Tony Burton: cast.
Er zijn 23 films gevonden.

Knockout

2000 | Actiefilm, Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 2000. Actiefilm van Lorenzo Doumani. Met o.a. Sophia-Adella Hernandez, Eduardo Yáñez, Tony Plana, Paul Winfield en William McNamara.

Magnificent Seven

1998 | Western

Verenigde Staten 1998. Western van Geoff Murphy. Met o.a. Michael Biehn, Eric Close, Ron Perlman, Dale Midkiff en Rick Worthy.

Flipping

1996 | Thriller, Drama, Film noir, Misdaad

Verenigde Staten 1996. Thriller van Gene Mitchell. Met o.a. David Amos, David Proval, Gene Mitchell, Shant Bejanian en Barry Primus.

Black Rose of Harlem

1996 | Misdaad, Romantiek, Muziek, Actiefilm

Verenigde Staten 1996. Misdaad van Fred Gallo. Met o.a. Cynda Williams, Nick Cassavetes, Bob McFarland, Garrett Morris en Arthur Roberts.

Fatal Choice

1995 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1995. Actiefilm van Jenö Hodi en Jeno Hödi. Met o.a. Gene LeBrock, Gene Mitchell, David Amos, Dennis Hayden en Sonny Landham.

Johnny Pezzoli (Mitchell) zit diep verwikkeld in een misdaadbende. De federale politie zit hen al aardig op de hielen. Johnny`s broer Bobby (LeBrock) is een undercover agent, die ontdekt dat zijn broer verstrengeld zit in het gangstermilieu. Om hem eruit te halen, riskeert hij zijn nek en belandt hij tussen twee vuren in. Het clichématige scenario van Gene Mitchell stevent zonder al te veel finesse af op de voorspelbare finale. Actiefilm rondom de held LeBrock die het moet opnemen tegen Burton als Columbus. Het camerawerk is van Blain Brown.

Cyber Tracker II

1995 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1995. Sciencefiction van Richard Pepin. Met o.a. Don 'The Dragon' Wilson, Stacie Foster, Steve Burton, Stephen Rhowe en Tony Burton.

Cyber Trackers zijn bionische mensen die niet van gewone stervelingen te onderscheiden zijn. Ze zijn onverwoestbaar en ze worden met de computer aangemaakt. Wie zo`n legertje heeft kan een gooi doen naar de wereldheerschappij. Handige make-believe van veelfilmer Pepin; wie zich in dit twee-dimensionale idee inleeft, trapt verder gretig in de rest van de banale handeling die niet veel meer is dan een aflevering uit een weinig boeiende tv-serie. Misdadige wapenhandelaar Morgan (Kessir) maakt Cyber Trackers aan en gaat daarbij zo ver dat geheimagent Eric Phillips (Wilson) en zijn vrouw Connie (Foster) een tv-journaliste, dubbelgangers hebben. U begrijpt het al: de echte Eric en Connie krijgen een hoop moeilijkheden. Nauwelijks serieus te nemen. Het acteren is stijfjes en de actie slap. Voor de onderste schap van de videotheek.

Private Obsession

1994 | Thriller

Verenigde Staten 1994. Thriller van Lee Frost. Met o.a. Michael Christian, Shannon Whirry, Bo Svenson, Rip Taylor en Tony Burton.

De ambitieuze en mooie Emanuelle Griffith leeft in een wereld van politiek en macht. Ze heeft haar eigen loopbaan helemaal uitgestippeld; ze wil zo snel mogelijk de top zien te bereiken, geen nood als hierbij enige seks aan te pas komt. Het scenario is luchtig en bevat idioot dialoog en ongeloofwaardige situaties, maar het zit hecht in elkaar en is best intigrerend, al is het wel voorspelbaar. Ook bekend als WATCH ME.

Absent without Leave

1992 | Drama, Oorlogsfilm

Nieuw-Zeeland​/​​Verenigde Staten 1992. Drama van John Laing. Met o.a. Craig McLachlan, Katrina Hobbs, Judie Douglass, Tony Barry en Ken Blackburn.

