Helena Ruzicková

1936 -2004 Acteur

Helena Ruzicková (1936-2004) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

O princezne Jasnence a létajicim sevci

1987 | Jeugdfilm

Servië en Montenegro 1987. Jeugdfilm van Zdenek Troska. Met o.a. Helena Ruzicková, Venuse Humhey, Yvetta Blanarovicová, Otto Sevcik en Antonie Hegerlíkavá.

De specialiteit van de Barrandov-studio: een sprookje voor kinderen. Een romantisch en vaak amusant verhaal over een mooie prinses die ingaat tegen de vloek van een heks en besluit met een knappe, maar arme schoenmaker te trouwen. De poëtische sfeer doet vergeten dat de speciale effecten niet erg overtuigend zijn.

Přiště budeme chytřejši, staroušku!

1983 | Komedie

Servië en Montenegro 1983. Komedie van Petr Schulhoff. Met o.a. Karel Augusta, František Peterka, Helena Ruzicková, Jaroslav Heyduk en Antonin Hardt.

Krankzinnige satirische film over twee schurken die net uit de gevangenis komen en merken dat eerlijk werk onmogelijk is in het algemeen aanvaarde systeem van de dubbele moraal. Ze zijn gedwongen tot criminele handelingen, met droevige gevolgen. Regisseur Schulhoff vervolgt met succes zijn reeks grappige en groteske schetsen van de 'barsten in de socialistische werkelijkheid'. Dank zij het komische duo Augusta en Peterka barst de film van energie.

Sing, Cowboy, Sing

1981 | Western, Familiefilm

DDDE 1981. Western van Dean Reed. Met o.a. Dean Reed, Václav Neckař, Kerstin Beyer, Violetta Andrei en Jurie Darie.

Zanger-cowboy Reed trekt samen met zijn onafscheidelijke Indiaanse vriend Neckař van stad tot stad met een wild-west act. Wanneer ze een van de stadjes verlaten, blijken ze een verstekelinge te hebben, de kleine Beyer, van huis weggelopen op zoek naar avontuur. Terwijl de wanhopige moeder het kind zoekt en haar minnaar blij is van het wicht af te zijn, sleurt Beyer beide vrienden mee in een reeks onmogelijke situaties. Komische western volgens Duits recept, door Hans Heinrich gefilmd op prachtige Bulgaarse locaties. Reed is een overgewaaide Amerikaan, maar het typische ritme van de western ontbreekt. Beyer is de enige die spontaan acteert. De happy ending is kilometers vooraf voelbaar. Reed schreef het scenario samen met Gerd Gericke.

Ecce homo Homolka

1969 | Komedie

Servië en Montenegro 1969. Komedie van Jaroslav Papousek. Met o.a. Josef Sebánek, Marie Motlova, Helena Ruzicková en Frantisek Husak.

De komische belevenissen van een gewichtige familie (iedereen weegt rond de 100 kg) op een doodgewone zondag.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Helena Ruzicková op televisie komt.

Reageer