Angelika Hauff is acteur.
Er zijn 14 films gevonden.

Die Stadt ist voller Geheimnisse

1954 | Drama

Duitsland 1954. Drama van Fritz Kortner. Met o.a. Carl Ludwig Diehl, Annemarie Düringer, Werner Fueterer en Angelika Hauff.

Kortners eerste speelfilm na zijn terugkeer uit de VS is een niet geheel geslaagde arbeidersfilm over dreigende ontslagen in een failliete fabriek met een ongeloofwaardige gelukkige afloop. Het sociaal-realisme uit de jaren twintig had gewoon z'n tijd gehad.

Kaiserwalzer

1953 | Romantiek

Oostenrijk 1953. Romantiek van Franz Antel. Met o.a. Maria Holst, Rudolf Prack, Angelika Hauff, Winnie Markus en Gunther Philipp.

Een aartshertog, die incognito op reis is, ontmoet een onderwijzeres. In tegenstelling tot wat meestal in dit genre romantische films in het oude Wenen gebeurt, worden ze ondanks het standsverschil een gelukkig paar. Veel méér opmerkelijks valt er niet te melden. Het scenario is van Antel, Jutta Bornemann, Gunther Philipp en Friedrich Schreyvogel. Het camerawerk is van Hans Theyer.

Fräulein Casanova

1953 | Komedie, Familiefilm

Oostenrijk 1953. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Gertrud Kückelmann, Angelika Hauff, Loni Heuser, Paul Henckels en Walter Giller.

Een kleinburgerlijk meisje wil zich wreken op haar ontrouwe verloofde. Ze beantwoordt een contactadvertentie en met een haar onbekende heer trekt ze er een weekeindje op uit. In het hotel treft ze niet alleen haar toekomstige schoonvader, die achter een danseresje aanzit, maar ook haar geliefde, die plotseling jaloers is geworden. Krachteloos en oppervlakkig vermaak. Scenario van Karl Hans Leiter en Helmut Qualtinger. Camerawerk van Fritz Arno Wagner en Karl Löb.

Straße zur Heimat

1952 | Drama

Duitsland 1952. Drama van Romano Mengon. Met o.a. Angelika Hauff, Rolf Moebius, Eduard Köck, Hella Lexington en Peter Alexander.

Sentimentele liefdesgeschiedenis, die zich afspeelt in het plattelandsmilieu van Zuid-Tirol. Een Duitse ingenieur komt illegaal de grens over en wordt verliefd op een boerendochter. Voordat beiden elkaar echter gelukzalig in de armen kunnen vallen, moeten er nog een paar problemen worden opgelost. Zijn vader is ertegen, en een jeugdvriendin stelt alles in het werk om haar vroegere geliefde te heroveren. Stuntelige, heimatfilm.

Frau Casanova

1952 | Komedie

Oostenrijk 1952. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Angelika Hauff, Walter Giller en Gertrud Kückelmann.

Fritz Schramm, chef van een modehuis in Wenen, is verliefd op het danseresje Raffaela. Zijn ouders willen echter dat hij een verstandshuwelijk aangaat met Eva Schröder, de dochter van een bevriende warenhuiseigenaar. Hoewel Eva niet bijzonder verliefd is op Fritz, stoort het haar toch dat hij stiekem afspraakjes maakt met Raffaela. Hierop besluit ze hem een lesje te leren.

Ein ganz großes Kind

1952 | Komedie

Duitsland 1952. Komedie van Met o.a. Georg Thomalla, Angelika Hauff, Gardy Granass, Karl Schönböck en Harald Paulsen.

Een jonge kleermaker doet zich tegenover zijn geliefde als bekende Berlijnse toneelspeler voor, om indruk te maken op haar en haar familie. Maar hij wordt niet eens op de toneelschool aangenomen, en het bedrog komt uit. Tenslotte krijgt hij een baan als kleermaker bij de film, en vervaardigt rokkostuums. Toch weet hij iedereen ervan te overtuigen, dat hij desondanks precies evenveel waard is. Aardig en amusant vermaak, geheel in de stijl van zijn tijdperk.

