Giuseppe Pambieri

Acteur

Giuseppe Pambieri is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Prima che il gallo canti

1993 | Biografie

Italië 1993. Biografie van Mario Fogliette. Met o.a. Giuseppe Pambieri, Lia Tanzi, EnricoI Papa en Claudio Pozzi.

Cesare Pavese (Pambieri) werd in 1908 geboren in Santo Stefano Belbo, ten zuiden van Turijn bij de Franse grens. In augustus 1950 pleegde hij zelfmoord in een hotel in Turijn. In de jaren dertig werd hij veroordeeld wegens anti-fascistische activiteiten en een jaar opgesloten in Brancaleone Calabro. Ter gelegenheid van de 43e sterfdag van de schrijver heeft de Italiaanse staatstelevisie RAI deze tv-film gemaakt, die hoofdzakelijk gaat over de tijd die Pavese in de gevangenis doorbracht. Er is veel aandacht aan besteed en er wordt goed gespeeld, maar het geheel is zo langzaam dat je erbij in slaap valt.

La Morte è di moda

1989 | Mysterie, Thriller

Italië 1989. Mysterie van Bruno Gaburro. Met o.a. Anthony Franciosa, Miles O'Keeffe, Teresa Leopardi, Luigi Montini en Marina Giulia Cavalli.

Na een modeshow neemt een beroemde mannequin afscheid van haar vrienden en verdwijnt uit de glinsterende omgeving in de duistere nacht, die zwaar is van de sporen van een naderend onheil. Na een plotseling ongeval ontwaakt ze in een ziekenhuis waar ze op onsamenhange wijze ijlt over een moord, waarvan zij door toeval de getuige is, maar de moord was dertig jaar er voor gebeurd. Hoewel het hier om een mysterieverhaal gaat dat boven de middelmaat uitsteekt, wordt de film echter verknoeid door het slechte spel en de zwakke regie.

I miei primi 40 anni

1987 | Biografie, Erotiek

Italië 1987. Biografie van Carlo Vanzina. Met o.a. Carol Alt, Elliott Gould, Jean Rochefort, Pierre Cosso en Giuseppe Pambieri.

Deze film, gebaseerd op de scandaleuze autobiografie van Marina Ripa Di Meana, is een verspilling. De mooie Alt speelt Marina die als mode-ontwerpster het geluk en de liefde in de wereld van de jetset achternajaagt. Als Marina vanwege haar seksuele avontuurtjes (tussen 1960 en 1980) met rijke jetsetters geen beroemde Italiaanse was geweest, zou deze film nooit gemaakt zijn. Zonde van de acteurs. Het script (geschreven door Enrico en Carlo Vanzina) en de regie zijn beneden de maat. Het laatste filmoptreden van Capucine, die in 1990 overleed.

Il Conte Tacchia

1982 | Komedie, Historische film

Italië 1982. Komedie van Sergio Corbucci. Met o.a. Enrico Montesano, Vittorio Gassman, Zoë Chauveau, Paolo Panelli en Giuseppe Pambieri.

Een Romeinse timmerman heeft in 1910 vriendschap gesloten met een berooide oude aristocraat. Hij gaat geloven dat hij diens bastaardzoon is. De Romeinse adel neemt hem in de maling, totdat hij een duel met een Franse degenheld wint en door koning Umberto tot graaf wordt gemaakt. De uitbundige komedie-interpretatie van het historisch materiaal kreeg een zorgvuldige visuele reconstructie die schril contrasteert met de anachronistische grappen. Een ongewoon subtiele rol van komiek Montesano, die een sterke Gassman als de nog vitale prinselijke zuiplap aan zijn zijde heeft.

Il Mondo dei sensi de Emy Wong

1976 | Erotiek

Italië 1976. Erotiek van Adalberto Albertini. Met o.a. Chai Lee, Giuseppe Pambieri, Ilona Staller, Rik Battaglia en Claudio Giogi.

Een piloot wordt in Hong Kong het slachtoffer van een brutale aanranding en belandt in het ziekenhuis. Daar wordt hij verliefd op de mooie dokteres Emy Wong, maar hun relatie wordt verstoord door de jaloerse Helga, een vroegere vriendin van de piloot. Vervelende softporno waarin stuntelige blootscènes worden afgewisseld met eindeloze toeristische beelden van Hong Kong. Albertini regisseerde als Albert Thomas en de film is beter bekend als YELLOW EMANUELLE. Ook dat nog.

Il Lupo dei mari

1975 | Avonturenfilm

Italië 1975. Avonturenfilm van Giuseppe Vari. Met o.a. Chuck Connors, Giuseppe Pambieri, Barbara Bach, Rik Battaglia en Tisso Ferrara.

Een nieuwe verfilming van Jack Londons roman [KL]The Sea Wolf[KLE] (1904), het klassieke epos van de zee, waarin de auteur een schets beoogt te geven van de Nietzscheaanse supermens. Deze onderlaag ontbreekt natuurlijk in deze Italiaanse avonturenfilm, die beperkt blijft tot actie, romantiek en knallende vechtpartijen. Toch geeft de film prima vermaak. USA-titel: LARSEN, THE WOLF OF THE SEVEN SEAS.

La polizia è al servizio...

1973 | Misdaad

Italië 1973. Misdaad van Romolo Guerrieri. Met o.a. Giuseppe Pambieri, Enrico Maria Salerno, John Steiner, Daniel Gélin en Venantino Venantini.

Een film met een overdaad aan verhaallijnen, zowel de bestrijding van de mafia, de generatiekloof als de corruptie bij de politie spelen een rol. Het resultaat is nogal verwarrend, maar er zijn enige aardige actiescènes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Giuseppe Pambieri op televisie komt.

Reageer