Bill E. Burk

Acteur

Bill E. Burk is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Burger and The King

1996 | Documentaire, Biografie, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1996. Documentaire van Anthony Wall. Met o.a. Roy Turner, Becky Martin, Annie Presley, John Allen Cook en Jean Sims.

De biografie van Elvis aan de hand van zijn eetgewoonten. Hij werd in 1935, temidden van de crisis, geboren in Tupelo in een periode dat men alles wilde eten wat een ander niet opat. Iedereen was arm in de streek, ook de ouders van Elvis. Toen hij later in Lauderdale woonde ging hij goedkoop en vetrijk eten. Zijn lievelingsgerecht was een cheeseburger, zelfs toen hij rijk en beroemd was. Na de dood van zijn moeder werd het nog erger. Hij vroeg zijn kokkin Mary Jenkins om de meest vreemde combinaties, maar het hoogtepunt werd bereikt toen hij in de diner van Buck en Cyndy Scott Fool's Gold leerde kennen, een sandwich ter grootte van een Frans brood met genoeg calorie├źn om een olifant in leven te houden. Deze 'snack', samen met de vele pillen die hij slikte, was de oorzaak van zijn dood volgens Elvis' lijfarts George Nichopoulos. Gemaakt in opdracht van de BBC kan men regisseur/scenarist Anthony Wall, die zich baseerde op het boek Life And Cuisine Of Elvis Presley van David Adler, toch niet helemaal vrijpleiten van sensatiezucht, ook al laat hij een hele reeks mensen aan het woord die Elvis persoonlijk gekend hebben, w.o. zijn groottante Annie, zijn stiefbroer Billy Stanley en zijn vriend Lamar Fike. Objectief is de documentaire zeker niet en de erfgenamen van Elvis hebben dan ook tevergeefs getracht de uitzending te verhinderen. De montage is van Cliff West. Mike Coles, Bob Perrin, Richard Numeroff en Richard Terry filmden het nieuwe materiaal. Ook bekend als THE LIFE & CUISINE OF ELVIS PRESLEY.

Elvis For Ever

1996 | Documentaire, Muziek

Duitsland 1996. Documentaire van Janusz Plo[KA1]nski. Met o.a. Larry Geller, Vernon Chadwick, Paul McCloud, Elvis Aaron Presley McCloud en Bill E. Burk.

Toen in 1977 de legende stierf werd de mythe Elvis Presley geboren. In zijn film maakt regisseur/scenarist Plo[KA1]nski een balans op van de vele vormen van Elvis-adoratie. Verschillende manifestaties worden door de fans gezien als tekens van de King en de imitators van Elvis beschouwen ze als priesters van zijn kerk. Jaarlijks bezoeken duizenden de 'heilige plaats' Graceland en dan zijn er nog de geflipte volgelingen van de First Presleytarian Church of Elvis the Divine. Er worden missen aan hem opgedragen en soms worden dit echte pelgrimages. Sommige fans, zoals Paul McCloud, gaan zo ver hun huis om te vormen tot een Elvis-mausoleum en zijn zoon liet hij dopen als Elvis Aaron Presley McCloud. Plo[KA1]nski toont hoe ver de waanzin van deze oververhitte fans kan gaan en hij laat er zelfs enkele aan het woord. Het geheel blijft echter ruim oppervlakkig. Elvis is te horen met songs als 'Peace In The Valley', 'In The Ghetto' en 'How Great Thou Art'. Voor fotografie en montage tekende Dan Navoveanu.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bill E. Burk op televisie komt.

Reageer