Manuel Montenegro

Regisseur, Acteur

Manuel Montenegro is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Miami Shakedown

1993 | Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1993. Misdaad van Manuel Montenegro. Met o.a. Philip Michael Thomas, Anabel Garcia, Steve Roth, Loli Rainey en Therese Marie.

Tess Daulton verwerkte een voorspelbaar flutverhaaltje tot scenario, over een multimiljonair, Alfred Stein (Roth), die al zijn geld verspeelt in een illegaal casino en vervolgens weigert de schuld te honoreren. Het tuig, dat aanspraak maakt op zijn vermogen, ontvoert daarop zijn dochter Vivian (Marie), en vader Stein ontdekt dat hij altijd hard gewerkt heeft en nooit aandacht aan Vivi geschonken heeft. Hij besluit de schurken mores te leren om zowel zijn dochter als zijn verloren inzet (dubbel en dwars) terug te halen. De werkelijke held is een overwerkte en onderbetaalde politieman Frank Ferguson (Thomas), die de klus onder een gigantische tijdsdruk klaart, maar dat is niet zomaar: acteur Thomas componeerde de muziek voor de film, speelt de hoofdrol en trad op als uitvoerend producent. Een clichégeval dat direct in het videocircuit belandde. De broeierige sfeer uit de titel werd vastgelegd op de gevoelige laag door cameraman Raul Acosta.

Es mi hombre

1927 | Komedie

Spanje 1927. Komedie van Carlos Fernández Cuenca. Met o.a. Carmen Redondo, Rosario Velázquez en Manuel Montenegro.

Een ambtenaar moet een manier vinden om uit de financiële moeilijkheden te geraken...De eerste film van Fernández Cuenca, die bewerkt werd door Enrique Jardiel Poncela naar het origineel van Carlos Arniches. Een zeer succesvolle produktie waarvan later, in de jaren van de geluidsfilm, twee herverfilmingen zijn gemaakt.

El Lazarillo de Tormes

1925 | Drama

Spanje 1925. Drama van Florián Rey. Met o.a. Alfredo Hurtado, Manuel Montenegro, Carmen Viance en José Nieto.

In de middeleeuwen treedt een kind bij de meest uiteenlopende figuren in dienst om te kunnen overleven. De verfilming van een klassiek werk binnen de Spaanse schelmenliteratuur, die zich positief onderscheidde dankzij zijn uitdrukkingskracht en trefzekere milieu.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Manuel Montenegro op televisie komt.

Reageer