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Karl Friedrich Klein. Met o.a. Maria Andergast, Gustav Fröhlich, Fita Benkhoff, Theo Lingen en Carsta Löck.

Om de juwelen te bemachtigen van de rijke dame Kieperga[KL29] (Benkhoff) doen twee schurken (Lingen en Carl) zich voor als resp. een arts en de uit Mexico teruggekeerde neef van de vrouw. Als de echte neef (Fröhlich), die toevallig opduikt, hier achter komt laat hij zich in dienst nemen als privé- secretaris van zijn tante. Het lukt hem, uiteraard pas na allerlei verwikkelingen, de beide boeven te ontmaskeren. Als beloning krijgt hij de hand van gezelschapsdame Andergast. Een amusant en vlot blijspel met verwisselingen en vergissingen dat ook nu nog niets aan vermakelijkheid heeft ingeboet.

Für die Katz

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Hermann Pfeiffer. Met o.a. Eduard von Winterstein, Carsta Löck, Axel Monje, Lina Carstens en Rudolf Platte.

Een waardin is kwaad op een boer die haar kat uit de weg heeft geruimd. Dat heeft nogal wat gevolgen in deze dorpsklucht, die wel onderhoudend maar niet bijster origineel is.

Die lustigen Vagabunden

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Jürgen von Alten. Met o.a. Johannes Heesters, Rudi Godden, Mady Rahl, Carola Höhn en Carsta Löck.

Als gevolg van een weddenschap gaan schilder Berthold (Heesters) en toneelspeler Werner (Godden), die goed bevriend zijn, een paar weken zonder geld en verkleed als vagebond op pad. Wanneer twee [KA1]echte zwervers (Platte en Carl) hun papieren stelen, worden ze wegens landloperij aangehouden. Ze worden beschuldigd van diefstal en belanden in de gevangenis waar toevallig ook de twee landlopers terecht zijn gekomen. Met hulp van hun vriendinnen (Höhn en Rahl) komen de twee kameraden dan toch vrij. Opgewekt, levendig blijspel in de vorm van een film en pittige muziek. Zwanenzang van de te vroeg gestorven, sympathieke Rudi Godden.

Dein Leben gehört mir

1939 | Misdaad

Duitsland 1939. Misdaad van Johannes Meyer. Met o.a. Karin Hardt, Dorothea Wieck, Karl Martell, Ivan Petrovitch en Rolf Wanka.

Vioolvirtuoos Fabreani (Martell) wordt tijdens een boottocht vergiftigd. In het verdere verloop van de film lost de politie de misdaad op. Iedereen is verdacht. De verhoudingen tussen de personages, liefde, afgunst en jaloezie, zijn zo gecompliceerd, dat ze zelfs de oplettende toeschouwer in verwarring brengen. Minder zou hier meer geweest zijn. Misdaadfilm met een beetje spanning.

Pour le mérite

1938 | Oorlogsfilm

Duitsland 1938. Oorlogsfilm van Karl Ritter. Met o.a. Paul Hartmann, Jutta Freybe, Albert Hehn, Herbert A.E. Böhme en Carsta Löck.

Propagandafilm van het smerigste soort, al verstaat nazi- regisseur Karl Ritter zijn vak. Eskader-commandant Prank (Hartmann) kan de Duitse capitulatie na WO I niet verkroppen en hij verzet zich met hand en tand tegen de Weimar-republiek, want democratie haat hij als de pest. Als het Derde Rijk zich begint af te tekenen is zijn tijd gekomen. Hij helpt een nieuwe Duitse luchtmacht op te bouwen. Een soort superproduktie waarbij niet op geld werd gekeken en 102 acteurs meespeelden. Nu, rond 2000, is deze film (die in Duitsland nog steeds niet mag worden vertoond) fascinerend en stuitend tegelijkertijd. Een schoolvoorbeeld van hoe kunst misbruikt werd.

Die Vier Gesellen

1938 | Romantiek

Duitsland 1938. Romantiek van Carl Froelich. Met o.a. Ingrid Bergman, Sabine Peters, Carsta Löck en Ursula Herking.

