Anne Sewitsky

Regisseur

Anne Sewitsky is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Sonja: The White Swan

2018 | Biografie, Drama, Historische film

Noorwegen 2018. Biografie van Anne Sewitsky. Met o.a. Ine Marie Wilmann, Valene Kane, Eldar Skar, Anders Mordal en Anneke von der Lippe.

Waargebeurd verhaal over de Noorse Sonja Henie, één van de grootste kunstschaatssters ter wereld. Ze won vele prijzen, vertrok naar Hollywood en behoorde tot een van de rijkste vrouwen ter wereld. Als het financieel slecht gaat verandert ze van een inspirerende en gefocuste sportster in een keiharde zakenvrouw.

Superechte liefde

2011 | Jeugdfilm

Noorwegen 2011. Jeugdfilm van Anne Sewitsky. Met o.a. Maria Annette Tanderød Berglyd, Otto Garli, Aurora Bach Rodal en Vilde Fredriksen Verlo.

Anne is tien jaar en vindt het stom dat iedereen de hele tijd over liefde praat. Totdat ze Jørgen ontmoet en voor het eerst in haar leven verliefd raakt. Twee dingen zijn daarbij nog belangrijk te vermelden: Jørgen woont in een huis met een geest, en Anne krijgt op het liefdespad concurrentie van het populairste meisje van de klas, tevens model. Goedmoedige Noorse jeugdfilm heeft leuke acteurs en prettig weinig pretenties. Romantische komedie over (en voor) pre-teens heeft ook nog wat horrorelementen.

Happy Happy

2010 | Komedie, Drama

Noorwegen 2010. Komedie van Anne Sewitsky. Met o.a. Agnes Kittelsen, Henrik Rafaelsen, Joachim Rafaelsen, Maibritt Saerens en Ram Shihab Ebedy.

Happy Happy van debuterend regisseur Anne Sewitsky won in 2011 de World Cinema Jury Award tijdens Sundance. Terecht, want ondanks wat oneffenheden op scriptniveau is het moeilijk om niet een beetje verliefd te worden op deze tragikomedie over twee ogenschijnlijk gelukkige gezinnen in Noorwegen. Agnes Kittelsen schittert door haar mimiek en maniertjes als manische huisvrouw in schrijnende situaties. De luchtigheid waarmee de ellende gebracht wordt haalt de angel uit de pijnlijkste momenten, waardoor het drama soms tegen het karikaturale aan schuurt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anne Sewitsky op televisie komt.

Reageer