Jason Cope

Acteur

Jason Cope is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Dredd 3D

2012 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/India/Zuid-Afrika 2012. Sciencefiction van Pete Travis. Met o.a. Karl Urban, Lena Headey, Olivia Thirlby, Jason Cope en Rakie Ayola.

Decor is een postapocalyptische wereld waarin duisternis het enige uitzicht is in betonnen megasteden met tientallen miljoenen mensen. Omdat onafhankelijke rechtspraak een dure hobby uit het verleden is, zorgen gepantserde 'judges' voor ordehandhaving. Niet alleen voor arrestaties maar ook voor vonnis en uitvoering. Dredd is de film waar de strip recht op had: compromisloos en frontaal. Pete Travis' film verplettert elke herinnering aan die weeïge eerdere verfilming van de strip, met Sylvester Stallone in de titelrol, uit 1995. En Karl Urban moet een lintje krijgen voor Minst Egotrippende Acteur: net als in de strip doet Dredd z'n helm nooit af.

District 9

2009 | Sciencefiction, Actiefilm, Thriller, Drama

Verenigde Staten/Nieuw-Zeeland/Canada/Zuid-Afrika 2009. Sciencefiction van Neill Blomkamp. Met o.a. Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Boltt, Sylvaine Strike en John Sumner.

Buitenaardse wezens arriveren in een gigantisch ruimteschip, dat blijft hangen boven Johannesburg, Zuid-Afrika. In het schip treffen technici ontredderd rondglibberende, garnaalachtige wezens aan. Ze huisvesten in kampen lijkt een oplossing, voor de zekerheid met prikkeldraad eromheen. Verpaupering volgt. Decennia later moeten 'de garnalen' verhuizen, een operatie die wordt uitgevoerd onder leiding van de wat sullige ambtenaar Wikus Van De Merwe (Copley). Stekelige, intelligente sf levert venijnig commentaar op vreemdelingenhaat en machogedrag, waarbij blank en zwart niet worden gespaard. Oscarnominaties voor het script, de montage, de effecten en voor Beste Film.

Bunny Chow

2006 | Drama, Komedie

Zuid-Afrika 2006. Drama van John Barker. Met o.a. David Kibuuka, Angela Chow, Jason Cope, Kim Engelbrecht en Kagiso Lediga.

Een drietal beginnende stand up-komieken gaat naar een rockfestival in Oppikoppi in de aanstekelijke roadmovie Bunny Chow van de Zuid-Afrikaan John Barker. Rascisme speelt nauwelijks een rol in deze film, waarin zwart, wit en gekleurd gewoon naast elkaar leven.

op televisie
2 uitzendingen

Dredd 3D (2012) is deze week tweemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
vrijdag 02 november
SBS 9
20:30 - 22:20
dinsdag 30 oktober
Veronica
22:45 - 00:35

Reageer