Nieuw-Zeeland, 1942. De troepen maken zich gereed om te strijden tegen het Japanse leger. McLachlan hoort dat zijn echtgenote Hobbs een miskraam heeft gehad. Bovendien is ze niet gelukkig bij zijn tante waar ze onderdak kreeg. De dag voordat hij met zijn eenheid naar het front moet, deserteert hij. Samen met zijn vrouw gaat hij naar Auckland waar haar vader woont. McLachlan wordt herkend en gearresteerd. Hij krijgt zestig dagen strafkamp. Teder liefdesverhaal in oorlogstijd. Voor hem gaat liefde boven alles, maar dat is niet de opvatting van het leger. Zijn emotionele dilemma brengt hem dan ook in moeilijkheden. Goed gespeeld door beide hoofdrolspelers. Het voorspelbare en niet bijster originele scenario is van James Edwards en Graeme Tetley. Nostalgische fotografie van Allen Guilford.

Rocky V

1990 | Drama, Sportfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Drama van John G. Avildsen. Met o.a. Sylvester Stallone, Talia Shire, Tommy Morrison, Burgess Meredith en Sage Stallone.

Avildsen en scenarist/acteur Stallone boorden in 1976 tezamen de goudader genaamd Rocky aan. Pas voor de vijfde en laatste Rocky werkten ze weer samen. Niet toevallig dus dat deze aflevering de op een na beste is. Na veel over-the-top gevechten en sentimenten in de vorige delen maakt Rocky weer contact met gewone mensen en gewone gevoelens. Rocky heeft een hersenaandoening door teveel klappen, toont zich een slechte vader en stort zich op het coachen van heethoofd Tommy Gunn (echte bokser Morrison).

You Ruined My Life

1987 | Komedie, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1987. Komedie van David Ashwell en David Ashell. Met o.a. Soleil Moon Frey, Paul Reiser, Mimi Rogers, Allen Garfield en Tony Burton.

Een onstuimig kind, opgegroeid op de Strip in Las Vegas, ontvlucht de greep van haar dominerende tante door een onwaarschijnlijke vriendschap met een onorthodoxe wiskundeleraar. Opgeklopt schuim van Disney, met in de hoofdrol Punky Brewster, bekend van tv. Scenario van Robin Swicord.

Oceans of Fire

1986 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Avonturenfilm van Steve Carver. Met o.a. Gregory Harrison, Billy Dee Williams, David Carradine, Cynthia Sikes en Ken Norton.

Weer eens spanningen tussen bemanningsleden op een boorplatform, ditmaal zonder Richard Arlen en Chester Morris. Ach, het is nooit weg...

Rocky IV

1985 | Sportfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1985. Sportfilm van Sylvester Stallone. Met o.a. Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Carl Weathers, Talia Shire en Burt Young.

Nadat Rocky (Stallone) in de eerste drie delen Amerikaanse boksers versloeg neemt zijn oude vriend en tegenstander Apollo Creed (Weathers) het op tegen de Russische Ivan Drago (Lundgren). Creed verliest en wordt - heel onsportief - zelfs doodgeslagen. Rocky gaat op wraakexpeditie naar de Sovjet-Unie. Terwijl Drago door het Rode Leger met allerlei hightech apparatuur wordt getraind rent Rocky door de kniediepe sneeuw, tilt boomstammen en trekt boerenwagens. De Rocky-formule wordt ditmaal overgoten met een smeuïge nationalistische Koude-Oorlogssaus, die vooral op het einde zo over the top is dat de irritatie plaatsmaakt voor een glimlach.

Heart of A Champion: The Ray Mancini Story

1985 | Sportfilm, Biografie

Verenigde Staten 1985. Sportfilm van Richard Michaels. Met o.a. Robert Blake, Dough McKeon, Mariclare Costello, Tony Burton en Ray Buktenica.

