Ekkehart Pollack

Cameraman

Ekkehart Pollack is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Gamer

2009 | Actiefilm, Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 2009. Actiefilm van Mark Neveldine en Brian Taylor. Met o.a. Gerard Butler, Michael C. Hall, Ludacris, John Leguizamo en Amber Valletta.

De nabije toekomst. Verveelde mensen kunnen door een technisch snufje vrijwillig hun brein laten overnemen door andere mensen, om eens even flink de beest uit te hangen. Hoogte- en dieptepunten zijn te zien op betaaltelevisie. In een nog wat duisterder variant kunnen terdoodveroordeelden de vrijheid winnen door zich te laten besturen in een bloederig schietspel. Kable (Butler) is zo'n veroordeelde. De vragen die de premisse oproept - over reality-tv en doorgeschoten sensatiezucht - worden ondergesneeuwd door scènes die lijken op een computergame waarbij je je personage niet zelf mag besturen. Nogal saai.

Non Stop - Eine Reise mit Michel Petrucciani

1995 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland 1995. Documentaire van Roger Willemsen. Met o.a. Michel Petrucciani, Stéphane Grappelli, Roy Haynes, Charles Lloyd en Charlotte Rampling.

Een reis door Amerika in het gezelschap van de Franse piano- virtuoos en componist Michel Petrucciani (1963-1999). Ondanks zijn handicap en zijn kleine gestalte groeide hij uit tot een van de meest invloedrijke jazz-musici van zijn generatie. Het is een plezier voor elke fan om hem samen te zien musiceren met mensen als Grappelli, Haynes of Lloyd. De geestige opmerkingen van de bijzonder levenslustige muzikant maken deze documentaire des te aantrekkelijker. De Duitse showmaster Willemsen interviewt Petrucciani, die onomwonden antwoordt op diens vragen. Zo krijgen we een inzicht in diens leven en in de relatie tussen zijn handicap en zijn muzikaal genie. Toch blijven de vragen erg oppervlakkig en duidelijk bestemd voor een zo breed mogelijk publiek. Maar van de muziek kan je oneindig genieten. Actrice Charlotte Rampling, die een persoonlijke vriendin was van Petrucciani, zit samen met de filmploeg in de tuin van het Californische huis van de pianist. Jochen-Carl Müller was verantwoordelijk voor de montage. Fotografie is van Ekkehart Pollack en Miljen Bobi[KA1]c. Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ekkehart Pollack op televisie komt.

Reageer