Joseph Landon

Scenarist

Joseph Landon is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

The Rise and Fall of Legs Diamond

1960 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Budd Boetticher. Met o.a. Ray Danton, Karen Steele, Elaine Stewart, Jesse White en Warren Oates.

In 1925 vestigen Jack Diamond (Danton) en zijn broer Eddie (Oates) zich in New York. De charmante Jack windt iedereen om zijn vinger. Na enkele kleine diefstallen en een poging zich met Alice Schiffer (Steele) op te werken in de entertainment-wereld, besluit hij toch lijfwacht te worden van gangsterbaas Arnold Rohstein (Lowery). De weg van daar naar de top, midden in de drooglegging, was niet moeilijk. Dramatisch verslag van de carrière van een van de legendarische Amerikaanse gangsterbazen uit die tijd. Danton is subliem als Jack 'Legs' Diamond, en tussen 'zijn meisjes' herkennen we Elaine Stewart en Dyan Cannon. Het documentaire scenario is van Joseph Landon. Sfeervolle zwart-wit-fotografie van Lucien Ballard.

Drama Classics: Hostage

1957 | Thriller

Verenigde Staten 1957. Thriller van Gilbert L. Kay. Met o.a. Joel Grey, Phyllis Avery, Michael Winkelman, Ron Kennedy en Russ Bender.

Avery en haar zoontje Winkelman leven een rustig leventje. Op een ochtend worden ze echter in huis overvallen door Grey, een moordenaar op de vlucht voor de politie. De jongen tracht de situatie te redden, maar tevergeefs. Grey vlucht in hun wagen, met moeder en zoon als gijzelaars. Een uitstekende kleine film met Grey in een vroege vertolking. De actie is zeer goed gebalanceerd en het blijft spannend tot op het einde. Joseph Landon schreef het scenario, dat door Paul Ivano gefilmd werd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joseph Landon op televisie komt.

Reageer