Fábio Barreto (1957) is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Bela Donna

1998 | Romantisch drama

Verenigde Staten/Brazilië 1998. Romantisch drama van Fábio Barreto. Met o.a. Natasha Henstridge, Eduardo Moscovis, Andrew McCarthy, Odilon Wagner en Sophie Ward.

In de tweede helft van de jaren 1930 gaat een Britse ingenieur, Frank, met zijn oogverblindende vrouw Donna naar Brazilië vanwege het opkomende fascisme in Europa. Terwijl Frank naar olie boort, verveelt Donna zich totdat ze de knappe visser Nô ontmoet en een affaire begint die ze nauwelijks geheim houden. Als Frank er lucht van krijgt, engageert hij een potige jongen, die Nô eens flink de stuipen op het lijf moet jagen.

O quatrilho

1995 | Romantiek

Brazilië 1995. Romantiek van Fábio Barreto. Met o.a. Gloria Pires, Patricia Pillar, Bruno Campos, Alexandre Paternost en Gianfrancesco Guarnieri.

Charmante sage over de liefdes en levens van Italiaanse immigranten in Brazili[KA3]e, beginnend rond 1910. Centraal staan twee jonge koppels: Teresa (Pillar) en Angelo (Paternost) naast Pierina (Pires) en Massimo (Campos). Tijdens hun dagelijkse strijd om te overleven in landelijk Brazilië groeit een onverwachte passie tussen Massimo en Teresa. Snakkend naar liefde komen zij in opstand tegen culturele en familiale conventies van die tijd, laten hun resp. partners in de steek en vertrekken samen op zoek naar wat echt geluk. Titel verwijst naar bekend kaartspel quatrilho waarbij deelnemers hun partners moeten misleiden om te kunnen winnen. Scenario van Leopoldo Serran, gebaseerd op gelijknamige roman van Jose Clemente Pozenat, muziek van bekende Braziliaanse zanger-liedjesschrijver Caetano Veloso. Vierde speelfilm van Fabio Barreto, tweede zoon van bekend Braziliaans filmproducentenechtpaar Lucy & Luiz Carlos Barreto.

El juego del cuatrillo

1995 | Romantiek, Historische film, Komedie

Brazilië 1995. Romantiek van Fábio Barreto. Met o.a. Glória Pires, Patricia Pillar, Alexandre Paternost, Bruno Campos en Gianfrancesco Guarnieri.

Angelo (Paternost) laat, naar het aloude erfrecht, het familiebezit over aan zijn broer en wordt zelf pachter. Binnen de kortste tijd weet hij zich op te werken tot landeigenaar. Hij schrijft leningen uit tegen woekerintresten. Zijn vrouw Teresa (Pillar) is het beu dat haar echtgenoot steeds uithuizig is en laat een oogje vallen op Massimo (Campos), haar nieuwe - gehuwde - buurman. Angelo en Massimo worden zakenpartners en beide gezinnen komen onder een dak te wonen. De liefde van Teresa en Massimo kan hier niet lang geheim blijven. Uiteindelijk blijft er hen niets anders over dan stiekem te verdwijnen. Ondanks de tegenstand van de kerk blijven Angelo en Pierina (Pires), Massimo's echtgenote, onder hetzelfde dak wonen. De film speelt zich af in de zuidelijke staat Rio Grande do Sul rond 1925, een tijd toen ontrouw nog met de dood bestraft werd. De cuatrillo uit de titel is de naam van een in Zuid- Amerika populair kaartspel waarbij men zijn partner moet bedriegen om te kunnen winnen. De film komt traag op gang, maar halfweg heeft Barreto zijn publiek in de ban en ontstaat er een evenwicht tussen de acteurs en de historische decors. Leopoldo Serran en António Calmon baseerden hun scenario op de roman van José Clemente Pozenato. Prachtige locatiefotografie van Felix Monti.

Luzia Homen

1988 | Drama

Brazilië 1988. Drama van Fábio Barreto. Met o.a. Claudia Ohana, Thales Pan Chacón, José de Abreu en Luiza Falcao.

De familie van een vrouw werd voor haar ogen uitgemoord door een stel bandieten toen zij nog een klein meisje was, terwijl zijzelf is opgevoed door een oude cowboy. Als ze volwassen wordt, leert ze te leven als een man met het voornemen om de dood van haar ouders te wreken en daarna de streek te verlaten om de zee te zien. Overbeladen spel voor een onbeholpen en saaie film.

Rei do Rio

1985 | Drama

Brazilië 1985. Drama van Fábio Barreto. Met o.a. Nuno Leal, Maia en Nelson Xavier.

De geschiedenis van twee jongens waarvan de één tot een bende misdadigers behoort. De tijd verstrijkt en hij heeft zich gevestigd, wanneer er een andere bende opduikt, aangevoerd door zijn oude vriend, die hem in de schaduw stelt. Een middelmatige film over de jeudcriminaliteit.

India, a filha do sol

1982 | Drama, Historische film

Brazilië 1982. Drama van Fábio Barreto. Met o.a. Gloria Pires, Nuno Leal Maia, Ruy Polanah, Lutero Luiz en Pedro Paulo Rangel.

Een soldaat trekt de aandacht van een jong meisje. Ze ziet in hem niet de corrupte, harteloze en meedogenloze man die hij is. Als hij genoeg van haar heeft, vermoordt hij haar. Dit verhaal vormt de nogal ongelukkig gekozen ruggegraat voor een verder eerder nadrukkelijk maatschappij-kritisch drama over corrupte legerofficieren, uitbuiting van de Indianen en de roofbouw op de jungle. Ongetwijfeld goed bedoeld, maar ongeloofwaardig en vaak stuntelig.