Eyal Shiray

Acteur, Producer

Eyal Shiray is acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Yom Yom

1998 | Komedie, Drama

Israël/Frankrijk 1998. Komedie van Amos Gitai. Met o.a. Moshe Ivgi, Hanna Maron, Juliano Merr, Dalit Kahan en Yussuf Abu-Warda.

Moshe (Ivgi) is het resultaat van liefde tussen een Israëlische joodse (Meron) en een Palestijn (Abu Warda). Symbolisch of niet, Moshe voelt zich er niet goed bij, hij is hypochondrisch en kan slecht relaties onderhouden. Regisseur Gitaï´s verhaal is tragisch, komisch, absurd en verscheurd; net als het leven in Israel. Dat Yom yom (Dag na dag) een hoopvolle allegorie is, blijkt uit de eindscène, waarin een personage hetzelfde vredeslied zingt als Rabin zong vlak voordat hij vermoord werd. De worsteling voor vrede gaat door.

An American Citizen

1992 | Drama

Israël/Verenigde Staten 1992. Drama van Aitan Green en Eitan Green. Met o.a. Guy Garner, Etchu Avital, Ava Haddad, Hayeem Banai en David Baruch.

Schuchtere Amerikaanse prof basketbalspeler Michael Peterson (Garner) komt door een transfer in Israel terecht. Hij moet er het team van een kleine plaats coachen. Men ontvangt hem niet bepaald met open armen. Journalist Yoel (Avital) doopt zijn pen in de azijn en schrijft een zuur stukje over de ongewenste Amerikaanse invloed op de sport in Israel. Toch vraagt Yoel hem om een interview. Na een wat moeilijke start groeit tussen beiden een hechte vriendschap. Ze leren elkaars culturele achtergrond kennen en respecteren. Dan laat de sponsor de club in de steek en samen met Yoel, zijn zus Rachel (Hadda) lukt het Michael de vereniging voor de ondergang te redden. De sport is slechts een excuus om een beeld te geven van twee verschillende culturen waardoor een speciale band tussen een Amerikaan en een Israëliër ontstaat. De handeling is traag, het duurt daardoor allemaal te lang. Door zichtbaar geldgebrek moet de film aan overtuigingskracht inboeten, maar er gaat warmte en sympathie vanuit. Regisseur Green schreef zelf het scenario. Achter de camera stond Danny Sne'or.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eyal Shiray op televisie komt.

Reageer