Jacques-Rémy Girerd

Regisseur, Scenarist, Producer

Jacques-Rémy Girerd is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Phantom Boy

2015 | Animatie

België/Frankrijk 2015. Animatie van Jean-Loup Felicioli en Alain Gagnol.

Een aan het bed gekluisterde politieagent kijkt hulpeloos toe hoe een mysterieuze schurk met misvormd gezicht zijn geliefde New York ten gronde richt. Hulp komt echter uit onverwachte hoek: een ziek jongetje dat in hetzelfde ziekenhuis verblijft is in staat uit zijn lichaam te treden en door muren heen te vliegen, en vormt zodoende de ideale handlanger. Prachtige handgetekende animatiefilm, die vooral indruk maakt door de subtiele combinatie van een cartoonesk detectiveverhaal en aangrijpend melodrama. Tikkeltje braaf, maar daar is het ook een kinderfilm voor.

Tante Hilda!

2013 | Animatie, Familiefilm

Frankrijk/Luxemburg 2013. Animatie van Benoît Chieux en Jacques-Rémy Girerd.

In Beaumont-les-Vignes, in het Franse heuvellandschap van de Drôme, tekent zich een epische strijd af tussen de zussen Hilda (Azéma) en Dolorès (Balasko). Als dag en nacht verschillen ze, de eco-activiste met plantenmuseum en de multinationalbobo van de genetisch gemanipuleerde gewassen. Deze animatiefilm, waarin de direct met pen getekende lijnen van het scherm springen, schreeuwt zijn militante milieuboodschap in de oortjes van een piepjong publiek. De personages van heilige Hilda en duistere Dolorès zijn dermate nuancevrij, dat het noodzakelijke en zinvolle verhaal gaandeweg onverteerbare indoctrinatie wordt.

Une vie de chat

2010 | Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm

Frankrijk/Nederland/Zwitserland/België 2010. Animatie van Jean-Loup Felicioli en Alain Gagnol.

Sinds ze haar vader verloren heeft, praat de jonge Zoé niet meer. Haar kat gaat 's nachts op pad met de geheimzinnige inbreker Nico. Haar moeder zit bij de politie, en jaagt op crimineel Victor Costa, de moordenaar van Zoé's vader. Als Costa op jacht gaat naar een peperduur Afrikaans beeldje kruisen alle wegen. Mooie, inventieve, geestige en schattige animatiefilm voor jong en oud, met een soepele, kleurige tekenstijl waarin Parijs op haar voordeligst uitkomt. Fraaie, sfeervolle, jazzy soundtrack. Onder andere genomineerd voor een Oscar en voor een Annie.

La prophétie des grenouilles

2003 | Animatie, Familiefilm

Frankrijk 2003. Animatie van Jacques-Rémy Girerd.

Ver van het Parijse filmwereldje realiseert de ploeg van animatiestudio Folimage in Valence (Drôme, Provence) sinds 1984 origineel tv-werk van hoge kwaliteit. Met deze ecologisch bewuste hervertelling van het verhaal over de Ark van Noach volgde de overstap naar de bioscoopfilm. Noach is hier de bebaarde, humanistische zeeman Ferdinand, die een complete dierentuin van de apocalyps wil redden. Onmogelijk, ook als volwassene, om weerstand te bieden aan dit geestige verbroederingsverhaal met zijn vele markante dierenkarakters. De wondermooie animaties herinneren in stilering en kleurstelling aan het werk van Jip en Janneke-illustratrice Fiep Westendorp.
Met in de originele Franstalige versie de stemmen van oa Michel Piccoli (Ferdinand), Coline Girerd (Lili), Kevin Hervé (Tom) en Anouk Grinberg (schildpad) .

op televisie
3 uitzendingen

Phantom Boy (2015) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
dinsdag 01 januari
TV 5 Monde Europe
14:00 - 15:24

Tante Hilda! (2013) is deze week tweemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
vrijdag 28 december
TV 5 Monde Europe
18:40 - 20:07
zondag 23 december
TV 5 Monde Europe
21:00 - 22:25

Reageer