Schwarze Augen

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Cornell Borchers, Will Quadflieg en Angelika Hauff.

De beroemde violist Fedor Varnay wordt verdacht van de moord op de echtgenoot van zijn minnares. Om zijn onschuld te bewijzen is hij aangewezen op een verklaring van zijn jaloerse voormalige geliefde

Figaros Hochzeit

1951 | Muziek

Duitsland 1951. Muziek van Georg Wildhagen. Met o.a. Angelika Hauff, Willi Domgraf-Fassbaender en Sabine Peters.

In Mozarts opera Le nozze di Figaro heeft het heel wat voeten in de aarde voordat Figaro met Susanna kan trouwen. Op enkele filmische accenten na is dit een regelrechte reproduktie van een goede opvoering, met de beroemde Mozart-vertolker Willi Domgraf-Fassbaender in de hoofdrol.

Der letzte Schuß

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Franz Seitz. Met o.a. Angelika Hauff, Viktor Staal, Heinrich Gretler en Adolf Gondrell.

Een jonge boer heeft in het dorp de naam een wildeman en rokkenjager te zijn en niemand kan hem uitstaan. Pas onder invloed van de liefde van een vrouw geeft hij zijn fouten toe en wordt hij een goed mens. Ondermaatse, sentimentele, kitschfilm.

Dr. Semmelweis - Retter der M ütter

1950 | Biografie

Oost Duitsland 1950. Biografie van Georg C. Klaren. Met o.a. Karl Paryla, K äthe Braun, Angelika Hauff, Erik Schumann en Herbert H übner.

Over het leven van Ignaz Philipp Semmelweis, de Hongaarse arts die omstreeks 1840 de oorzaken van de gevreesde kraamvrouwenkoorts ontdekte. Pas 25 jaar later krijgt hij erkenning, na jarenlang door de offici ële medische wereld te zijn beschimpt. Een sentimenteel maar redelijk geproduceerd levensverhaal. Ook bekend als SEMMELWEIS - RETTER DER MUTTER.

Tromba

1949 | Mysterie, Thriller

Duitsland 1949. Mysterie van Helmut Weiss. Met o.a. Ren Deltgen, Angelika Hauff, Gustav Knuth, Hilde Weißner en Gardy Granass.

Een ontslagen dompteur lukt het alleen nog met behulp van morfine het dressuurnummer te volbrengen. Tijdens een ruzie met zijn geliefde, die door hem bedrogen is, breken zijn ampullen. Hij verliest zijn hypnotische macht over de roofdieren en ze verscheuren hem. Meeslepend, hoewel tegelijkertijd conventioneel circus-melodrama.

Das Geheimnis der Roten Katze

1949 | Mysterie, Komedie, Muziek

Duitsland 1949. Mysterie van Helmut Weiss. Met o.a. Heinz Rühmann, Gustav Knuth, Angelika Hauff, Trude Hesterberg en Jakob Tiedtke.

Een werkeloze acteur moet, als Indiaan verkleed, gasten naar de Parijse nachtclub 'Rote Katze' lokken. Hij raakt daarbij betrokken bij de intriges van een dievenbende, maar kan zich handig uit de zaak terugtrekken. Vermetele en nogal mislukte mengeling van komedie, krimi en schlager.

Freitag, der 13.

1944 | Horror, Drama

Duitsland 1944. Horror van Erich Engels. Met o.a. Angelika Hauff, Fita Benkhoff en Rudolf Fernau.

Een simpele soap-opera-achtige griezelfilm over een spookachtig slot, waar de bezoekers verdwijnen. Maar de Liefde overwint. Van DR. CRIPPEN-filmer Engels.

Zirkus Renz

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. René Deltgen, Paul Klinger, Angelika Hauff, Alice Treff en Fritz Odemar.

Ten koste van zijn persoonlijk geluk maakt Ernst Renz van een eenvoudige kermisattractie een miljoenenonderneming. Prachtige hoofdrollen van Deltgen, Klinger en Hauff, in een boeiende film van Rabenalt, die het uitbeelden van het circusleven tot één van zijn specialiteiten heeft gemaakt.