Roland Kuchenbuch

Acteur

Roland Kuchenbuch is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Rückwärtslaufen kann ich auch

1990 | Familiefilm

DDDE 1990. Familiefilm van Karl Heinz Lotz. Met o.a. Peggy Langner, Vera Irrgang, Roland Kuchenbuch, Claudia Geisler en Heiko Krüler.

Kati is een spastisch meisje, dat zeer intelligent is. In overleg met de dokter besluiten vader en moeder dat ze niet naar een bijzondere school hoeft. Dit veroorzaakt uiteraard problemen, maar die worden overwoonen als de leraren en schoolkameraadjes haar uiteidelijk accepteren. De schoolleiding gooit echter roet in het eten als beginnen te zueren over formaliteiten. Een belangrijke film over het thema van de integratie van minder- validen.

Architekten, Die

1990 | Komedie, Drama

DDDE 1990. Komedie van Peter Kahane. Met o.a. Kurt Neumann, Rita Feldmeier, Uta Eisold, Ute Lubosch en Catherine Stoyan.

Architect Daniel Brenner (Naumann), inmiddels tegen de veertig, heeft zijn land, het paradijs van arbeiders en boeren onder de bezielende leiding van eerste partijsecretaris Honecker, altijd willen dienen met grote bouwprojecten, maar kwam om een of andere reden nooit aan de bak. Nu is plotseling zijn grote kans gekomen: het ontwerp van een cultureel centrum in een nieuwbouwwijk van Oost-Berlijn. Daniel ziet het groot en gaat enthousiast aan het werk om te ontdekken dat de machtige bureaucratie uit middelmatige tot weinig intelligente mensen bestaat, die zijn project reduceren tot een lucifersdoosje. Een bijna genadeloos portret van een verloren generatie en van de nomenclatura, dat niet beknot werd door de censuur, of dat door geschrokken SED-functionarissen verbannen werd naar de planken van het filmarchief. Aan de film werd begonnen toen de DDR nog bestond en toen hij gereed was, was de Berlijnse muur gevallen. Derhalve heeft deze film zijn eigen plaats in de culturele geschiedenis van Duitsland. Het scenario is van regisseur Kahane en Thomas Knauf. Het camerawerk is van Andreas Köfer en Christoph Prochnow.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roland Kuchenbuch op televisie komt.

Reageer