Eusebio Fernández Ardavín

Regisseur

Eusebio Fernández Ardavín is regisseur.
Er zijn 14 films gevonden.

Llegaron dos hombres

1958 | Avonturenfilm

Zweden/Spanje 1958. Avonturenfilm van Anne Mattasson en Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Francisco Rabal, Ulla Jacobson, Christian Marquand en Ana Esmeralda.

Twee gevaarlijke deserteurs komen in een dorpje aan en nemen de onderwijzeres in gijzeling. Een ongetwijfeld curieuze co-produktie en tevens de laatste film van de regisseur Eusebio Fernández Ardavín.

Neutralidad

1949 | Oorlogsfilm

Spanje 1949. Oorlogsfilm van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Adriana Bonetti, Jorge Mistral, Jesús Tordesillas en Manuel Luna.

De avonturen van het Spaanse schip 'Magallanes' op zijn weg naar Amerika in 1944. Een belachelijke film die zo de discutabele 'neutraliteit' van Spanje tijdens de Tweede Wereldoorlog tracht aan te tonen.

La Dama del armiño

1947 | Avonturenfilm, Romantiek

Spanje 1947. Avonturenfilm van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Jorge Mistral, Lina Yegros, Julia Lajos en Eduardo Fajardo.

In de middeleeuwen wordt een jonge jood in Toledo verliefd op de dochter van de legendarische schilder El Greco. Een sympatieke en schilderachtige film, hoewel als geheel weinig geslaagd.

El Doncel de la reina

1946 | Historische film, Biografie

Spanje 1946. Historische film van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Carlos Muñoz, Mari Carrillo, Manuel Luna en Paquita Ives.

De lotgevallen van de page van de katholieke koningen. Een biografisch-historische film die tot doel heeft de katholieke leer te verdedigen en gespeend van elke kwaliteit.

Forja de almas

1943 | Biografie

Spanje 1943. Biografie van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Alberto Romea, Antoñita Colomé en Raúl Cancio.

Het leven van vader Andrés Manjón, stichter van de Avemaría-scholen. Het klassieke didactische knoeiwerk uit het naoorlogse Spanje.

El Abanderado

1943 | Oorlogsfilm

Spanje 1943. Oorlogsfilm van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Alfredo Mayo, Isabel de Pomés, Mercedes Vecino en José Nieto.

De film toont de dappere daden van een held uit de Spaanse Vrijheidsoorlog. Dit is een echte patriottische lofrede uit het naoorlogse Spanje, met in de hoofdrol de meest karakteristieke filmacteur uit de Franco-tijd, wijlen Alfredo Mayo.

La Rueda de la vida

1942 | Romantiek

Spanje 1942. Romantiek van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Antoñita Colom[KA6]e, Gabriel Algara en Pedro Barreto.

De liefdesgeschiedenis tussen een beroemde zangster en een componist. Een film zoals vele anderen.

Unos Pasos de mujer

1941 | Drama

Spanje 1941. Drama van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Lina Yegros, Fernando Fernández de Córdoba en Raúl Rodríguez.

Een jonge dame gaat in een vissersdorp werken en roept binnen korte tijd allerlei hartstochten op onder de ruwe bonken. Een waardeloze film.

Tierra y cielo

1941 | Romantiek

Spanje 1941. Romantiek van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Armando Calvo, Maruchi Fresno en Eloisa Muro.

Een jonge schilderes wordt verliefd op een jongeman met een slechte reputatie. Zeer zwak.

La Marquesona

1940 | Musical

Spanje 1940. Musical van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Pastora Imperio, Luchy Soto, Jesús Tordesillas en Mari de Río.

De ondergang en de herrijzenis van een beroemde vedette van de flamenco op middelbare leeftijd. Een van de meest populaire folkloristische films uit de Spaanse cinema.

La Florista de la reina

1940 | Drama

Spanje 1940. Drama van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. María Guerrero, Alfredo Mayo, Ana Mariscal en Jesús Tordesillas.

In het Madrid van de 19e eeuw laat een jonge auteur zijn vrouw, een eenvoudige bloemenverkoopster, in de steek om ervandoor te gaan met de belangrijkste actrice... Het stereotiepe stichtelijke melodrama.

En busca de una canción

1937 | Romantiek

Spanje 1937. Romantiek van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Ricardo Núñez, Luchy Soto, Polita Bedróas en Enrique Aguilera.

Een componist zonder inspiratie kan pas weer muziek schrijven nadat hij verliefd is geraakt. Een zeer middelmatige film.

La Reina mora

1934 | Muziek, Komedie

Spanje 1934. Muziek van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Raquel Rodrigo, María Ariel en Pedro Terol.

Twee jongens staan tegenover elkaar vanwege een meisje dat de bijnaam ' de Koningin' draagt. Eén van de meest populaire 'Zarzuelas' van het republikeinse Spanje, die ook als film behoorlijk geslaagd genoemd kan worden.

Agua en el suelo

1933 | Drama

Spanje 1933. Drama van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Maruchi Fresno, Luis Peña, José Calle en Nicolás Navarro.

Er wordt lasterpraat in omloop gebracht over een priester die een verhouding zou hebben met een vrouw uit zijn parochie. Deze populaire liefdestragedie uit de dertiger jaren is bewerkt naar een verhaal van de gebroeders Alvarez Quintera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eusebio Fernández Ardavín op televisie komt.

Reageer