Michel Gauthier

Regisseur, Scenarist, Producer

Michel Gauthier is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Il était une fois les Boys

2013 | Komedie, Drama

Canada 2013. Komedie van Richard Goudreau. Met o.a. Simon Pigeon, Derek Poissant, Samuel Gauthier, Jassen Charron en Maxime Desjardins-Tremblay.

Canadese filmmaker Richard Goudreau is een filmheld in zijn vaderland, dankzij hockeyfilm Les Boys, de film die in 1997 Titanic van de eerste plaats hield, een unicum in het Westen. De aantrekkingskracht was het zoetsappige beeld van de verbroedering van de mannen in de ploeg, waarbij met geen woord werd gerept van de vermaarde Canadese nukkigheid. Er volgden nog drie delen, allemaal populair. Dit vijfde deel is de prequel, waarin rond de kerst van 1967 wordt getoond hoe de kerels zich gedroegen als ontluikende manpersonen. Bijzonder vanwege de Canadese lof.

La vengeance de Seth

1998 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm, Actiefilm, Historische film

Canada/Frankrijk 1998. Animatie van Michel Gauthier.

De jonge Egyptische visser Papyrus wordt door de goden uitverkoren om chaos in het rijk der faraoh's te voorkomen. Zal het hem lukken? Een spannend avontuur in de oudheid volgens een beproefd recept naar het stripverhaal van Lucien De Gieter. Geschikt voor het jonge volkje. In de originele versie met de stemmen van: Alexis Tomassin als Papyrus, Elisabeth Ventura als Theti, Sauvane Delanoe als Tiya, Tony Marot als Imouthep, Jean Negroni als Raouser en Bruno Delvodere als Aker. Het scenario is van regisseur Gauthier, Bernard Chiavelli, Michel Haillard, Patrick Regnard, Laurent Rullier, Reynaldo de Léo. Het camerawerk is van Michel Pilliser.

Spirou et Fantasio

1993 | Animatie, Familiefilm

België/Canada/Frankrijk 1993. Animatie van Michel Gauthier.

De bekende stripfiguur Robbedoes, in 1938 gecre[KA3]eerd door Rob Vel, werd na 44 albums eindelijk verfilmd, in de vorm van een prestigieuze animatiereeks (van 26 afleveringen van 26m). Een Belgisch-Frans-Canadese co-produktie o.l.v. de ervaren rot Gauthier, die eerder verantwoordelijk was voor de eerste grote Franse animatiereeks Les mondes engloutis. Slechts vijf avonturen zijn afkomstig uit de stripboeken, de overige 21 werden niet eerder gepubliceerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michel Gauthier op televisie komt.

Reageer