Bjarne Hendriksen

Acteur

Bjarne Hendriksen is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Sinans bryllup

1997 | Familiefilm, Drama

Denemarken 1997. Familiefilm van Ole Chr. Madsen en Ole Christian Madsen. Met o.a. Januss Nabil Bakrawi, Zlatko Buric, Sofie Gråbøl, Seçkin Bozkaya en Ramazan 'Jackson' Arslan.

In een kort bestek wordt het dilemma van een jonge Turk van de tweede generatie in Denemarken voor het voetlicht gehaald. Het is een typische jongen uit de generatie van 1990, die eerst genieten wil, dan werken en droomt van het luilekkerland Amerika - daar hoef je overigens geen Turk voor te zijn; de gehele Europese jeugd denkt er net zo over. Zijn vader is een zwoegende ondernemer met een eethuis, die het zakelijk niet zo voor de wind is gegaan en diep in de schulden steekt. Vader kan zijn problemen oplossen door zijn zoon uit te huwelijken aan de dochter van zijn schuldeiser. Uiteraard voelt de moderne zoon er geen spat voor, maar hij kan zijn afkomst niet verloochenen; het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan; hij zit dus met een gigantisch probleem. Na een periode van struisvogelpolitiek blijkt goede raad duur te zijn. Een van de vele films over dit onderwerp, luchtig gebracht en onoplossend, maar wel om over na te denken. Het scenario is van Lars Andersen en regisseur Madsen. Hebben ze het goed aangevoeld? Oordeel zelf.

Dyret

1989 | Drama

Denemarken 1989. Drama van Nikolaj Cederholm. Met o.a. Bodil Jorgensen, Peter Gantzler, Brigitte Prins en Bjarne Hendriksen.

Twee acteurs en twee actrices van allerlei slag ontdoen zich van een rol die zij gespeeld hebben via schunnige monologen over seks, geslachtsdelen, incest, uitwerpselen, groepsverkrachting en ander obsceen gelul van een rol die zij gespeeld hebben. Of vertellen zij over hun eigen leven? Zielige bedoening.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bjarne Hendriksen op televisie komt.

Reageer