James Pierce

Acteur

James Pierce is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Flash Gordon

1936 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1936. Sciencefiction van Frederick Stephani. Met o.a. Buster Crabbe, Jean Rogers, Charles Middleton, Priscilla Lawson en John Lipson.

Serial in dertien hoofdstukken. Het was een wereldsucces, de eerste van de Flash-serials. Buster werd de `King of the Sound Serial` en razend populair. Naar de strips van Alex Raymond schreven Basil Dickey, George Plympton, Ella O`Neill en Stephani het opwindende verhaal. Flash, Dale Arden (Rogers) en Dr. Zarkov (Shannon) gaan naar de planeet Mongo wanneer de aarde vernietigd dreigt te worden. Ming (Middleton) is de wrede heerser die de rechtmatige heerser, Prins Barin (Alexander) verstoten heeft. De serial was schitterend gemaakt, perfect opgenomen door cameramensen Jerry Ash en Richard Fryer. Voor de indrukwekkende speciale effecten was Norman Denes verantwoordelijk. Universal bracht naast de serial een 91m filmversie uit als PERILS FROM THE PLANET MONGO - maar die is lang niet zo goed als de serial.

Timber War

1935 | Western

Verenigde Staten 1935. Western van Sam Newfield. Met o.a. Kermit Maynard, Lucille Lund, Lawrence Gray, Robert Warwick en Lloyd Ingraham.

Een met routine gemaakte houthakkerswestern met Maynard als de held en Gray als de schurk. Joseph O'Donnell schreef het scenario naar een verhaal van James Oliver Curwood.

Phantom of the Range

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van James Dugan. Met o.a. Tom Tyler, Frankie Darro, Charles McHugh, Duane Thompson en James Pierce.

Tyler als acteur die rancher McHugh helpt in een knokpartij, en daarom als cowboy een job op diens ranch krijgt. Hij wordt verliefd op diens dochter Thompson, maar dan komt actrice Zier opdraven, die beweert de vrouw van Tom te zijn. Oliver Drake bedacht het, Frank Howard Clark maakte er een scenario van maar niemand kon ervan genieten. Opgemerkt moet nog worden dat, als in de FBO-western-reeks met Tyler de jonge Darro meespeelde ook de hond Beans van de partij was. Soms heette die hond Sitting Bull.

Tarzan and the Golden Lion

1927 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1927. Avonturenfilm van John P. McGowan. Met o.a. James Pierce, Frederic Peters, Edna Murphy, D'Arcy Corrigan en Jad-Bal-Ja.

Regisseur John P. (ook wel J.P.) McGowan werd in Australi[KA3]e geboren en geldt als een van de pioniers van de cinema die ook geweldig actief was als scenarioschrijver, acteur, cameraman, etc., etc. In 1927 draaide hij een zestal films (in twee ervan deed hij niet alleen de regie maar speelde ook nog een behoorlijke rol); de eerste dat jaar was de film uit de titel. Tarzan (Pierce) gaat met zijn leeuw (Jad-Bal-Ja) achter een stel schurken aan die het nichtje van Jane, Ruth Porter (Murphy), hebben ontvoerd. Deze nog uit het tijdperk van de zwijgende film daterende rolprent is een der vele TARZAN-verfilmingen. Wat hem curieus maakt is dat de schoonzoon van de Tarzan- schepper Edgar J. Rice Burroughs en diens dochter in deze film hoofdrollen spelen. Joe Walker stond achter de camera.

Jesse James

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Lloyd Ingraham. Met o.a. Fred Thomson, Nora Lane, Montague Love, Mary Carr en James Pierce.

De start van de vier westerns die Thomson voor Paramount zou maken. Budget: $250000; gage voor Thomson $100000. Het was een uitstekend gemaakt produkt en Paramount was aanvankelijk razend enthousiast. De film bracht 1,5 miljoen dollar op! Maar een storm van verontwaardiging stak op over de film en daarmee over het hoofd van Thomson, die voor Jesse James speelde. Er waren toen nog slachtoffers van de befaamde outlaw in leven; zij namen het Thomson kwalijk dat hij Jesse voorstelde als een held, een slachtoffer van zijn omgeving. Ja, zelfs Quantrill zou een held geweest zijn! Frank Clifton schreef het; wist hij niet beter of paste het niet bij het imago van Thomson? Technisch adviseur was Jesse James Jr., de zoon van de outlaw - is het zijn schuld? Maar Thomson was de baas, het was zijn produktie. De kritiek moest hij alleen aanvaarden. Allen Siegler was de cameraman. Pierce was Frank James en Woods was Bob Ford, de moordenaar van Jesse.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer James Pierce op televisie komt.

Reageer