Hans Stüwe: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Die Frau des Botschafters

1955 | Drama, Romantiek

Duitsland 1955. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Antje Weisgerber, Hans Stüwe, Ingrid Andree, Paul Hubschmidt en Herbert Hübner.

De Duitse ambassadeur in Portugal treedt voor de tweede keer in het huwelijk met zijn aantrekkelijke secretaresse. Zijn volwassen dochter is inmiddels naar Lissabon gereisd en wordt verliefd op een charmante kunsthandelaar, die in werkelijkheid een verguisde spion is en ooit geholpen werd door de secretaresse, die hij vervolgens liet zitten. Een draak van een film, die uiterst onlogisch in elkaar gevlochten is en gebruik maakt van alle aanwezige clichés uit het handboek. Moraal van het verhaal: trouw nooit met een ondergeschikte.

Komm zurück!

1953 |

Duitsland 1953. Alfred Braun. Met o.a. Hans Stüwe, Rudolf Prack en Winnie Markus.

De Duitse ambassadeur in Portugal treedt voor de tweede keer in het huwelijk met zijn aantrekkelijke secretaresse. Zijn volwassen dochter is inmiddels naar Lissabon gereisd en wordt verliefd op een charmante kunsthandelaar, die in werkelijkheid een verguisde spion is en ooit geholpen werd door de secretaresse, die hij vervolgens liet zitten. Een draak van een film, die uiterst onlogisch in elkaar gevlochten is en gebruik maakt van alle aanwezige clichés uit het handboek. Moraal van het verhaal: trouw nooit met een ondergeschikte.

Komm zurück

1953 | Drama

Duitsland 1953. Drama van Alfred Braun. Met o.a. Winnie Markus, Rudolf Prack, Hans Stüwe, Rasma Ducat en Joachim Rake.

Jonge, ambitieuze organist Martin Larsen (Prack) wordt door zijn muziekuitgever Konrad Frisius (St[KA3]uwe) naar collega Vokrodt (Braun) in Parijs gestuurd. Hij raakt bij een diamantensmokkel betrokken, en duikt onder in het vreemdelingenlegioen om aan zijn arrestatie te ontkomen. Zijn verloofde, gymnastieklerares Sabine Viborg (Markus) laat zich ondertussen verleiden door Konrad, omdat men aanneemt dat Martin omgekomen is. Hoewel Sabine vurig van Martin hield, is zij bereid om met Konrad in het huwelijksbootje te stappen. Jaren later komt Martin weer boven water en hij wil Sabine heroveren. Zal het lukken? Een draak van een drama (scenario van Wolf Neumeister) dat bol staat van de plechtstatige, toneelmatige dialogen en met een aftandse moraal een onwaarachtig verhaal geloofwaardig tracht te maken. Bij het uitkomen al een mislukking en bijna een halve eeuw later nog altijd even onverteerbaar. Het camerawerk is van Bruno Stephan.

Ave Maria

1953 | Drama, Familiefilm, Muziek

Duitsland 1953. Drama van Alfred Braun. Met o.a. Zarah Leander, Marianne Hold, Hans Stüwe, Hans Henn en Ingrid Pan.

Een zangeres, vroeger beroemd en gevierd, moet in een nachtclub zingen, om de studie van haar dochter te betalen, die op een dure kloosterschool zit. Haar dubbelleven wordt ontdekt als de dochter wil trouwen met een rijke industrieel. Moeder offert zich op en verlaat het land. Mislukte poging om Zarah Leander na de oorlog weer in het zadel te helpen.

Grün ist die Heide

1951 | Drama, Romantiek

Duitsland 1951. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Sonja Ziemann, Hans Stüwe, Rudolf Prack, Margarete Haagen en Willy Fritsch.

Vluchteling Lüder Lüdersen is met zijn dochter Helga op een landgoed terechtgekomen, waar hij geplaagd wordt door gevoelens van heimwee. Op een gegeven moment ontdekt Helga dat haar vader aan het stropen is en raakt ze in gewetensnood, omdat ze verliefd is op de boswachter maar ook haar vader niet wil afvallen. En hiermee begon de reusachtige golf van na-oorlogse Heimat-films, alsof onze Oosterburen hun scha en schaamte wilden inhalen, wat met deze film ongegeneerd gebeurde. De failliete baron is nu (koude-oorlogstijd!) een Oost-Duitse onteigende vluchteling, en de lieve Sonja Ziemann is de suikerzoete verloofde. Kleinburgerlijkheid en valse 'Gemütlichkeit' ten top.

Der Verzauberte Tag

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Peter Pewas. Met o.a. Winnie Markus, Hans Stüwe, Ernst Waldow, Eva Maria Meineke en Hans Brausewetter.

Christine, verkoopster in een stationskiosk, is verloofd met de boekhouder Krummholz, maar ontmoet de man van haar leven. Een poëtische film die in 1944 gereed kwam. De toenmalige censuur schreef veranderingen voor die niet meer werden aangebracht. In 1951 vond de eerste vertoning plaats.

Die Söhne des Herrn Gaspary

1948 | Familiefilm, Drama

Duitsland 1948. Familiefilm van Rolf Meyer. Met o.a. Lil Dagover, Hans Stüwe, Anneliese von Eschstruth, Inge Landgut en Harald Holberg.

Alledaagse familietragedie: in het begin van het Derde Rijk verlaat een vader met zijn zoon Duitsland om een nieuw leven op te bouwen in Zwitserland. Het is de bedoeling dat zijn vrouw en zijn andere zoon na enige tijd overkomen. Maar in de wanorde van de oorlog verliezen de familieleden het contact. Als ze elkaar na vele jaren terugvinden, zijn ze dusdanig van elkaar vervreemd, dat er er niets meer te redden is.

