Irasema Dilián

Acteur

Irasema Dilián is acteur.
Er zijn 16 films gevonden.

Y si ella volviera

1956 | Drama

Mexico/Cuba 1956. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. Irasema Dilián, Víctor Manuel Mendoza, Martha Roth en Raquel Revuelta.

De liefde tussen een man en een vrouw wordt verstoord door de tussenkomst van een andere vrouw. Onder de maat.

Primavera en el corazón

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Irasema Dilián, Andy Russell, Enrique Rambal en Eduardo Alcaraz.

Een welgesteld en grillig meisje besluit een tijdschrift op te richten, maar wordt verliefd op een arme zanger die naast haar woont. Dankzij cinemascope kon Roberto Rodríguez meer helden dan ooit in één beeld proppen in deze aanstellerige musical.

Pablo y Carolina

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Mauricio de la Serna. Met o.a. Pedro Infante, Irasema Dilián, Alejandro Ciangherotti en Eduardo Alcaraz.

Om een misverstand uit de wereld te helpen moet een vrouw zich als man verkleden. Een smakeloze komedie met de onvermijdelijke homoseksuele ondertoon. Staat stijf van ontstellende regiefouten.

La Desconocida

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Irasema Dilián, Miguel Torruco, René Cardona en Eduardo Alcaraz.

Om een erfenis te krijgen moet een jonge schilderes per volmacht trouwen met een totaal onbekende man die haar probeert aan te randen. Niet te genieten, deze film.

Historia de un abrigo de mink

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Irasema Dilián, Silvia Pinal, Columba Domínguez en María Elena Marqués.

Een kledingstuk, in dit geval een jas, is de rode draad door verschillende verhalen. Schaamteloos plagiaat van een episode uit TALES OF MANHATTAN uit 1942 van Julien Duvivier.

Dos mundos y un amor

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Irasema Dilián, Pedro Armendáriz, José María Linares en Nicolas Rodríguez.

Een beroemde pianiste wordt verliefd op een architect met een enorm minderwaardigheidscomplex. IJskoud.

Un Minuto de bondad

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Irasema Dilián, Carlos Navarro, Carlos López Moctezuma en Luis Beristáin.

Door de malversaties van een man zonder scrupules moet een aantal weeskinderen zijn tehuis verlaten. Het bijzondere van de film is dat de regisseur zelf de streken van de schurken niet door heeft. Het resultaat is een waardeloze film.

Las Infieles

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Irasema Dilián, Armando Calvo, María Douglas en Emperatriz Carvajal.

Een vermogende jonge schrijver komt terug naar huis om bij zijn zus te gaan wonen, maar wordt onmiddellijk belaagd door een hele reeks getrouwde vrouwen. Van deze film wordt men heet noch koud.

La Mujer que tú quieres

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Irasema Dilián, Jorge Mistral, Eduardo Noriega en Tana Lynn.

Een meisje geeft zich uit voor haar vermoorde tweelingzusje om haar zwager, op wie zij verliefd is, te redden. Dit melodrama bleek zo ingewikkeld te zijn dat de regisseur niet meer wist wie hij aan het regisseren was. Een complete chaos.

La Cobarde

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Irasema Dilián, Ernesto Alonso, Carlos Navarro en Carlos Agosti.

Een meisje wordt van een scheepsramp gered door een kunstverzamelaar en zijn twee neefjes. Mettertijd zullen de neefjes elkaar de liefde van de schipbreukelinge betwisten. Er komt bijna geen einde aan dit schimmige melodrama.

Fruto prohibido

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Arturo de Córdova, Irasema Dilián, Jorge Reyes en María Douglas.

Het pasgeboren dochtertje van een uitgever krijgt de naam van de titel van een roman: Minú. Alle inspanningen van regisseur en acteurs om een komedie te maken ten spijt, kwamen zij niet verder dan dit misbaksel.

Paraíso robado

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Arturo de Córdova, Irasema Dilián, María Douglas en Charles Rooner.

Een meisje wordt gek als haar vriend sterft. Een ex-minnaar, thans psychiater, probeert haar te genezen. Een bespottelijke film vol onnodig hellende vlakken.

Angélica

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Irasema Dilián, Carlos Navarro, Ramón Gay en Andrés Soler.

Een meisje wordt verdacht van de moord gepleegd door haar oom, die haar chanteert en dwingt te gaan werken in een revue. Dodelijk.

Muchachas de uniforme

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Irasema Dilián, Marga López, Alicia Caro en Rosaura Revueltas.

Het tragische verhaal van een lerares en een leerlinge die zich tot elkaar aangetrokken voelen. De film, gebaseerd op een roman van Christa Winsloe (in 1931 reeds op het witte doek gebracht door Leontine Sagan onder de titel MADCHEN IN UNIFORM) is niet meer dan een slecht verteld verhaal over een beklagenswaardige, onbewuste lesbische liefde.

39 cartas de amor

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Irasema Dilián, Angel Picazo, Carlota Bilbao en Tony Leblanc.

In het Madrid van 1906 besluit een man, gek van jaloezie, zijn vrouw onder pseudoniem 39 liefdesbrieven te schrijven. Een opwindend onderwerp voor een film die beslist de moeite waard is. Het is de tweede produktie van deze lastige regisseur.

Cuando llegue la noche

1946 | Drama

Spanje 1946. Drama van Jerónimo Mihura. Met o.a. Irasema Dilián, Julio Peña en Juana Manso.

Een vrouw wordt blind als gevolg van de wond die haar man in de oorlog heeft opgelopen. Een typisch Spaans melodrama uit de jaren veertig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Irasema Dilián op televisie komt.

Reageer