Vier meisjes richten een reclamebureau op. Deze niet onaardige film is vooral interessant omdat het de enige Duitse film is waarin Bergman optrad na in een paar Zweedse films gespeeld te hebben. Meteen hierna ging ze naar Amerika. Alternatieve titel JA, JA DIE LIEBE.

Heimweh

1937 | Avonturenfilm

Duitsland 1937. Avonturenfilm van Jürgen von Alten. Met o.a. Gustav Knuth, Carsta Löck, Bodo Kaatz, Hilde Seipp en Walter Franck.

De Oostpruisische visser Christof (Knuth) wordt door zijn zucht naar avontuur en reislust van zijn vrouw (L[KA3]ock) en kind (Kaatz) weggedreven. Met het schip van de ongure kapitein Holm (Westermeier), dat een verboden vracht vervoert, komt hij in de V.S. terecht. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden, belandt hij in de gevangenis maar het lukt hem te ontvluchten. Als afwasser in een dancing slaat Christof zich er doorheen. Met zijn hulp lukt het de politie Holm en zijn smokkelaarsbende te arresteren. Christof gaat terug naar zijn vrouw en kind. Een goede film, waarin de in Amerika spelende scènes zeer treffend zijn. Bovendien zijn er overtuigende acteerprestaties en prachtige opnamen van het Koerische haf. Indrukwekkend zijn ook de chansons van zangeres Hilde Seipp.

Fremdenheim Filoda

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Hans Hinrich. Met o.a. Ida Wüst, Richard Romanowsky, Theo Lingen, Sabine Peters en Mady Rahl.

Een Amerikaanse miljonair van Duitse komaf (Florath), die anoniem wil blijven, stuurt mevrouw Filoda (W[KA3]ust) via een detectivebureau 5.000 mark. Mevrouw Filoda opent daarmee een pension, in het begin tegen de zin van haar familie. Na heel wat geharrewar en misverstanden denkt mevrouw Filoda ten onrechte dat haar buurman (Henckels) haar geldschieter is. Een tijdlang lijkt het, alsof het geld verkeerd bezorgd is. Pas wanneer de miljonair persoonlijk verschijnt, wordt alles duidelijk. Een vrolijk blijspel met goede dansmuziek, een schare uitstekende blijspel- acteurs en een onderhoudend draaiboek. Geen grootse filmkunst maar een leuke komedie, die boven het gemiddelde uitsteekt. Ook bekend als PENSION FILODA.

Ein Volksfeind

1937 | Drama

Duitsland 1937. Drama van Hans Steinhoff. Met o.a. Heinrich George, Franziska Kinz, Herbert Hübner, Carsta Löck en Hans Richter.

Verfilming van Ibsen`s gelijknamige toneelstuk. Stockmann (George), de badarts, ontdekt dat het bronwater in een gerenommeerd kuuroord vervuild is. Hij krijgt zowel de autoriteiten als de bevolking van het stadje tegen zich, als hij de bad laat sluiten tot de verontreiniging ongedaan is gemaakt. Hij zet daarbij zijn carrière en zelfs zijn huiselijk geluk op het spel. In afwijking van het literaire voorbeeld speelt de film zich af in nazi-Duitsland, en Stockmann wordt uiteindelijk door de regering gedekt. Jammer voor deze verder niet slechte film, die vooral boeit door het fraaie spel.

Wenn der Hahn kräht

1936 | Drama

Duitsland 1936. Drama van Carl Froelich. Met o.a. Heinrich George, Hans Brausewetter, Marianne Hoppe en Carsta Löck.

Het dorp staat op z'n achterste benen wanneer de kleermaker van zijn spaarcentjes is beroofd. De verdenking valt op niemand minder dan de burgemeester! Een geslaagde boerenklucht, die gedragen wordt door Heinrich Georges onweerstaanbaar komische, maar tegelijk menselijke creatie.

Spiel an Bord

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Herbert Selpin. Met o.a. Viktor de Kowa, Susi Lanner, Alfred Abel, Carsta Löck en Jakob Tiedtke.

