Patamanadda Yukol

Editor

Patamanadda Yukol is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Ploy

2007 | Thriller, Drama

Thailand/Nederland 2007. Thriller van Pen-Ek Ratanaruang. Met o.a. Pornwut Sarasin, Lalita Panyopas, Apinya Sakuljaroensuk en Ananda Everingham.

Een man van middelbare leeftijd die in een Aziatisch hotel een platonische vriendschap aangaat met een jongvolwassen vrouw; een dromerige, melancholieke sfeer, onderkoelde humor en een loom tempo: de Thaise film Ploy heeft nogal wat overeenkomsten met Sofia Coppola's Lost in Translation. Maar Ratanaruang (6ixtynin9) voegt voldoende eigens toe, waaronder een dosis surrealisme, thrillerelementen en een aantal erotische scènes die in eigen land niet langs de keuring kwamen. Het resultaat is bij vlagen hypnotiserend. Deels geproduceerd door het Amsterdamse Fortissimo Films.

Last Life in the Universe

2003 | Komedie, Thriller, Drama, Romantiek

Thailand/Japan 2003. Komedie van Pen-Ek Ratanaruang. Met o.a. Tadanobu Asano, Sinitta Boonyasak, Yutaka Matsushige en Laila Boonyasak.

Een suïcidale ex-yakuza is gevlucht naar Thailand. Daar komt hij bij een mooi Thais meisje terecht.

Ruang talok 69

2000 | Komedie, Misdaad, Thriller, Drama

Thailand 2000. Komedie van Pen-Ek Ratanaruang. Met o.a. Lalita Panyopas, Tasanawalai Ongartittichai, Black Phomtong, Sritao en Arun Wannardbodeewong.

De 25-jarige goedogende Tum (Panyopas) is secretaresse bij een bankinstelling in Thailand. De nationale economie draait niet goed en er zijn gedwongen ontslagen. Er wordt geloot wie eruit gaat. Tum is de ongelukkige. Ze is zo gedreprimeerd dat ze er een eind aan wil maken. Ze woont in een klein appartement op nummer zes, maar het nummer zit los zodat bij het dichtdoen van de deur het gemakkelijk op negen valt. Als Tum thuiskomt, vindt zij een kartonnen doos voor de deur met stapels bankbiljetten erin. Tum vergeet haar voornemens, maar kort erop staan er twee ongure kerels voor haar deur. Ze willen het geld terug om het in te zetten bij een getrukeerde bokswedstrijd. Er ontstaat een schermutseling en de twee schurken zijn morsdood. De rest van de film wordt Tum achterna gezeten door de maffia, corrupte smerissen en haar buren om de poen. De lijken stapelen zich op in haar flatje als ze probeert aanstalten te maken om weg te komen naar Engeland. PULP FICTION op zijn Thais: het opportunisme, het geweld, het absurde plot, en de zwarte humor, maar de actie is verschrikkelijk veel trager. Tum als personage krijgt weinig gestalte en in plaats daarvan een resem van slapstickachtige gags op hele idiote en zeer onverwachte momenten, sociale kritiek en een bizarre keten van opeenvolgende gebeurtenissen. Een buitenbeentje met stijlvol camerawerk van Chankit Chamnivikaipong dat op diverse festivals in de smaak is gevallen en doet denken aan het werk van de gebroeders Coen. Het scenario is van regisseur Ratanaruang. Ook bekend als 6IXTYNIN9.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Patamanadda Yukol op televisie komt.

Reageer