Mario Siciliano

Regisseur

Mario Siciliano is regisseur.
Er zijn 9 films gevonden.

Las Verdes vacaciones de una familia bien

1980 | Erotiek, Komedie

Italië/Spanje 1980. Erotiek van Mario Siciliano. Met o.a. Karim Well, Raquel Evans, Giorgio Ardisson en Alfonso del Real.

Tijdens haar huwelijksfeest laat een jonge Italiaanse vrouw uit de middenklasse haar toekomstige echtgenoot in de steek. Een van de erotische 'tweesterren'-komedies met acteurs uit verschillende landen in de cast.

Scorticateli vivi

1978 | Actiefilm

Italië 1978. Actiefilm van Mario Siciliano. Met o.a. Bryan Roston, Karin Well, Mario Novelli, Thomas Kerr en Pier Luigi Giorgio.

Een jongen gaat, om zijn vriendin te behagen, achter de juwelen van zijn halfbroer aan, die als huurling in Afrika 'werkt'. Een film vol niets ontziend egoïsme, moord, verraad, discriminatie van de ergste soort, verkrachting, marteling, enzovoort. Een uitgesproken smerige film. USA/GB-titel: SKIN 'M ALIVE.

Trinità e Sartana, figli di...

1972 | Komedie, Western

Italië 1972. Komedie van Mario Siciliano. Met o.a. Robert Widmark, Harry Baird, Beatrice Pellh, Stelio Candelli en Dan May.

Twee goedgemutste gauwdieven zien zich plots omringd door huurmoordenaars, die menen dat het duo een goudtransport heeft overvallen. Deze komische spaghetti-western mikt op het succes van Barboni's TRINITY-serie en komt een heel eind. Een paar subliem in elkaar gezette saloongevechten zorgen voor prima kijkvoer. USA/GB-titel: TRINITY & SARTANA.

I Leoni di Pietroburgo

1972 | Avonturenfilm, Historische film

Italië 1972. Avonturenfilm van Mario Siciliano. Met o.a. Mark Damon, Erna Schurer, Gary Wilson, Barbara O'Neill en Carla Mancini.

Een struikrover in de Kaukasus helpt in de vorige eeuw de Moujiks in hun strijd tegen de uitbuitende adel, die zich verenigd hebben in een groep met de welluidende naam 'De Leeuwen'. Deze doorsnee avonturenfilm is op scenario-niveau interessant door een nogal pessimistisch beeld van de klassenstrijd: de held - zelf van aristocratische afkomst - geeft tenslotte de strijd op en de schurk is zo consequent in zijn nihilisme dat hij door zijn eigen klasse gedood wordt.

Alleluja e sartana figli di...dio

1972 | Komedie, Western

Duitsland/Italië 1972. Komedie van Mario Siciliano. Met o.a. Robert Widmark, Uschi Glas en Ron Ely.

Een als priester vermomde paardendief en zijn kompaan laten zich in een Texaanse stad de eerbied van de bewoners welgevallen, tot de twee een bende op het spoor komen die met criminele activiteiten de bevolking de stuipen op het lijf jaagt

Alleluja e Sartana figli di....Dio

1972 | Western

Italië/Duitsland 1972. Western van Mario Siciliano. Met o.a. Ron Ely, Robert Widmark, Uschi Glas, Angelica Ott en Dan van Husen.

Vermakelijke western waarin ex-Tarzan Ely en Widmark geestelijken spelen die de bouw van een kerk willen realiseren. Het heeft verder allemaal weinig om het lijf maar de humor overheerst de actie, en die is niet sadistisch zoals gebruikelijk. Het scenario is van Adriano Bolzoni en Kurt Nachmann. Het camerawerk is van Gino Santini.

La lunga notte dei disertori

1970 | Oorlogsfilm

Italië 1970. Oorlogsfilm van Mario Siciliano. Met o.a. Kirk Morris, Ivan Rassimov, Monica Strebel, Al Landy en Marcela Michelangeli.

Deze gebrekkige oorlogsfilm, die zich afspeelt in Noord- Afrika tijdens WO II, draait rond vier Britse soldaten die in de Sahara afdwalen van hun eenheid. De soldaten moeten het zowel tegen de Duitsers als tegen de genadeloze woestijn opnemen om te overleven. Er komen een paar goede actiescènes in voor, maar het acteerwerk en de regie zijn zwak. Scenario van Craig Siciliano.

Sette baschi rossi

1969 | Oorlogsfilm

Italië/Duitsland 1969. Oorlogsfilm van Mario Siciliano. Met o.a. Ivan Rassimov, Sieghardt Rupp, Arthur Brauss, Angelica Ott en Kirk Morris.

Een vrijwilligerscommando moet in de jungle van de Congo geheime militaire documenten die in handen van rebellen zijn gekomen terugveroveren. Een in ieder opzicht primitieve geweldfilm met bedenkelijke politieke kanten.

I Vigliacchi non pregano

1968 | Western

Italië/Spanje 1968. Western van Mario Siciliano. Met o.a. John Garko, Sean Todd, Elisa Montez, Roberto Miali en Jose Jaspe.

Wraak is het bekende thema van de spaghetti-western. Ditmaal speelt het zich af vlak na de Burgeroorlog. Een vrouw wordt door ex-soldaten neergeschoten op haar ranch. De wraaktocht kan starten, en er vallen vele lijken voordat de film teneinde is. Garko heet in werkelijkheid Gianni Garkovic en werd in 1929 in Joegoslavië geboren in Zara. Hij werd vooral bekend als Sartana en speelde ook wel westerns onder de naam Gary Hudson. Hij speelde in totaal in ca. vijftien spaghetti-westerns, en ook in vele andere films.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mario Siciliano op televisie komt.

Reageer