Een jonge man (Kowa) gaat als - ogenschijnlijk - blinde passagier aan boord van het stoomschip Bremen, dat naar Amerika zal vertrekken. Hij wordt aangezien voor een miljonair en prompt door twee boeven (Meyerinck en Heidemann) achtervolgd. De echte miljonair (Abel) reist echter incognito met zijn dochter (Lanner). Na allerlei verwikkelingen worden zij en de jonge man een paar. De boeven, die het op de postzegelverzameling van de miljonair gemunt hadden, worden door een vrouwelijke detective (Löck)ontmaskerd. Een fantasieloze film, die alleen dankzij de goede acteurs nog middelmatig is.

Flitterwochen

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Karl Lamac. Met o.a. Anny Ondra, Hans Söhnker, Carsta Löck en Rudolf Platte.

Omdat hij de raad heeft gekregen meteen te laten merken wie de baas in huis is en men haar heeft bezworen zich niet te laten commanderen valt de nauwelijks begonnen huwelijksreis in duigen. Een vrolijke film met een grappige Anny Ondra en een goede rol van Söhnker.

Krach um Jolanthe

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Carl Froelich. Met o.a. Marianne Hoppe, Olaf Bach, Marieluise Claudius, Albert Lieven en Wilhelm Krüger.

Een jaar nadat het gelijknamige toneelstuk uit het volkstheater in 1933 zijn zegetocht door de Duitse schouwburgen begon, werd er een film van gemaakt. Het verhaal gaat over het bekroonde varken Jolanthe van boer Lampken (Krüger) dat verpand moet worden. Deze film was zo'n groot succes, dat het volksstuk tien jaar later in Denemarken nogmaals verfilmd werd. Geweldige acteurs en de deskundige regisseur Froelich maakten van de Duitse versie een goede film. Het grootste lachsucces waren echter het buffo-duo: Löck als de meid Stine en Hoopts als knecht. Een boerenkomedie, die vandaag nog amusant is.

Reifende Jugend

1933 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1933. Drama van Carl Froelich. Met o.a. Heinrich George, Hertha Thiele, Albert Lieven, Peter Voß en Marieluise Claudius.

Op een jongensschool in Noord-Duitsland zitten voor het eerst drie meisjes voor hun eindexamen. Knut (Lieven) is verliefd op Elfriede (Thiele), die meer ziet in haar leraar, Dr. Kerner (Vo[KL29]), die ingaat op haar avances. Als Knut dat merkt probeert hij Dr. Kerner te chanteren, om zo zijn examen te halen. De directeur van de school (George), vol begrip, weet Knut weer in het gareel te krijgen. De oude meester Carl Froelich heeft zich bijzonder goed ingeleefd en brengt ons begrip bij voor de problemen van de opgroeiende jeugd. Een succesvolle film die zelfs vandaag-de-dag nog kan boeien. Veel jong talent, met name Thiele en Lieven.

Die Große Attraktion

1931 | Muziek

Duitsland 1931. Muziek van Max Reichmann. Met o.a. Richard Tauber, Marianne Winkelstern, Margo Lion, Siegfried Arno en Ivan Koval-Samborsky.

Zanger Riccardo (Tauber) is directeur van een variet[KA1]e- gezelschap. Kitty, een danseresje (Winkelstern), wordt verliefd op hem, maar hij denkt alleen aan zijn vrouw, die een paar jaar geleden bij hem weggelopen is. Maar Kitty houdt vol: ze verbreekt haar contract met haar dansgroep, reist Riccardo achterna en slaagt erin een baantje te krijgen bij zijn gezelschap. Als Riccardo toevallig de vriend van zijn vrouw ontmoet (Kowal- Samborski) beseft hij dat zijn huwelijk nu echt verleden tijd is. Hij is vrij om de liefde van Kitty te beantwoorden. Houterig gedoe in een afgrijselijk langdradige film, die alleen overeind gehouden wordt door de vele muzikale intermezzi en de prachtige stem van Tauber (die ook producent van de film was).