Giovanni Fago is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Tu crois pas si bien dire

1989 | Misdaad

Frankrijk 1989. Misdaad van Giovanni Fago. Met o.a. Jean-Pierre Cassel, Danielle Darrieux, Pascale Pellegrin, Florenza Marchegiani en Philippe Brigaud.

Stervend zakenman Cassel wordt door zijn machiavellistische moeder Darrieux `vervangen` door iemand die sprekend op hem kan lijken, een werkloos acteur (Cassel...). Uiteraard geraakt de acteur in de ban van zijn 'personage'. Een van de betere Franse série noire-televisiefilms met een virtuose Cassel en een elegant geraffineerde Darrieux.

Due assi per un turbo

1987 | Avonturenfilm

Zwitserland/Tunesië/Italië/Hongarije 1987. Avonturenfilm van Stelvio Massi, Giovanni Fago en Tonino Valerii. Met o.a. Philippe Leroy, Renato D'Amore, Christian Fremont, Alba Mottura en Cristina Pantaleon.

Deze tv-film gaat over twee vrienden die voor TIR werken, een internationaal transportbedrijf dat wordt geleid door een weduwnaar en zijn dochter. De film is opgenomen in de Sahara en op verschillende locaties in Europa, zelfs Moskou. Het verhaal gaat in wezen over de avonturen en lotgevallen van de twee vrachtwagenchauffeurs. De uitstekende produktie en kleurrijke locaties komen de film ten goede.

La Brace dei Biassoli

1980 | Drama

Italië 1980. Drama van Giovanni Fago. Met o.a. Anna Maria Gherardi, Luigi Diberti, Remo Girone, Gianni Garko en Giuseppe Anatrelli.

De laatste overlevende vrouw uit een geslacht van rijke landeigenaars komt terug in haar geboorteplaats en haalt op haar (fatale) ziekbed herinneringen op aan haar jeugd, huwelijk en dorpsbewoners, die bij haar zoon weer eigen herinneringen opwekken aan de kinderjaren en het bewustzijn van een wereld buiten zijn directe omgeving. De onnadrukkelijke, maar stijlvolle verfilming weet zowel idealisering van een verloren gegane harmonie acceptabel te maken, als kritiek in te bouwen op een bevoorrecht collectief. Een soort ALBERÓ DEGLI ZOCCOLI van de hogere orde, dat zich laat bekijken als een vergeeld familie-album.

Il maestro di violino

1976 | Drama

Italië 1976. Drama van Giovanni Fago. Met o.a. Domenico Modugno en Juliette Mayniel.

Iedereen is nieuwsgierig naar het schimmige verleden van vioolleraar Giovanni (Modugno). Hij is niet altijd leraar geweest. Vroeger was hij een beroemde concertmusicus, tot zijn vrouw aan de drank raakte en stierf. Supersentimenteel maar redelijk goed gespeeld drama.

O'cangaceiro

1970 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1970. Avonturenfilm van Giovanni Fago. Met o.a. Tomas Milian, Ugo Pagliai, Eduardo Fajardo, Jesús Guzmán en Leo Anchóriz.

In het Brazili[KA3]e van 1925 wordt een simpele boer aanvoerder van de `Cangaceiros`, die tegen de militaire dictatuur vechten. Inhoudelijk bestaat er nauwelijks enig verband met de gelijknamige klassieker van Barreta (maar wel op esthetisch en spiritueel gebied). Een zeer achtenswaardige film, die vlot en amusant is. Gedenkwaardige muziek van Ritz Ortolani.

Uno di piu all'inferno

1968 | Western

Italië 1968. Western van Giovanni Fago. Met o.a. George Hilton, Paolo Goslino en Claudie Lange.

Hilton speelt Django, die zich ditmaal aan de zijde van een pastoor schaart. Hij kiest partij tegen een rijke grondbezitter die bijna alles in de omgeving heeft opgekocht en die nu het laatste stuk wil. Doden vallen er genoeg, maar het scenario van Anton G. Borghesi heeft weinig om het lijf.

Per centomila dollari t'ammazzo

1967 | Western

Italië 1967. Western van Giovanni Fago. Met o.a. Gary (Gianni) Hudson (Garko), Claudio Camaso, Claudie Lange, Piero Lulli en Fernando Sancho.

Een revolverheld wil wraak nemen op zijn halfbroer omdat die zijn vader heeft vermoord. Garko bedient zich ineens van een schuilnaam. Op video-uitgaven in Duitsland staat als regisseur van deze harde western Romolo Guerrieri vermeld, maar dat is fout.