In zijn jonge jaren was Lenny Mancini (Blake) een veelbelovend bokser, die als een menselijke tornado zijn tegenstrever kon vellen. In de pers kreeg hij de bijnaam `Boem Boem`. WO II maakte echter een einde aan zijn carri[KA2]ere en vandaag is hij een menselijk wrak. Wat hem echter het meest dwarszit is dat hij nooit het Wereldkampioenschap heeft kunnen boksen. Zijn jongste zoon Ray (McKeon) wil zijn droom waarmaken. De zoveelste boksfilm, die bovendien meer dan toevallig op de oorspronkelijke ROCKY lijkt. Sylvester Stallone was trouwens niet enkel uitvoerend producent van deze film, maar hij regisseerde tevens de boksscènes. Enkel voor de fervente liefhebbers. Scenario werd geschreven door Dennis Nemec, die zich baseerde op de autobiografie van Ray Mancini. Jan de Bont fungeerde als cameraman.

Heart Of A Champion: The Ray Mancini St

1985 |

1985. Richard Michaels. Met o.a. Ray Buktenica, Tony Burton, Doug McKean, Robert Blake en Mariclaire Costello.

In zijn jonge jaren was Lenny Mancini (Blake) een veelbelovend bokser, die als een menselijke tornado zijn tegenstrever kon vellen. In de pers kreeg hij de bijnaam `Boem Boem`. WO II maakte echter een einde aan zijn carri[KA2]ere en vandaag is hij een menselijk wrak. Wat hem echter het meest dwarszit is dat hij nooit het Wereldkampioenschap heeft kunnen boksen. Zijn jongste zoon Ray (McKeon) wil zijn droom waarmaken. De zoveelste boksfilm, die bovendien meer dan toevallig op de oorspronkelijke ROCKY lijkt. Sylvester Stallone was trouwens niet enkel uitvoerend producent van deze film, maar hij regisseerde tevens de boksscènes. Enkel voor de fervente liefhebbers. Scenario werd geschreven door Dennis Nemec, die zich baseerde op de autobiografie van Ray Mancini. Jan de Bont fungeerde als cameraman.

Happy

1983 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1983. Drama van Lee Philips. Met o.a. Dom DeLuise, Dee Wallace, Henry Silva, Jack Gilford en Tony Burton.

Bolle DeLuise gaat in deze film op de dramatische toer als een tv-clown met pech die betrokken raakt in de liquidatie van een bende en dan zelf de revolverheld opspoort wanneer de politie de zaak verknoeit.

Rocky III

1982 | Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1982. Sportfilm van Sylvester Stallone. Met o.a. Tony Burton, Mr. T, Al Silvani, Hulk Hogan en Talia Shire.

In dit tweede vervolg op de klassieker Rocky (1976) staat bokser Rocky Balboa eenzaam aan de top. Als wereldkampioen kan hij zijn tegenstanders uitkiezen, maar hij zou het graag rustiger aan doen. Dan wordt hij uitgedaagd door Clubber Lang , gespeeld door de breedgebouwde, graag met goud behangen Mr. T in zijn filmdebuut, die later populair zou worden met de hitserie The A-Team. Het bronzen beeld van the Italian Stallion dat in de film wordt onthuld, is nu een toeristische trekpleister in Philadelphia. Stallone is fysiek in topvorm en de band Survivor speelt het sindsdien grijsgedraaide Eye of the Tiger.

The Shining

1980 | Horror, Thriller, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1980. Horror van Stanley Kubrick. Met o.a. Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd, Scatman Crothers en Barry Nelson.

Schrijver (Nicholson) omhelst het aanbod in de winter op een afgelegen hotel in Colorado te passen. Hij denkt zo in alle rust te kunnen werken, maar dat pakt anders uit: hij heeft nog geen letter op papier of hij begint zijn verstand te verliezen. IJzersterke Stephen King-verfilming (niet in de laatste plaats door Nicholsons geweldige spel), destijds niet onverdeeld enthousiast ontvangen, bereikte later cultstatus. Let op de schitterende openingsbeelden en de sequenties waarin de camera op driewieler-hoogte het telepathisch begaafde zoontje volgt, dat op eigen houtje het verlaten hotel verkent.

Scared Straight: Another Story

1980 | Misdaad

Verenigde Staten 1980. Misdaad van Richard Michaels. Met o.a. Cliff De Young, Stan Shaw, Terri Nunn, Randy Brooks en Tony Burton.

Fictieverhaal, gebaseerd op de opzienbarende tv-documentaire over het nut van gevangenen-praatgroepen om de misdaad onder de jeugd terug te dringen. Rauw, realistisch en nogal eerlijk, met volwassen taalgebruik.

