Franz R. Friedl

Componist

Franz R. Friedl is componist.
Er zijn 8 films gevonden.

Bürgermeister Anna

1950 | Drama, Komedie

DDDE 1950. Drama van Hans Müller. Met o.a. Eva Rimski, Reinhard Kolldehoff, Edith Hanke en Lutz Moik.

In 1945 kort na afloop van WO II wordt Anna Drews (Rimski), een jonge vrouw, burgemeester van een plattelandsdorpje in de Russische zone van bezet Duitsland. Onvervaard gaat zij in tegen de gevestigde machtsstructuren van vooral corrupte hereboeren. Het scenario is van Richard Nicolas, Marieluise Steinhauer en Friedrich Wolf. Het camerawerk is van Robert Barbeske en Walter Roßkopf.

Der Ewige Jude

1940 | Misdaad

Duitsland 1940. Misdaad van Fritz Hippler.

Een documentaire waarin joden met ratten worden vergeleken. Van de anti-semitische films, die in de nazi-tijd zijn vervaardigd, is deze de meest infame. Op z'n minst was het de bedoeling, dat men na het zien ervan het vervolgen en uitroeien van mensen normaal zou gaan vinden. Daarom was het 't toppunt van hypocrisie dat overgevoelige bioscoopbezoekers werd afgeraden de laatste beelden, het ritueel slachten van dieren, niet te bekijken. Diverse versies en lengtes, die lang niet altijd 60 minuten duren.

Das Ekel

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Hans Moser, Josefina Dora, Herma Relü, Kurt Meisel en Lotte Spira-Andersen.

Moser in gevecht met de gemeente over de tram die telkens piepend voorbij zijn zaak schuurt, is een tegendraadse doorbijter, maar liefhebbers van zijn kluchtig acteerwerk waarin zijn armen niet stil kunnen blijven, komen volop aan hun trekken. Leuk spel in de bijrollen. De herverfilming van het UFA-vehikel uit 1931.

Der Blaufuchs

1938 | Musical, Komedie, Drama, Romantiek

Duitsland 1938. Musical van Viktor Tourjansky. Met o.a. Zarah Leander, Willy Birgel, Paul Hörbiger, Karl Schönböck en Rudolf Platte.

De Hongaarse vrouw van een geleerde voelt zich verwaarloosd en knoopt een verhouding aan met een vliegenier (Birgel). Leander zingt broeierig 'Kann denn Liebe Sünde sein'; Jawohl, dat kan als het een film oplevert waarin alleen Zarah's liedjes nog een beetje draaglijk zijn. Schönböck speelt een frivole operette-tenor. Karl Georg Külb bewerkte het muzikale blijspel van Ferenc Herczeg tot scenario voor de film. Achter de camera stond Franz Weihmayr.

Kater Lampe

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Veit Harlan. Met o.a. Suse Graf, Albert Lieven, Alfred Abel en Ida Wüst.

De kater Lampe, voor wie niets veilig is, moet worden afgemaakt. Veit Harlan bewees in 1936 dat hij snel en goedkoop kon werken: KATER LAMPE was een van de vier films die hij in dat jaar maakte! Goedkoop is hij beslist.

Annemarie

1936 | Drama

Duitsland 1936. Drama van Fritz Peter Buch. Met o.a. Gisela Uhlen, Viktor von Zitzewitz, Paul Bild en Margareta Schön.

Annemarie wordt tijdens WO I verliefd op een soldaat die niet lang daarna sneuvelt. De film werd geacht het sterven voor het vaderland te verheerlijken, maar mede door het indrukwekkende spel van Uhlen was de uitwerking niet zoals bedoeld.

Stützen der Gesellschaft

1935 | Drama

Duitsland 1935. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Heinrich George, Maria Krahn, Oskar Sima, Albrecht Schoenhals en Horst Teetzmann.

Een verfilming van het toneelstuk van Henrik Ibsen over een reder die zijn zoon naar zee stuurt op een ondeugdelijk schip. Interessant drama.

Schlosz Hubertus

1934 | Drama

Duitsland 1934. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Hansi Knoteck, Paul Richter en Friedrich Ulmer.

Een graaf onterft zijn kinderen omdat zij met gewoon volk omgaan, maar hij wordt gestraft als een adelaar hem de ogen uitpikt. Alsjeblieft, dit is pas drama in het heimat-genre.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Franz R. Friedl op televisie komt.

Reageer