Damals

1943 | Drama, Thriller

Duitsland 1943. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Hans Stüwe, Rossano Brazzi, Zarah Leander, Karl Martell en Hilde Körber.

Om haar dochter te beschermen laadt Vera Meiners (Leander) de schijn op zich, een moord gepleegd te hebben. Hansen ontlokt aan Leander vakkundig de ene gevoelsuitbarsting na de andere, maar het wordt op den duur een beetje te veel van het goede. Dit was Leanders laatste film in nazi-Duitsland. Ze ging niet in op Goebbels' 'verzoek' de Duitse nationaliteit aan te nemen en keerde naar haar geboorteland, Zweden, terug. Het scenario is van Peter Groll en regisseur Hansen. Het camerawerk is van Franz Weihmayr.

Der Weg ins Freie

1941 | Drama

Duitsland 1941. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Zarah Leander, Hans Stüwe, Eva Immermann, Siegfried Breuer en Hedwig Wangel.

Een zangeres oogst roem, maar in het leven en in de liefde is er maar weinig geluk voor haar weggelegd. Eén van Leanders betere rollen in een film waarin antisemitische accenten zijn te bespeuren.

Es war eine rauschende Ballnacht

1939 | Muziek, Biografie, Drama

Duitsland 1939. Muziek van Carl Froelich en Géza von Cziffra. Met o.a. Zarah Leander, Marika Rökk, Hans Stüwe, Aribert Wäscher en Fritz Rasp.

Allerlei liefdesperikelen rondom Tsjaikowsky die er maar niet uitkomt en dus, eenzaam en bedroefd, de 'Pathétique' gaat componeren. Melodrama op grote schaal en zonder een greintje bekommernis om historische feiten. Het scenario is van Geza von Cziffra, Frank Thiess, Georg Wittuhn en Jean Victor. Camerwerk van Franz Weihmayr.

Drei Väter um Anna

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Ilse Werner, Hans Stüwe, Theodor Danegger, Beppo Brem en Käthe Haack.

Drie mannen schuiven elkaar het vaderschap van een inmiddels volwassen dochter in de schoenen. Een niet bepaald fijnzinnige komedie, die het van de aardige typeringen en de fraaie buitenopnamen moet hebben.

Das Lied der Wüste

1939 | Avonturenfilm

Duitsland 1939. Avonturenfilm van Paul Martin. Met o.a. Zarah Leander, Hans Stüwe, Gustav Knuth, Friedrich Domin en Herbert Wilk.

Een Zweedse ingenieur tracht te verhinderen dat de Engelsen in Noord-Afrika zich ten koste van de Bedoeïenen verrijken. Als het uitsluitend van deze 'nonsens in de Sahara' had moeten afhangen, was Leander nooit als 'ster' de geschiedenis ingegaan! Gelukkig zingt ze ook nog een aantal liederen van Dostal, waaronder 'Heut' abend lad' ich mir die Liebe ein'.

Millionenerbschaft

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Friedl Czepa, Inge List, Hans Stüwe, Alfred Ab en Pointner.

Een stel Amerikanen probeert een Weense de erfenis van haar oom af te troggelen. Een van hen haakt op een gegeven moment af en trouwt met het meisje. Geen al te hoog tempo maar beslist smaakvol geregisseerd.

Schloß Vogelöd

1936 | Misdaad

Duitsland 1936. Misdaad van Max Obal. Met o.a. Carola Höhn, Hans Stüwe, Hans Zesch-Ballot, Käte Haack en Walter Steinbeck.

Deze film, gebaseerd op de roman van Rudolf Stratz, is een herverfilming van de gelijknamige zwijgende film uit 1921. Maar in tegenstelling tot die verfilming steekt de nieuwe hierbij magertjes af. Het volgende gebeurt: na het verdwijnen van graaf Vogel[KA3]od (Steinbeck), vermoedt de politie dat er sprake is van moord. Dat is ook zo, Vogel[KA3]od wordt tegen het einde van de film uit de sneeuw gevist. Er zijn heel wat verdachten, echtgenote (H[KA3]ohn), broer (St[KA3]uwe), tante (Haack) alsmede een jachtopziener (Hellmer). De dader is echter de compagnon van de graaf (Zesch-Ballot), die overigens al vanaf het begin de verdenking van de toeschouwer op zich heeft geladen. Terwijl de film, die in 1921 gemaakt is door de voortreffelijke regisseur F.W. Murnau, vandaag nog spannend en eng is, ontlokt de geluidsfilm uit 1936 de toeschouwer slechts een vermoeid gegaap.

Heisses Blut

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Hans Stüwe, Ursula Grabley en Paul Kemp.

Na met het raspaard 'Satan' de grote prijs gewonnen te hebben, kan de huzarenofficier Tibor von Dénes het geveilde landgoed van zijn geliefde, barones Marika von Körössy, terugkopen. Marika Rökk krijgt alle gelegenheid om haar temperament te tonen, zowel paardrijdend als de csárdás dansend!

Dich hab' ich geliebt

1929 | Drama

Duitsland 1929. Drama van Rudolf Walther-Fein en Hans Conradi. Met o.a. Mady Christians, Walter Jankuhn, Hans Stüwe, Carl Platen en Marion Conradi.

Een van de allereerste Duitse geluidsfilms: een toneelspeelster (Christians) trouwt met een arts, maar kan het theater niet vergeten. Een come-back mislukt echter, maar manlief neemt haar trouwhartig weer in zijn armen. Een oppervlakkige, rommelige film die echter een groot kassucces was.