Inside Moves

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Richard Donner. Met o.a. John Savage, David Morse, Diana Scarwid, Amy Wright en Tony Burton.

Savage is mank geworden tijdens een mislukte zelfmoordpoging. In Max`s bar, een ontmoetingsplaats voor gehandicapten, treft hij personen van allerlei slag, die ondanks hun handicap in het leven geloven en die zelfs een zeer positieve levenshouding hebben. Ze vormen een hechte groep, die elkaar niet in de steek laat. Fijngevoelige film over mensen die het niet makkelijk hebben en die toch een menswaardig bestaan weten op te bouwen. Scenaristen Valerie Curtin en Barry Levinson, die zich baseerden op een verhaal van Todd Walton, vertellen het verhaal met goed gevoel en een relativerende zin voor humor, hoewel ze de echte problemen van gehandicapten uit de weg gaan. De eerste film van Russell sinds zijn, met een Oscar bekroonde, rol in THE BEST YEARS OF OUR LIVES (1946). Laszlo Kovacs tekende voor de fotografie. Gefilmd in Panavision.

Rocky II

1979 | Drama, Sportfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1979. Drama van Sylvester Stallone. Met o.a. Sylvester Stallone, Burt Young, Talia Shire, Carl Weathers en Burgess Meredith.

In dit vervolg op de proto-Rocky uit 1976 van John G. Avildsen neemt Sylvester Stallone niet alleen de hoofdrol en het scenario maar ook de regie voor zijn rekening. Om echt te kunnen schitteren in de onvermijdelijke herkansing bij het WK zwaargewicht moet bokser Rocky Balboa eerst weer een underdog worden. Maar met steun van zijn kersverse echtgenote (het meisje uit de dierenwinkel) zal The Italian Stallion het heus wel weten te redden. Film biedt weinig nieuws ten opzichte van het origineel, maar de boksfinale - waarvoor Stallone de danspasjes schreef - is weer van grote klasse.

The Bingo Long Traveling All-Stars & Motor Kings

1976 | Komedie, Sportfilm

Verenigde Staten 1976. Komedie van John Badham. Met o.a. Billy Dee Williams, James Earl Jones, Richard Pryor, Rico Dawson en Stan Shaw.

Tot 1947 was het voor zwarte honkballers niet toegestaan om aan de reguliere competitie mee te doen, ze moesten spelen in hun eigen negro league. Regisseur Badham (Saturday Night Fever) ging er als klein jongetje graag kijken, en maakte er zijn debuutfilm over. Bingo Long (Williams), Leon Carter (Jones) en Charlie Snow (Pryor) zijn het spelen voor een habbekrats beu, zetten hun manager aan de kant en reizen met hun eigen team het land rond met een mengsel van honkbal en clownerie. Kundig gemaakte komedie.

Assault on Precinct 13

1976 | Thriller, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1976. Thriller van John Carpenter. Met o.a. Austin Stoker, Darwin Joston, Laurie Zimmer, Martin West en Tony Burton.

Deinende auto’s, bakkebaarden, polyester truitjes, bruine interieurs en schietpartijen. Niets bijzonders voor Hollywood in de jaren zeventig. Maar John Carpenters spotgoedkope Assault on Precinct 13 biedt meer: indringende synthesizer-muziek, minutieuze spanningsopbouw in parallelle verhaallijnen, duistere decors en bruut geweld. Carpenter kreeg overigens later wel spijt van een veelbesproken sterfscène. Die gebeurtenis leidt halverwege de film via knap bedachte omwegen naar de belegering van een schaars bezet politiestation door een bloeddorstige bende. Eindeloos complex, en op het eerste oog zo eenvoudig.

The Black Godfather

1975 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1975. Drama van John Evans. Met o.a. Don Chastain, Rod Perry, Damu King, Diane Sommerfield en Jimmy Witherspoon.

In de reeks 'blacksploitationfilms' deze onbeschaamde, minderwaardige B-film die het Godfatherverhaal nog eens overdoet, maar dan met een zwarte peetvader en zijn gebroed van kinderen, ooms en neven die van de misdaad leven.