Ewa Szykulska

Acteur

Ewa Szykulska is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Touch Me

2003 | Drama

Polen 2003. Drama van Ewa Stankiewicz en Anna Jadowska. Met o.a. Ewa Szykulska, Sylwester Jakimow, Piotr Miazga, Iza Nowakowska en Anna Bielecka.

Pantarej

1988 | Drama

Polen 1988. Drama van Krzysztof Sowinski. Met o.a. Pawel Krolikowski, Tomass Kepinski, Zbigniew Bielski, Miroslawa Marcheluk en Bronislaw Pawlik.

Een sterke en onconventionele film over een jonge drugsverslaafde die de bijnaam Pantarey draagt. Samen met een makker steelt hij drugs uit een ziekenhuis en voor een tijdje vindt hij onderdak in een afkickcentrum voor jongeren. Als hij zijn buit probeert te verkopen wordt Pantarey per ongeluk door een auto overreden. Ondanks de vele tragische gebeurtenissen is de film nooit prekerig of moralistisch. Hij geeft daarentegen een pessimistisch beeld van een onverschillige maatschappij, onbekwame docenten en een inefficiënte politie.

Pie[KA1]c kobiet na tle morza

1987 | Drama, Oorlogsfilm

Polen/Bulgarije 1987. Drama van Wladyslaw Ikonomow. Met o.a. Ewa Szykulska, Wieslawa Mazurkiewicz, Mariola Krysinska, Ewa Salacka en Alicja Jachiewicz.

Bulgarije 1941. Vijf Poolse vrouwen van verschillende sociale achtergrond worden in een kleine haven aan de Zwarte Zee geïnterneerd. Zij weigeren te collaboreren met de Duitsers en zijn betrokken bij het Bulgaarse verzet. Er volgt een tragedie. Slechts drie van hen weten met een joods kind uit een brandend huis te ontkomen. De vijf goede actrices kunnen helaas dit onwaarschijnlijke oorlogsverhaal niet geloofwaardig maken.

Va Bank II czyli riposta

1985 | Komedie, Misdaad

Polen 1985. Komedie van Juliusz Machulski. Met o.a. Jan Machulski, Leonard Pietraszak, Witold Pyrkosz, Jacek Chmielnik en Krzystof Kiersznowski.

Een komische thriller en intelligent vervolg op de succesfilm VABANK uit 1981, door hetzelfde team. De misdadige bankier Kramer ontsnapt uit de gevangenis om zich te wreken op de voormalige safe-kraker Kwinto, maar hij faalt. Kramer wordt te grazen genomen met behulp van een vervalste Pools/Duitse grenspas. In tegenstelling tot het eerst deel leunt deze film niet op THE STING.

Nadzór

1984 | Drama

Polen 1984. Drama van Wiesław Saniewski. Met o.a. Ewa Błaszczyk, Teresa Sawicka, Grazyna Szapołowska, Ewa Szykulska en Gabriela Kownacka.

Een sterk gevangenisdrama, ook bekend onder de titel UNTER AUFSICHT, waarin echo's doorklinken van de politieke gebeurtenissen in Polen van 1968 en 1970. Klara zit een levenslange gevangenisstraf uit voor verduistering maar wanneer ze zwanger wordt, besluit ze toch het kind te houden. Dankzij een nieuwe wet wordt ze voorwaardelijk vrijgelaten om haar dochter te bezoeken. Maar ze moet zich onderwerpen aan de 'sociale opvoeding' van gevangenbewaarster Kinga. Door het controversiële thema werd dit debuut van ex-criticus Wiesław Saniewski algemeen onderwerp van gesprek.

Kamienne tablice

1984 | Romantiek

Polen 1984. Romantiek van Ewa Petelska en Czeslaw Petelska. Met o.a. Krzsztof Chamiec, Laura Lacz, Ewa Szykulska, Janusz Klosinski en Witold Pyrkosz.

Een mengeling van liefde en politiek in de exotische omlijsting van de Poolse ambassade in New Delhi, India, waar het nieuws over de gebeurtenissen van 1956 in Polen en over het Stalinistische tijdperk verwarring sticht. De spanning ten gevolge van de politieke situatie is uiteindelijk de oorzaak van het stuklopen van de uiterst ongelukkige verhouding tussen de Australische arts Margit en Jan, de culturele attaché die zich zorgen maakt over het lot van zijn vrouw en kinderen in Polen. Een logge bewerking van de uit 1966 stammende bestseller van Wojciech Zukrowski.

Dwadeset i tchetiri tchasa dyshd

1983 | Drama

Bulgarije 1983. Drama van Vladislav Ikonomov. Met o.a. Ewa Szykulska, Stefan Danailov, Stefan Mavrodiyev, Nikola Dadov en Velio Goranov.

Een redelijke en soms ontroerende verfilming van twee verhalen van Yordan Yovkov, die bekend staat als de 'Bulgaarse Tsjechov'. Elisa, een mooie circusartieste, houdt een feestje met vier mannen: een ruwe legerofficier, een gedesillusioneerde leraar, een eccentrieke goochelaar en een verveelde chirurg. Al gauw krijgen de zwartgalligheid van de Balkan en de alcohol de overhand, wat resulteert in een gewelddadig conflict. Harde maar stijlvolle film met een ongelooflijke bezetting, aangevoerd door de Poolse actrice Szykulska.

Don Juan, Karl-Liebknechtstrasse 78

1980 | Drama

DDDE 1980. Drama van Siegfried Kühn. Met o.a. Hilmar Thate, Beata Tyszkiewicz, Ewa Szykulska en Helmut Strassburger.

Een verrassend volwassen speelfilm uit de DDR met gaaf spelende actrices over een operaregisseur die in een provinciestadje Mozart's opera Don Juan komt instuderen, waarbij zowel de alt als de sopraan, elk op hun eigen wijze, om zijn gunst vechten. Een uiterst boeiende blik achter de coulissen van de operawereld.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ewa Szykulska op televisie komt.

Reageer