Sebastiano Filocamo

Acteur

Sebastiano Filocamo is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Strane Storie

1994 | Komedie, Fantasy, Sciencefiction, Drama

Italië 1994. Komedie van Sandro Baldoni. Met o.a. Ivano Marescotti, Silvia Cohen, Mariella Valentini, Alfredo Pea en Flavio Bonacci.

Een vader zit met zijn dochter in de trein. Om de tijd te doden dist hij verhalen op, waarin de medepassagiers steeds een rol toebedeeld krijgen. Het eerste verhaal gaat over een man die vergeten is zijn luchtrekening te betalen, met als gevolg dat zijn luchttoevoer afgesloten dreigt te worden. Op weg naar het luchtbedrijf komt hij voor allerlei hindernissen te staan en ademen wordt steeds moeilijker. In de tweede vertelling gaat een alleenstaande vrouw naar de supermarkt om een man te kopen. Als ze hem wil laten functioneren, blijkt de geldigheidsdatum voorbij te zijn. In verhaal drie krijgt een volksgezin rijke, snobistische buren. Beide gezinnen pesten elkaar tot het uiterste, terwijl op de achtergrond de tv steeds beelden van geweld laat zien. Een verfrissende sociale toekomstsatire met vele kafkaiaanse trekjes. Vooral het eerste verhaal loopt over van bijtend cynisme. Marescotti speelt de hoofdrol in de drie verhalen en zit ook in de fragmenten, die de episodes aan elkaar verbinden. Het scenario is van Johnny Dell'Orto, Federico Cavalli regisseur Baldoni. Het camerawerk is van Renato Alfarano. Widescreen.

Contro ogni volontà

1992 | Misdaad, Drama

Spanje/Italië/Duitsland 1992. Misdaad van Pino Passalacqua. Met o.a. Elena Sofia Ricci, Héctor Alterio, Giulio Scarpati, Marioletta Bideri en Delia Boccardo.

Het verhaal speelt in Milaan, waar Francesca (Ricci), die vroeger onderwijzeres was, journaliste wil worden. Op eigen risico werkt ze als misdaadverslaggeefster voor een plaatselijke radiozender. Bij een onderzoek ontmoet ze Marco (Poggiali), een vriend van school die verliefd op haar was. Op een nacht wordt ze in een ondergrondse garage verkracht door iemand met een motorhelm op. Marco wordt verdacht, al is er weinig bewijs. Francesca's verloofde houdt het voor gezien en ze blijft eenzaam achter. Tijdens het proces lijkt Marco vrijuit te gaan, tot een onverwachte getuige verschijnt. Uitstekend gespeeld. Scenario van Daniele Carnacina, Patrizia Fassio en Massimiliano Governi.

Mefisto funk

1987 | Drama, Horror

Italië 1987. Drama van Marco Poma. Met o.a. Flavio Bonacci, Alessandro Ferrara, Sebastiano Filocamo, Luis Molteni en Silvia Cohen.

Een moderne versie en een nogal vrije bewerking van Goethe's Faust. Een man die om verschillende redenen in een crisis verkeert, staat op het punt waanzinnig te worden en zijn leven als mislukt te beschouwen. Zijn probleem is dat hij niet meekan met de technologische vooruitgang en om op dit gebied deskundig te kunnen worden, sluit hifj een pact met de duivel. Wanneer hij de problemen eenmaal te boven is ontdekt hij, zoals ook in de originele mythe geschiedde, dat ze eigenlijk van geheel andere aard zijn. Het idee om het Faust-verhaal in een modern jasje te gieten is prima, maar Poma's scenario en regie zijn beneden de maat. Ook bekend als MEPHISTO FUNK.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sebastiano Filocamo op televisie komt.

Reageer