Félix Rotaeta

Regisseur, Acteur

Félix Rotaeta is regisseur en acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

El Placer de matar

1987 | Misdaad, Western

Spanje 1987. Misdaad van Félix Rotaeta. Met o.a. Antonio Banderas, Mathieu Carrière, Victoria Abril, Walter Vidarte en Berta Riaza.

Twee jeugdigde delinquenten uit verschillende sociale klassen doden voor hun plezier en staan elkaar naar het leven, totdat het lot hen verenigt in de vorm van een wapenstilstand die bemiddeld wordt door een intorverte wiskunde leraar, die een hekel aan vrouwen heeft. In dit zeer slechte debuut van de regisseur is toch een zekere bekwaamheid aanwezig, maar het blijft een idiote en schokerende film.

Akelarre

1984 | Historische film, Horror, Drama

Spanje 1984. Historische film van Pedro Olea. Met o.a. Silvia Munt, Mari Carrillo, Walter Vidarte, Patxi Bisquert en Iñaki Miramón.

Een inquisiteur uit Navarra in de zestiende eeuw gebruikt zijn ambt voor persoonlijke doeleinden. Deze film, typerend voor zijn tijd doet enigszins denken aan produkties als THE WITCHFINDER GENERAL of EL PROCESO DE LAS BRUJAS die niet veel opzien hebben gebaard.

Best seller

1982 | Muziek

Spanje 1982. Muziek van Iñigo Botas. Met o.a. Félix Rotaeta, Cecilia Roth en Iñaki Miramón.

Een rock-criticus besluit een bestseller te schrijven waarin hij de waarheid zal vertellen over de moord op John Lennon. Een pretentieuze en middelmatige film.

Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón

1980 | Komedie, Experimenteel

Spanje 1980. Komedie van Pedro Almodóvar. Met o.a. Carmen Maura, Félix Rotaeta, Kitti Manver, Alaska en Cecilia Roth.

Drie vrouwen uit verschillende sociale klassen en van zeer uiteenlopende leeftijd in het hedendaagse Madrid. Een soort verfilmd stripverhaal met popmuziek, waarin de leegheid wordt omgezet in een vrolijk motief. Het is het debuut van regisseur P. Almodóvar, dat even bekritiseerd als discutabel is.

Serenata a la luz de la Luna

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Carlos Jover. Met o.a. José Antonio Salgot, Jaime Sorribes, Isabel Mestres, Héctor Alterio en Félix Rotaeta.

Een typisch Catalaans stel gaat trouwen. Een satire op de Catalaanse gewoontes, waarvan de cinematografische opzet zijn weerga haast niet kent.

Que hace una chica como tú en un sitio como éste?

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Fernando Colomo. Met o.a. Carmen Maura, Félix Rotaeta, Héctor Alterio en Kitti Manver.

De ex-echtgenote van een politieman knoopt een relatie aan met een 'punk'. Deze folkloristische 'thriller', met ook nog humoristische trekjes, is absoluut rampzalig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Félix Rotaeta op televisie komt.

Reageer